Jeugdtrainer Edwin de Haan(v.v.Eenrum): Duidelijke regels en plezier zorgen altijd voor een goed resultaat.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Naast een drukke als directeur van transportbedrijf DML uit Wehe –den Hoorn is Edwin de Haan ook als jeugdtrainer actief.

Naast een drukke als directeur van transportbedrijf DML uit Wehe –den Hoorn is Edwin de Haan ook als jeugdtrainer actief

1271740239Nelftalfoto_eenrumc2

Al voor het vijfde seizoen is hij bij de v.v. Eenrum actief waar hij met de huidige C2 eenentwintig maanden ongeslagen was waar op zaterdag 10 april een eind aan kwam tegen Middelstum.

Je bent in het dagelijks leven directeur van het transportbedrijf DML uit Wehe- den Hoorn waar bestaan jou dagelijkse werkzaamheden uit?

Alle voorkomende werkzaamheden die je binnen een bedrijf kunt bedenken , maar een kerntaak is de bewaring en de juiste verpakking van pootaardappelen.

Beschrijf je eigen voetbalcarrière eens.

,Toen ik klein was voetbalde ik altijd buiten op de toen nog aanwezige grasveldjes. Het was de normaalste zaak van de wereld dat als je vrij was van school je zo snel mogelijk naar huis fietste, oude kleren aandeed en ging voetballen met heel veel klasgenootjes. Met dezelfde klasgenootjes ging je ook op voetbal . In die periode had je nog geen kaboutervoetbal en mocht je pas vanaf je zevende een voetbalwedstrijd spelen. Ik ben toen lid geworden van de VV Hunsingo in Winsum en heb daar tot mijn militaire dienst gevoetbald. Ben toen gestopt maar twee jaar later weer begonnen maar toen bij de concurrent VIBOA. Daar heb ik een paar jaar gevoetbald in het eerste elftal en ben toen weer gestopt . Vorig seizoen heb ik af en toe in het tweede elftal gespeeld bij Eenrum en vond dat best wel leuk ach en als je dan af en toe een doelpuntje maakt dan is het even weer alsof je twintig bent in je hoofd maar als je thuis komt ben je weer gewoon tweeënveertig jaar met een paar lamme pootjes.

Ben je allang als jeugdtrainer/leider actief binnen de v.v. Eenrum.

Zes jaar geleden wilde mijn jongste zoon Justin gaan voetballen en zijn vriendje Lars ook. Wij wonen in Wehe- den Hoorn en je zoekt dan een vereniging lekker dichtbij en kwam toen terecht bij de v.v. Eenrum. Justin begon bij de F-junioren en bij de E- junioren ben ik jeugdtrainer geworden bij Eenrum. Ik denk dat ik er nu een jaar of vijf bij betrokken en train nog steeds een gedeelte van de E-junioren van toen. Ik ben er namelijk een groot voorstander van, als het mogelijk is natuurlijk, om de teams bij elkaar houden. Verder vind ik discipline, regels, afspraken, duidelijkheid, enthousiasme en plezier belangrijke punten.

Kun je de het C2-juniorenteam eens omschrijven

Het C2 elftal bestaat uit tweede jaars D-junioren en eerste jaars C-junioren. Dit elftal is bij de E-junioren en de D-junioren kampioen geworden het leek mij heel leuk om gewoon door te stoten naar de C2 daar een leerseizoen van te maken, maar het gaat weer boven verwachting. Het is een ploegje die voor elkaar en voor de trainers door het vuur gaan . men zegt wel de beleving van de jeugd is anders maar opvoeding en begeleiding en coachen is gewoon heel belangrijk als je aan teamsport doet moet je niet alleen aan jezelf denken maar ook aan je teamgenootjes en daar ligt ook een gedeelte bij de ouders of opvoeders die moeten niet altijd de weg van de minste weerstand kiezen bij ons thuis is het of of en niet en en waar dan een keuze uit gemaakt kan worden .

De hoofdmacht van Eenrum zal waarschijnlijk de stap naar de vierde klasse niet maken. Had jij dat verwacht.

Het eerste elftal zal zoals de zaken er nu voorstaan de stap naar de vierde klasse niet maken wat ik jammer vind gezien het spelersmateriaal. Ik heb ze vorig seizoen nog even van dichtbij aan het werk gezien in de nacompetitie en ik denk dat er veel meer in zit. Als je de aankomende jeugd combineert met ervaring die er aanwezig is hoor je sowieso in de vierde klasse thuis is mijn mening.

Jullie waren met de C2 al 21 maanden thuis ongeslagen maar het is helaas niet gelukt omdat tot het einde van het seizoen vol te houden.

Wij waren inderdaad als C2 team en als D1 team thuis ongeslagen we hebben afgelopen zaterdag voor het eerst thuis verloren , we hebben gewoon slecht gespeeld! Daarnaast is het zo als je boven aan staat er veel tegenstanders beginnen te rotzooien met spelers van hogere elftallen, aanvangtijden worden veranderd en gaan dan met C1 spelers tegen ons voetballen Twee weken geleden hebben we het nog meegemaakt dat een vereniging uit Spijk op donderdag belde of de aanvangstijd kon worden gewijzigd. Toen ik aangaf daar niet aan te willen meewerken voelde ik al aankomen dat de wedstrijd niet door zou gaan. En ja hoor zaterdag morgen 7:30 uur de telefoon voetballen afgelast zonder reden. Ik ben er even heen gereden en in Spijk werd gewoon gevoetbald maar het mooiste van alles nog komt. Ze hebben twee velden in Spijk waar beide velden op werd gevoetbald. Ze hadden onze wedstrijd op donderdag al geschrapt en een andere wedstrijd op 9:00 uur gezet. En dan loopt daar zo'n struisvogel die roept dat de consul het veld heeft afgekeurd terwijl er gewoon gespeeld wordt. Onbegrijpelijk want we hebben het volgens mij over jeugdvoetbal!!!!

Je bent nu bij de jeugd actief maar wel eens aangedacht om seniorentrainer te worden.

Ik ben nu ongeveer 5 jaar bij de jeugd actief en maak dit seizoen netjes af . Ik er wel eens over nagedacht heb om seniorentrainer te worden maar vind jeugdtrainer ook heel erg leuk daarom sluit ik ook niets uit voor het volgend seizoen. Wat ik ga doen weet ik nog niet misschien komt er een leuke uitdaging waar ik voor de volle 100% achter kan staan.

Heeft je voetballende zoon een beetje talent van zijn vader?

Justin is keeper geworden en ik vindt dat hij het leuk doet. Ik had vroeger wel een leuk schot en ik zie dat hij dat ook heeft wat voor een vader natuurlijk prachtig is.