Hugo Zijl: Bij Zijlschilderwerken staat service centraal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Sponsoren zijn belangrijk is een opmerking die ik regelmatig hoor en waar ik het ook zeker mee eens ben. In oktober 2012 mocht www.puurvoetbalonline.nl zijn eerste sponsoren begroeten en ik moet zeggen, daar zijn we erg blij mee. Maar naast dat we er blij mee zijn willen we ook graag wat terugdoen voor sponsoren die Puurvoetbalonline een warm hart toedragen. Daarom zullen we onze huidige en hopelijk toekomstige sponsoren in een speciale rubriek, de lichtmasten gericht op’ in het zonnetje zetten. De eerste die dit ten deel valt is Zijlschilderwerken want Hugo was met zijn bedrijf de eerste sponsor die zich voor een periode aan Puurvoetbalonline verbond en waarvan ik hoop dat meerdere zullen volgen.

ad 728x90zsw

In juli 2005 begon Hugo Zijl met Zijlschilderwerken nadat hij zeven jaar in loondienst had gewerkt. Een bewuste stap waar de Bedumer tot op de dag van vandaag nog geen moment spijt van heeft. ‘Ik heb zeven jaar geleden de keuze gemaakt om mijn eigen bedrijf op te starten en ik moet zeggen, ik klaag absoluut niet. Natuurlijk is het hard werken maar mijn instelling, is dat ik mijn werk richting de klant goed wil afleveren. Een tevreden klant zorgt namelijk altijd voor mond op mond reclame is mijn ervaring.”

Grote opdrachten

Hugo Zijl heeft met zijn bedrijf, Zijlschilderwerken, geen vaste medewerkers in dienst maar dat weerhoudt de oud-voetballer van CVVB er niet van om grote klussen aan te nemen. ‘Een opdracht aannemen die voor mij alleen te groot zou zijn zorgt nooit voor problemen want in de drukke periodes huur ik altijd ZZP-ers in. Dat zijn mannen waar ik al langer mee samenwerk en die precies weten hoe mijn werkwijze is.”

Een werkwijze die er op gebaseerd is dat de klant gerust contact op kan nemen als er verder om advies of een bepaalde service wordt gevraagd verteld de schilder. ‘Direct contact met de klant is gewoon heel belangrijk want de concurrentie in onze branche is natuurlijk groot en daarom moet je daar ook de nodige tijd in willen investeren.”

Duidelijke balans prijs en kwaliteit

In de zeven jaar als zelfstandig ondernemer heeft Hugo Zijl duidelijk geleert dat het opstellen van een heldere offerte erg belangrijk is. ‘Je merkt dat de klanten dat erg op prijs stellen, de balans tussen de prijs en kwaliteit moet goed zijn. Dat is ook mijn sterke kant vind ik persoonlijk, een goede balans in de prijzen vinden richting mijn kantenkring. Als ik kijk waar ik regelmatig werk heb dan is dat zijn dat naast Bedum, Groningen, Winsum, Onderdendam, Ten Boer, Haren en Assen. Een mooi gebied moet ik zeggen maar dat wil niet zeggen dat ik daar al tevreden mee ben. Als je als ondernemer tevreden bent betekent dat vaak achteruitgang en dat is iets wat ik met mijn bedrijf niet wil.

Contact

In zijn actieve periode als voetballer bij CVVB werd hij als een karaktervoetballer bestempeld en de zelfstandige schilder noemt dat geen verkeerde benaming. ‘Dat is iets waar je trots op mag zijn want dat betekent dat men vind dat je altijd je best doet en dat probeer ik ook richting mijn bedrijf te vertalen. Altijd klaar staan voor je klanten is voor mij heel belangrijk. Klanten krijgen is vaak niet moeilijk maar ze behouden is anders en dat heeft mijn eerste prioriteit. Daar besteed ik veel tijd aan want de eerste indruk die de klant van je krijgt moet gewoon goed zijn. En verder steek ik uiteraard veel tijd in het uitbreiden van mijn klantenkring en waarbij mijn website www.zijlschilderwerken.nl ook voor de nodige informatie zorgt.”

Overzichtelijk

Tot slot als hij als voetballiefhebber nog even een, uitstapje’ naar het betaald voetbal waar het er soms beduidend gemakkelijker aan toe gaat dan in het normale bedrijfsleven. ‘ Als een voetbalclub, om wat voor reden dan ook, het lastig heeft dan schiet een gemeente of een externe geldschieter vaak te hulp. Dat vind ik het grote verschil tussen de bedrijfstak betaald voetbal en een eigen bedrijf. Als je het als ondernemer lastig hebt moet je het zelf opknappen. Daar is overigens niets mis mee want ik vergelijk mij liever niet met een club uit het betaald voetbal want ik durf te zeggen dat mijn offertes en geldbedragen wel overzichtelijk zijn.”