Alieke Tuin( Hunsingo F1): We wonnen een hele grote beker in Duitsland

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De negen jarige Alieke Tuin was samen met haar team, de F1 van Hunsingo, op paasmaandag in het Duitse Osterscheps uitgenodigd voor het spelen van een toernooi

De negen jarige Alieke Tuin was samen met haar team, de F1 van Hunsingo, op paasmaandag in het Duitse Osterscheps uitgenodigd voor het spelen van een toernooi

fotoduitsland

Alieke is het enige meisje in de F1 van de v.v. Hunsingo en vond het, net als haar teamgenootjes trouwens een geweldige ervaring. , We waren nog nooit zo ver weg geweest om te voetballen en gingen met heel veel auto, s naar Duitsland want alle ouders, broertjes en zusjes wilden graag mee natuurlijk."

Die kregen in Duitsland een uitstekend spelende F1 te zien die zo verteld Alieke want Hunsingo eindigde in het toernooi op een tweede plaats., We speelden best heel goed en we wonnen een hele grote beker die erg mooi was. Ook kregen we allemaal een leuke medaille. Verder konden we ons laten schminken en was er verder nog heel veel te doen zodat we ons niet hoefden te vervelen."

De F junioren, vijftien ploegen in totaal waren in drie poules van vijf ingedeeld en Hunsingo bereikte op doelsaldo de finalepoule waarin het ook uitstekend presteerde en zoal Alieke al vertelde dus op een keurige tweede plaats eindigde. Deze tweede plaats kwam misschien ook wel een beetje tot stand door de speciale training die Alieke en nog enkele teamgenootjes enkele weken eerder hadden gekregen ter ere van haar verjaardag.

, Voor mijn verjaardag had mijn moeder een voetbalfeestje georganiseerd waar we van Roy de Groot die jeugdtrainer bij NEC is training kregen. Dat was erg leuk want hij leerde ons ook allemaal trucjes die we in Duitland konden gebruiken zei hij." Het volgend seizoen gaat de meestal als ,mid-mid" spelende Alieke naar de E-junioren waar ze wel zin in heeft. Met nog een paar jongens uit mijn team ga ik naar de E-junioren waar we ook weer ons best gaan doen om in de E1 te komen." zegt ze heel dapper.

Ambitie genoeg bij het enige meisje voor wat de F1 van Hunsingo betreft en die denkt dat Nederland wereldkampioen wordt omdat haar grote favoriet, Arjan Robben, bij Nederland meedoet. , Ik vind Arjan Robben erg goed en ik hoop dat ik als we later ook nummers op onze shirts krijgen ik hetzelfde nummer krijg dan Arjan ook heeft."

Tijdens ons telefoongesprek die we hadden voor dit interview kwamen er steeds stukjes van het toernooi in Duitsland tussen door zoals dat ze maar een keer hadden verloren en dat ze vroeg aanwezig waren waardoor het wachten tot aan de eerste wedstrijd lang duurde. Maar alles viel natuurlijk in het niet bij het winnen van de grote beker waar Sicco Mulder in het verslag over het toernooi melding van maakt en wat in de rubriek wedstrijd van de week te lezen is. Maar de afsluiter is er een van Alieke zelf als er een ander hoogtepunt ter sprake komt.

, Na de prijsuitreiking kregen we te horen dat we nog een verrassing kregen. We gingen eerst nog naar een Duitse Mc Donald waar we patat kregen wat heel gezellig was. Maar daarna moesten we dan toch maar naar Winsum want iedereen begon wel een beetje moe te worden. We hadden zaterdag ook nog gevoetbald en die wedstrijd hadden we ook gewonnen dus waren onze trainers vast wel blij met ons."

Die laatste bewering van Alieke klopt wel want toen ik laatst bij de wedstrijd Hunsingo- Kwiek voor de Ommelander Courant aanwezig was hoorde ik louter positieve verhalen over de F1 van Hunsingo. En er werd bij verteld dat er een meisje in dat team zit die wel aardig kan voetballen. Nou door dit interview weten we nu wie dat is namelijk: Alieke Tuin.