Dennis en Jordy Swieringa (Marum C1) twee tegenpolen die niet zonder elkaar kunnen

op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Voor puurvoetbalonline maakte Leon Balkema het onderstaand interview waarin Dennis en Jordy Swieringa ( beide Marum C1) een aantal stellingen krijgen voorgelegd en verder een korte quiz over elkaar voorgeschoteld kregen

 

Voor puurvoetbalonline maakte Leon Balkema het onderstaand interview waarin Dennis en Jordy Swieringa ( beide Marum C1) een aantal stellingen krijgen voorgelegd en verder een korte quiz over elkaar voorgeschoteld kregen

 cjuniorenmarum

De C1-junioren van de sv Marum met uiterst links Dennis en met de aanvoerdersband Jordy Swieringa. Achteraan links de maker van het interview

Leon Balkema   foto: Reind van Veen (sv Marum)

Zoals je wat jaren geleden de gebroertjes Koeman en de Boer had, hebben ze bij SV Marum de gebroertjes Swieringa. Twee talentvolle voetballers die binnen en buiten het veld niet erg veel op elkaar lijken. Jordy een spontane, vrolijke en sociale jongen is soms wel een beetje druk.  Dennis is daarintegen vaak wat rustiger. In het veld is Dennis nog wat te lief en afwezig. Terwijl ik denk dat als hij meer gaat durven, hij dan nog veel beter tot zijn recht komt. Jordy wil in een wedstrijd soms wat te veel. Hij durft er vol in te klappen en zit er na een wedstrijd ook vaak helemaal doorheen. Als je de broertjes wat vragen stelt over het tweeling-zijn, kom je erachter dat ze toch eigenlijk best wel veel opelkaar lijken. 1 ding is duidelijk; Ze kunnen niet met elkaar, maar zeker niet zonder elkaar.


- Tweelingbroertjes zijn is:

 Jordy:
Aan de ene kant wel leuk, want je hebt altijd iemand waarmee je wat kan doen en bent niet de hele tijd alleen. Maar soms is Dennis wel irritant en kan ik zijn nek wel omdraaien. Ik denk dat Dennis mij soms ook wel irritant vind.

Dennis:
Soms is Jordy heel irritant en hebben we allebei andere meningen.  we zijn het niet altijd met elkaar oneens. Het tweeling-zijn is ook wel grappig. Af en toe wil ik wel eens dat we geen tweelingbroertjes waren, omdat we best wel vaak ruzie hebben. Als Jordy boos is gaat wel eens achter mij aan en dat is dan weer grappig. Ik denk dat Jordy hier hetzelfde over denkt.

 Leven zonder voetbal

 Jordy:
Dat bestaat niet, ik kan er niet zonder. Je hebt iets om te doen en je doet het al van kleins af aan. Het is een soort verslaving, nee.. grapje. Het is mooi om met het team een doelstelling te halen en daar met zijn allen voor te gaan. Dennis voetbalt net zo lang als ik en heeft er net zoveel plezier aan als ik. Ik ga net zolang door met voetbal totdat het echt niet meer gaat. Als er bijvoorbeeld jongere spelers in het eerste komen om mij af te lossen.


Dennis:
Dat gaat niet hé. Wat moet ik anders doen voor sport. Er zijn wel andere leuke sporten maar voetbal is de mooiste sport. Ik heb veel passie voor het voetbal. Als ik zou stoppen dat zou ik het team missen en het op elke zaterdag voetballen en trainen. Anders doe ik op zaterdag niet zoveel. Ik blijf doorgaan met voetballen zolang het kan. Jordy kan denk ik ook niet zonder het voetbal. Als we noodgedwongen zouden moeten stoppen met voetbal dan zullen we het allebei erg gaan missen.

Ik moet bij m’n broer in het team zitten:

Jordy:
Nee, dat hoeft niet perse. Ik kan ook wel zonder hem voetballen. Het is wel makkelijk dat hij bij mij in het team zit. Vooral voor mijn ouders bijvoorbeeld, die dan niet bij twee teams hoeven te kijken. Dennis kan vast wel in een team spelen zonder mij, hij zal er net zo over denken als mij.

Dennis :

Dat hoeft niet perse. Ik voetbal liever met hem omdat dat voor mijn ouders makkelijker is. Als we bijelkaar in het team zitten dan kunnen ze onze wedstrijden zien zonder dat er dan bij één van ons niemand kijkt. Jordy zit denk ik liever bij mij in het team

 

1271745137N13032010114

 

Foto: Leon Balkema

 

Voetbal zonder SV Marum:

Jordy:

Dat kan wel, omdat er wel clubs zijn waar je veel hoger kan spelen. Marum is wel een club waar je veel plezier aan hebt. Dus ik denk dat ik sowieso daar blijf voetballen tot het eerste en dan zien we wel weer verder. Ik denk dat Dennis wel zonder SV Marum kan. Als hij voor een BVO word gevraagd  zou iedereen dat doen, maar ik denk ook wel voor een betere amateurclub.

