Berry Hoeksema(v.v.Bedum): SJO Bedum kan naar een hoog niveau groeien

Geschreven door Berry Hoeksema op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Berry Hoeksema voetbalt zelf in het derde team van v.v. Bedum en is verder de trainer van SJO Bedum C3. Voor Puurvoetbalonline beantwoordde hij een aantal vragen en stellingen die niet alleen betrekking hadden op het voetballen in Bedum maar ook zeker daar buiten.

 67761 425011634230682 121583057 n

Berry jij voetbalt zelf nog in het derde elftal van v.v. Bedum, leg eens uit wat dat voor een team is: Bedum 3 is een erg apart team waarbij niet alleen de sportieve daden gelden, maar ook het sociale, we onderscheiden ons door zeer actief te zijn binnen de vereniging en ook dingen te doen die men niet verwacht, we hebben op Koninginnedag bijvoorbeeld een televisie geregeld door de verkoop van oude spullen. Ook zijn we zeer creatief in het maken van grappige filmpjes (zie bedum3). Dit jaar doen we bovendien hoog in de competitie mee, wat het alleen maar leuker maakt. Verder gaan we elk jaar op trainingskamp naar Schiermonnikoog.

Ik begreep dat jij trainer bent van een jeugdteam van SJO Bedum. Welk elftal is dat en hoe zijn de resultaten tot nu toe: Ik ben op dit moment trainer van SJO C3, de resultaten zijn wisselend, maar er zit een stijgende lijn in. Bovendien is het een prachtige groep om mee te werken, de jongens zijn altijd erg enthousiast en de opkomst is erg hoog. Kortom, een genot voor een trainer om mee te werken.

Een fusie tussen Bedum en CVVB is aanstaande. Hoe kijk jij tegen de plannen van een samengaan met CVVB aan: Als een echte v.v. Bedumer ( ik heb een blauw hart ) heeft het samengaan met CVVB mij wel de nodige vragen opgeleverd, natuurlijk moet de fusie doorgaan, maar het zondagvoetbal mag nooit verloren gaan. Bovendien herinner ik mij nog de prachtige derby’s tegen CVVB waar er altijd op het scherpst van de snede gestreden werd ondanks dat we buitenom het voetbal de beste vrienden waren.

FC Groningen heeft onlangs bekend gemaakt dat Rasmus Lingren weer terugkeert in de Euroborg. Een paniek aankoop of een gerichte aankoop: Ik moet zeggen dat FC Groningen mij op dit moment niet echt kan boeien, ik mis wat van die vechtmentaliteit, de tijd dat Groningen de hel van het Noorden was is er volgens mij niet meer. Maar misschien met een aankoop van Lingren hier verandering in brengt.

Over vijf jaar moet duidelijk zichtbaar zijn dat de stap van CVVB en Bedum om samen een jeugdopleiding te starten de enige juiste is geweest: Ik denk dat we dit eerder te zien krijgen, ik zie dit jaar als een overbruggings jaar en dat we volgend jaar daar al de vruchten er van plukken, de jeugd is dan al gewend en kan dan alleen maar groeien.

In Winsum wordt bij VIBOA al heel voorzichtig richting de hoofdklasse gekeken en dat is ook iets wat in Bedum in de toekomst gerealiseerd kan worden: Op dit moment heeft Bedum 1 een erg leuk team en heeft het zeker de potentie om verder te groeien, laten we hopen dat we over een paar jaar inderdaad kunnen genieten van Bedum 1 wanneer zij op hoog niveau spelen.

Dat FC Twente en PSV het Europa League niet serieus genomen hebben is een schande voor het Nederlandse voetbal: Zeker, ik denk dat het voetbal hier veels te veel zakelijk wordt bekeken, voetbal speel je uit je hart bij een club, ik heb nu het idee dat men alleen maar speelt voor het geld en dat blijkt dus ook niet altijd te werken. Als speler vind ik dat je elke wedstrijd moet benaderen om te winnen……..

Steeds vaker gebeurt het dat spelers niet meer opgesteld worden omdat ze hun contract niet willen verlengen. Jij bent een voetballiefhebber die zoiets niet begrijpt: Laat ik vooropstellen dat ik het belachelijk vindt dat iedereen in Nederland moet bezuinigen en dat voetballers nog steeds erg veel verdienen, het hoort een eer te zijn om voor je club te mogen voetballen. Als je niet meer opgesteld wordt omdat je contract niet meer verlengd wordt, dan vind ik nog dat je gewoon moet voetballen, laat dan zien dat je het waard bent voor een contactverlenging.

Tegenwoordig wordt er naast de reguliere trainingen bij clubs ook steeds meer getraind bij voetbalscholen. Wat voegt dat in jou ogen toe aan de ontwikkeling van een voetballer: Mijn jongste zoon traint bij de KNVB, het voordeel hiervan is dat hij ook andere spelers ontmoet, andere dingen leert. Dus ik zie hier zeker een toevoeging in.

Als jij het nieuwe tenue zou mogen bedenken voor de eventuele nieuwe vereniging hoe zou dat er dan uit komen te zien:  Mijn wederhelft Floor wil zwart maar ik ga voor blauw / rood met een model  oud tenue, met een kraagje.

In de zomer van 2013 gaat Oranje voor een oefentrip naar Azië om, zoals Louis van Gaal het zegt, even wat geld op te halen met wedstrijden tegen China en Indonesië. Waanzin of logisch: Waanzin.

Wat heb ik niet gevraagd maar zou jij nog wel willen vertellen: Dat de mensen die op dit moment met SJO Bedum bezig zijn ook eens op de voorgrond komen, zij verrichten erg veel werk wat niet altijd wordt gezien.