Cor Brands(VVSV'09): Als vrijwilliger kun je altijd iets betekenen voor je club

Geschreven door Cor Brands op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Cor Brands is een van de vele vrijwilligers binnen VVSV’09. Naast clubscheidsrechter bij de A-junioren is hij ook voorzitter van de projectgroep VVSV’09 voor KIKA.

 1360235368N310130 10150513915039097 1766382214 n

Cor kun jij kort jouw eigen voetbalcarrière omschrijven: Op zes jarige leeftijd ben ik begonnen in de F-pupillen en daarna alle jeugdelftallen doorlopen. Nadat de A-junioren halverwege het seizoen werden opgeheven ben ik in het eerste elftal van UVV’70 terecht gekomen. Daar jarenlang voor gevoetbald en op 35 jarige leeftijd ben ik gestopt met actief voetballen.

Jij bent in diverse functies actief geweest bij een van de voorgangers van VVSV’09, UVV’70. Wat is jouw rol binnen VVSV’09 tegenwoordig: Ik ben op dit moment voorzitter van de werkgroep VVSV’09 voor kika en daarnaast scheidsrechter bij de A-Junioren.

Binnen nu en drie jaar moet VVSV’09 doorgroeien naar een stabiele vierdeklasser: Als we met elkaar de realiteit onder ogen zien is dat denk ik niet haalbaar.

Het spelen van een complex door VVSV’09 zou een prima zaak zijn: Hoe eerder dit gebeurt hoe beter dit voor de vereniging is en dan bedoel ik in alle opzichten.

FC Groningen houdt de gemoederen aardig bezig maar we zien ze niet in de play offs voor Europees voetbal: Klopt helemaal. Men heeft veel kwaliteit ingeleverd en hier geldt dan ook bouwen aan een stabiel team duurt enige tijd

Respect is het toverwoord binnen de voetbalwereld maar we moeten oppassen dat we niet doordraven: Helemaal mee eens. Tijdens de wedstrijd van VVSV’09 – Rood Zwart heb ik mij daar werkelijk aan geïrriteerd. Elke speler werd bij een emotionele reactie aangesproken. Bij sport hoort emotie. Indien de scheidsrechter dit niet aan kan voelen moet hij maar een keuze gaan maken.

VVSV’09 voor KIKA wordt een groot succes omdat: Wij als vereniging achter deze actie staan en de mensen erg enthousiast zijn om mee te helpen om de actie tot een succes te maken

Jij hoopt dat er dit jaar een vereniging in Noord- Groningen is die richting 2014 het stokje van jullie overneemt voor KIKA: Dat zou erg leuk zijn maar als een vereniging een ander goed doel kiest is dat natuurlijk ook goed.

Waarom moeten wij allemaal op 23 en 24 augustus naar Sportpark de Kley in Ulrum komen: In eerste instantie om het goede doel te steunen. Nieuwsgierig volg dan de site www.vvsv09voorkika.nl die eind februari live gaat. Via facebook www.facebook.com/vvsv09voorkika.  en twitter #vvsvvoorkika.

Wat vind jij een overgewaardeerde voetballer in de Eredivisie en waarom: Ik heb geen idee. Over het algemeen zijn het middelmatige voetballers.

Wat doet Cor Brands in het dagelijks leven: Ik werk bij Zonnehuisgroep Noord

Wat heb ik niet gevraagd maar wil jij wel graag kwijt: Als je gevraagd wordt om iets te doen als vrijwilliger zeg dan niet gelijk nee, maar kijk wat kan ik betekenen voor een vereniging.