Dennis:
Ik zou vanuit mijzelf niet naar een andere club gaan zolang ik niet voor een BVO gevraagd word. Ik ga ervoor om het eerste van zaterdag bij SV Marum te halen en als we dan laag spelen ga ik er alles aan doen om met het team hogerop te komen. Jordy kan wel zonder SV Marum denk ik. Als hij voor een team gevraagd word dat twee klasses hoger speelt, denk ik dat hij daar naar toe gaat.

Als mijn broer stopt of naar een andere club gaat, ga ik ook:

Jordy:
Nee, als hij zou stoppen, dan stop ik niet direct. Dennis gaat nu nog niet naar een andere club, misschien later en dan ga ik misschien met hem mee, maar dat hangt natuurlijk ook af van wat voor club het is. Dennis zou mij niet zomaar achterna gaan naar een andere club. Het boeit hem niet zo als ik bij de club weg ga.

Dennis:
Nee, Ik denk dat ik gewoon bij Marum blijf. Als Jordy ergens voor gevraagd word dan gaat hij wel. Ik ga dan niet met hem mee want ik heb mijn liefde voor SV Marum.
Jordy zou ook bij de club blijven spelen waar hij al voetbalt mocht ik weggaan. We gaan elkaar niet zomaar achterna.

 Wat zijn Dennis zijn voetbalkwaliteiten:

Jordy:
Zijn snelheid, techniek en voetbalinzicht. Het moet er vaak bij hem nog uitkomen.
Als ik verbeterpunt op moet noemen dan ben ik nog wel even bezig haha, nee geintje..
Ik vind wel dat Dennis nog wat sterker moet worden en minder bang in het veld moet worden.

Wat zijn Jordy zijn voetbalkwaliteiten:

Dennis:
Hij kan een mannetje uitschakelen. heeft een goede techniek. Jordy moet leren om positiever te praten in het veld. Hij reageert een beetje agressief en begint dan te schelden. Ik zou altijd positief proberen te blijven.

 Heb je nog tips voor je broer:

Jordy:
Hij moet wat aardiger voor mij zijn.

Dennis:
Nee, dat moet hij zelf weten.


Hoe goed kennen zij elkaar eigenlijk?
Een kort vragen testje:

De 10 vragen voor Jordy over Dennis

zijn favoriete kleur. Rood (Dennis: Rood)

 

 zijn favoriete voetballer: Wesley Sneijder (Dennis: Sneijder)

 

 zijn favoriet meisje: Blond (Dennis: Blond)

 

 zijn favoriet merk voetbalschoen: Nike (Dennis: Adidas)

 

zijn favoriete auto: Weet ik niet, volgens mij heeft hij niet echt een favoriete auto. (Dennis: BMW)

 

zijn favoriet type telefoon. Samsung (Dennis: Samsung)

 

zijn favoriet vakantieland: Nederland (Dennis: Heb ik niet echt)

 

zijn favoriete club in het buitenland: Ac Milan (Dennis: Barcelona)

 

zijn lievelingseten: Bloemkool (Dennis: Bloemkool)

 

hoeveel vragen denk je dat Dennis over jou goed heeft: 6 (Dennis: Jordy heeft er 5 goed over mij)


De 10 vragen voor Dennis over Jordy

 

zijn favoriete kleur: Blauw (Jordy: Blauw)

 

 zijn favoriete voetballer: Fabregas (Jordy: Fabregas)

 

 zijn favoriet meisje: Brunette (Jordy: Brunette)

 

 zijn favoriet merk voetbalschoen: Adidas (Jordy: Adidas)

 

zijn favoriete auto: Porsche cayenne (Jordy: BMW)

 

zijn favoriet type telefoon: Samsung (Jordy: Samsung)

 

zijn favoriet vakantieland: Frankrijk (Jordy: Frankrijk)

 

zijn favoriete club in het buitenland: Liverpool (Jordy: Liverpool)

 

zijn lievelingseten gebakken aardappelen met biefstuk (Jordy: Gebakken aardappelen met biefstuk)

 

hoeveel vragen denk je dat Jordy over jou goed heeft 5 (Jordy: Dennis heeft er 9 goed over mij)