Zomertijd wordt een week vervroegd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

In de nacht van zaterdag 30 naar zondag 31 maart gaat de zomertijd weer in en dat zorgt er voor dat het s’ avonds weer wat langer licht is. Maar helaas is er een fout in de berichtgeving geslopen want het ingaan van de zomertijd is namelijk niet van 30 op 31 maart maar een week eerder.

zomer

Dat is een fijne constatering voor allen die meer dan genoeg hebben van een winterperiode die er voor gezorgd heeft dat ruim 30 % meer Nederlanders in de voorjaarsvakantie naar zonnige oorden vertrekken. Een week langer kunnen we daarom genieten van de mooiste periode van het jaar want niemand kan ontkennen dat de periode tussen eind maart en eind oktober qua weer tien keer leuker is dan de periode tussen oktober en maart. In die laatste periode wordt er overigens wel grootste aantal voetbalwedstrijden gespeeld want zo redeneert de KNVB, waarom zullen we onze leden bij aangename temperaturen de velden opjagen als het ook anders kan. Anders in de vorm van temperaturen onder of rond nul graden en de velden er uitzien als de kwelders achter Noordpolderzijl.

Nu is met de kwelders achter Noordpolderzijl niets mis mee, in tegendeel zelfs want, Noorpolderzijl’ is ook nog steeds mijn plekkie maar om daar een wedstrijd te voetballen is niet zo verstandig.

Maar zo liggen sommige velden er op dit moment wel bij en dat is verbaasd mij niets want enkele trainers gaven gisteravond aan dat ze met hun ploegen gespeeld hadden die eigenlijk onbespeelbaar waren. Maar was het antwoord, logisch dat er voor deze oplossing gekozen is want er moet al zoveel ingehaald worden door de meeste teams.”

Dat is ook de reden dat er een wijziging gekomen is in de datum dat de zomertijd in Nederland in zal gaan. Overal in Europa zal de oorspronkelijke datum gehandhaafd blijven maar niet in ons land.

Zaterdag 24 en zondag 25 maart staan in Nederland in het teken van de zomertijd want dat kan namelijk niet anders. En dat besluit komt uit de koker van onze harlekijnen in slot Zeist, zoals we de medewerkers binnen de KNVB zo langzamerhand wel mogen noemen. Want gisteravond hoorde ik het verhaal dat een amateurvereniging zonder lichtinstallatie op dinsdag 26 maart moet inhalen. Een uitstekend gekozen datum moet ik zeggen want dan kun je, gewoon’ om half zeven beginnen. Geen centje pijn want rond 20.15 uur zien de scheidsrechter, spelers, technische staf, en niet te vergeten de toeschouwers alles nog prima zien dus waar maken we ons druk om.

Bovenstaande is natuurlijk de grootst mogelijke onzin wat betreft de wijziging van de datum waarop de zomertijd ingaat. Natuurlijk gaat de zomertijd ook in Nederland van 30 op 31 maart in maar in, Slot Zeist en zijn dependances hebben ze daar schijt aan. Voetballen als wij dat willen en voor de rest moeten de leden hun mond houden. Een arrogante houding zeggen er steeds meer en wat dat betreft zouden de clubs de handen eens ineen moeten slaan. Wat nou doordeweeks voetballen in een tijd dat velen in onregelmatige diensten werken, studieweken hebben of waarbij clubs maar te zorgen hebben dat de kantine bezet is.

Vooral niet luisteren en waar de idioterie rond spelen op 26 maart het grootste voorbeeld van is. KNVB luister toch eens naar je leden zou je denken maar nee hoor we volgen gewoon, en hoe arrogant kan je zijn, onze eigen lijn. Een lijn die gebaseerd is op niet luisteren naar je leden die er ieder jaar weer voor zorgen dat jullie toko draaiende gehouden kan worden dankzij o.a. . Bondscontributie en boetes, die voor de minste of geringste ongein door jullie gegeven worden.