Goof Koedijk is er helemaal klaar mee

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

, Goof Koedijk’ is een vrijwilliger die opeens tot stand kwam. Een vrijwilliger in hart en nieren die al jaren in de voetbalwereld rondloopt en nu op Puurvoetbalonline de nodige avonturen gaat beleven. Leuke dingen, minder leuke dingen alles zal de revue passeren. , Goof’ is nog een van de oude stempel en begrijpt sommige veranderingen daarom niet en dat zal, naast de leuke dingen, centraal staat in: Goof  Koedijk en de bijzondere wereld van het amateurvoetbal

goof20koedijk

Goof was in een opperbeste stemming want de weersvooruitzichten waren eindelijk eens wat gunstig. Hogere temperaturen zorgden er voor dat er weer op de velden getraind kon worden. Een verademing nadat er wekenlang alleen maar in kleine gymzaaltjes getraind kon worden en wat ook de jongens zo langzamerhand de keel uitkwam.

Maar zaterdag zouden ze de wei weer ingaan en ook Goof had daar weer zin. Dat zorgde er namelijk ook voor dat de club weer wat in beweging kwam want hij had wel eens het idee, we zijn als vereniging zo dood als een pier.

De jongens waren door hun trainer/leider er al van in kennis gesteld dat er weer op het veld mocht worden zodat hij dinsdagavond een volledige selectie van zijn E-junioren verwachtte. De ervaren trainer/jeugdleider werd inderdaad niet teleurgesteld want zijn tien pupillen waren allen aanwezig op de eerste veldtraining na de winterstop.

Een leuke training werd het en na afloop was het ook in de kantine gezellig want iedereen was blij dat het voetballen weer begon. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie werd er gezellig gepraat tot dat de elftalleider van de junioren D1 binnenkwam. De man was nog maar een paar maanden actief binnen de vereniging maar had zich nog niet echt populair kunnen maken. , Die denkt zeker dat hij alles hier naar zijn hand kan zetten had Goof weleens gedacht maar hij stoorde zich verder niet aan zijn collega.

Het gesprek ging verder en ook Goof zijn collega jeugdtrainer mengde zich in het gesprek. , Ik vond jou training maar een slappe hap Koedijk, was er opeens te horen en de rest van de aanwezigen vielen allemaal stil. , Hoe bedoel je dat, vroeg Goof, wat is er mis met mijn trainingen.”

Het conditionele aspect wordt door jou verwaarloosd en dat vind ik niet goed, kreeg Goof als antwoord. De geroutineerde trainer keek eens naar zijn collega en zei verder niets. Hij ging over naar zijn stilgelegd gesprek en lette niet meer op zijn de man die even verderop met zijn mobiel stond te spelen.

Na een vijftal minuten kwam de voorzitter van de jeugdafdeling echter binnen en die kwam direct naar Goof toegelopen. , Koedijk kun je even meekomen. Goof keek verbaasd op maar liep toch mee en in de bestuurskamer kreeg hij te horen dat er klachten waren over zijn trainingen. ‘Dat komt bij mijn collega weg, zei Goof, want dit heb jij niet zelf bedacht.’’

De jeugdvoorzitter gaf aan dat dit er niet toe deed maar dacht Goof Koedijk anders over en deelde de jeugdvoorzitter mee dat hij hier niet van gediend was. Hij liep vervolgens de deur uit en pakte zijn sporttas en vertrok zonder nog een woord te zeggen uit de kantine. Lopend voorbij het raam zag hij dat hij werd geroepen door de leider van E2 maar Goof was er helemaal klaar mee. En helemaal klaar betekende ook klaar want thuis aangekomen werden er tien briefjes geschreven waarin Goof Koedijk zijn vertrek als trainer/leider aankondigde.