Het is allemaal de schuld van de bondscoaches

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Gistermiddag kreeg ik het Martine over wat een zin of opmerking los kan maken in de sociale media. Ik plaatste de opmerking, Gevoelstemperatuur te laag om naar Oranje te kijken lees morgen wel wat IK er van vond en er kwam een leuke discussie opgang met als onderwerp of ik weet niet wat zou hebben gebruikt.

1364376220Noranjegroot

Iedereen was verbaasd maar het mooie is dat ik het nog meende ook, want heel simpel gesteld een samenvatting van Oranje vind ik lang genoeg. Ik ben namens de Ommelander in totaal drie keer in een café geweest voor een sfeerverslag en daar heb ik totaal geen moeite mee maar om negentig minuten naar Oranje te moeten, gluren’ is aan mij niet besteed.

Ik ben zelf ook wel verbaasd over mijn afkeer van het interlandvoetbal maar de realiteit is het wel, ik heb er helemaal niets mee. Je hele huis versieren, thuis voor de buis uitgedost als de ultieme Oranjesupporter ik vind het prima maar aan mij niet besteed.

Eigenlijk is het de, schuld’ van een van de bondscoaches van de laatste jaren bedacht ik mij opeens want ik ben een grote bewonderaar van Clarence Seedorf. En laat dat nu precies degene zijn die volgens Van Basten, Van Marwijk en Van Gaal niet in het plaatje van Oranje paste. Overal waar Clarence Seedorf gespeeld heeft was hij de grote meneer waar met veel respect over gesproken werd. Dat is nu bij Botafogo ook het geval waar de op 1 april 37 jaar wordende Seedorf met zijn ervaring voor een cultuuromslag heeft gezorgd.

Als ik onze keuzeheer van nu dan hoor praten over hoe hij zijn selectie samenstelt dan denk ik, laat maar zitten. Als er spelers, lees Lens, opgesteld worden die zich niet normaal kan gedragen en er spelers in de selectie zitten die de schoenen van Seedorf nog niet mogen poetsen dan ben ik er klaar mee. Dus indirect zijn de bondscoaches de, schuldige’ van mijn afhaken als kijker van de interlands van Oranje. Nu zal het trio Van Basten, Van Marwijk en onze huidige bondscoach daar niet wakker van liggen maar ik vond het wel een mooie aanleiding om even uit te leggen waarom het mij in principe niet uitmaakt of ze winnen of verliezen.