Klaas Hommes heeft het prima naar zijn zin bij Glimmen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Klaas Hommes is de eerste doelman van de voetbalvereniging Glimmen. De 22 jarige doelman is op dit moment nog geblesseerd maar hoopt zo spoedig mogelijk terug te keren in de basiself van de tweede klasser. Dit en nog veel meer verteld hij in onderstaand vraaggesprek dat Puurvoetbalonline met de doelman had.

 1360743222N73116 154426101266726 1797120 n

  Doelman Klaas Hommes hier als veldspeler in actie voor Glimmen

Klaas jij bent iemand die al vanaf zijn jeugd voor Glimmen uitkomt of heb ik het mis: Nee dat klopt, ik ben bij Glimmen begonnen in de F-pupillen, ik zal toen een jaar of 6 of 7 geweest zijn.

Jij studeert nog begreep ik en welke studie is dat: Ik studeer technische Planologie aan de Rijksuniversiteit in Groningen.

Jullie aanvoerder Rick Oosterhof en jouw collega Marc Kruger vertelden mij dat Glimmen een warme club is. Wat wil jij daar nog aan toevoegen wat Glimmen betreft: Glimmen is een hele gezellige club met een hele hoop vrijwilligers die de vereniging draaiende houden. Dat is ook de kracht van Glimmen. Daarnaast beschikt Glimmen over een heel mooi complex en een kunstgrasveld waardoor er eigenlijk altijd wel gevoetbald kan worden.

Kwam de wissel Marco Bizot/ Luciano als een verrassing: Ja, immers het wisselen van doelman gebeurt niet zo snel, helemaal niet midden in het seizoen. Maaskant neemt een risico maar ik denk voor de toekomst wel een goede beslissing.

Louis van Gaal bekijkt per wedstrijd wat voor type doelman hij nodig heeft. Van Gaal slaat door of een slimme bondscoach: Ik denk dat het voor een keeper heel belangrijk is om vertrouwen te krijgen. Wanneer er elke keer weer gewisseld wordt, werkt dat niet bevorderlijk voor het vertrouwen. Ik zou niet zo snel wisselen van keeper.

Hoe fijn is kunstgras voor een doelman: Dit hangt natuurlijk van de kwaliteit af, maar ik denk dat het tegenwoordig weinig meer uit maakt. Ik heb er bij Glimmen absoluut geen problemen mee. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik het liefst op gras speel.

Jij bent op dit moment nog geblesseerd. Wat is er precies aan de hand: In de wedstrijd tegen Fit Boys, alweer bijna drie maanden geleden, heb ik in een botsing de middenvoetsbeentjes van mijn rechtervoet zwaar gekneusd. Helaas kost het herstel erg veel tijd, maar ik hoop zo snel mogelijk weer aan de bak te kunnen en het zit er aan te komen.

De tweede klasse is voor Glimmen het hoogst haalbare: Op dit moment denk ik van wel. Afgelopen weekend zijn we eindelijk van de laatste plaats afgekomen en ik denk zeker dat wij er in kunnen blijven zonder nacompetitie te hoeven spelen. Maar nog een klasse hoger zie ik niet zo snel gebeuren.

Wat type handschoen gebruik jij en is dat een bewuste keuze: Ik gebruik eigenlijk altijd keeperhandschoenen van het merk Sells. Wat betreft het type wil ik nog wel eens wisselen, ik heb wel de voorkeur voor de ‘rollfinger’ model.

Wat is jouw voorbeeld als doelman en waarom: Ik heb niet echt een voorbeeld. Ik vind het erg leuk als Nederlandse doelmannen, zoals Tim Krul, het goed doen bij hun club maar een voorbeeld wil ik dat niet noemen.

Marc Kruger is naast jou collega-doelman ook degene die jou regelmatig traint. Wat is Marc voor een type trainer: Normaal gesproken hebben wij bij Glimmen een keeperstrainer Pieter-Jan Jansen. Echter, die is op dit moment geblesseerd. Daarom heb ik Marc gevraagd of hij mij wil helpen, zodat ik snel weer fit wordt. Ik zie Marc dan ook niet echt als trainer, al denk ik wel dat hij dat prima kan. Hij helpt me, geeft me tips en vertrouwen en probeert daar waar nodig altijd bij te springen. Daar ben ik natuurlijk erg blij mee.

Is Glimmen jou einddoel of denkt Klaas Hommes, ooit wil ik nog een stap maken: Ik kan wel zeggen dat Glimmen mijn einddoel is. Ik heb het erg naar mijn zin en zou niet weten wat ik bij een andere voetbalvereniging te zoeken heb. Ik voetbal voor mijn plezier en dat heb ik hier. Daarnaast doe ik nog een aantal vrijwillige activiteiten binnen de vereniging die ik graag wil voortzetten. Glimmen is gewoon een hele gezellige club, dat is voor mij de belangrijkste reden om bij Glimmen te voetballen.