Goof Koedijk: Ouders komen in opstand

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Goof Koedijk’ is een vrijwilliger die opeens tot stand kwam. Een vrijwilliger in hart en nieren die al jaren in de voetbalwereld rondloopt en nu op Puurvoetbalonline de nodige avonturen gaat beleven. Leuke dingen, minder leuke dingen alles zal de revue passeren. , Goof’ is nog een van de oude stempel en begrijpt sommige veranderingen daarom niet en dat zal, naast de leuke dingen, centraal staat in: Goof Koedijk en de bijzondere wereld van het amateurvoetbal.

goof20koedijk

Nadat Goof Koedijk s’avonds de briefjes, en waarin hij zijn afscheid aankondigde hij ze de volgende morgen in alle vroegte rond gebracht voordat hij naar zijn werk vertrok. Daar wilde het die dag niet echt vlotten want ergens zei een stem, heb je hier wel goed aan gedaan Goof. Een impulsieve beslissing is vaak niet de juiste namelijk.” Maar de beslissing was genomen bedacht Goof, en gezien de koers die de club volgde dacht hij dat zijn terugtreden enkele kaderleden prima zou uitkomen.

Eindelijk was de werkdag om en Goof fietste rustig naar huis. Hij woonde in een hofje waar weinig verkeer te bekennen was en hij keek dan ook verbaasd dat er een auto voor zijn deur stond. Toen hij dichterbij kwam stapte er iemand uit de auto en Goof zag dat het Marjo Staver was, de moeder van een van zijn pupillen.

,Dat Goof zei ze, ik denk dat wij eens even moeten praten denk je niet.” Goof Koedijk was even terughoudend en zei, als het over mijn besluit gaat zal dat weinig zin hebben denk ik. Het besluit heb ik met mijn volle verstand genomen.”

Dat geloof ik graag maar wij als ouders willen toch graag horen waarom jij tot dit besluit bent gekomen en vandaar dat ik hier ben. De ouders hebben gevraagd of ik het contact wilde leggen want wij denken dat dit niet de juiste werkwijze is.”

Goof stond even perplex want dit had hij eerlijk gezegd niet verwacht. ‘Ik ben wel verrast moet ik zeggen maar ik heb dat besluit nu eenmaal genomen en ik ben een man van principes. “  Dat snap ik zei Marjo, maar leg ons in ieder geval uit wat er gebeurt is waardoor je tot dat besluit bent gekomen.”

Goof vond die opmerking er een waarvan hij dacht, waarom ook niet want ik heb niets fout gedaan. ‘Dat is prima en waar moet dat gebeuren.’’ ‘We doen dat op neutraal terrein zei Marjo dus stel ik voor om vrijdagavond bij mij thuis bij elkaar te komen Ik nodig de andere ouders ook uit zodat jij je verhaal maar een keer hoeft te vertellen.” Dat is prima zei Goof , ik zal er zijn vrijdagavond en hoe laat spreken we af.”

‘Half acht is een mooie tijd denk en wat Tim betreft, die is er niet want die gaat vrijdag al naar zijn opa en oma want opa komt toch kijken zaterdagmorgen dus mocht hij daar slapen.” Misschien maar beter zei Goof, want niet alles wat besproken zal worden zijn voor kinderoren bestemd.”

Dat was Marjo roerend met hem eens en zo namen ze afscheid en Marjo zegde toe dat ze alle ouders zou benaderen. Goof Koedijk ging opeens toch met een ander gevoel zijn huis binnen en waar hij opeens opkeek. De vloer lag bezaaid met tekeningen en kaarten. Hij pakte ze een voor een op en bij het zien van de teksten en tekeningen werd het hem allemaal even teveel. De kaarten en tekeningen waren namelijk van zijn pupillen die allen vertelden dat ze niet wilden dat hij stopte als hun trainer/leider. Hij las ze even later allemaal door en nadat hij zijn eten eindelijk klaar en opgegeten had besloot hij vroeg onder de wol te gaan na een toch wel bijzondere dag.