Aron Strengholt: Veel Jupiler League clubs zijn jaloers op Be Quick

Geschreven door Aron Strengholt op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Aron Strengholt is naast speler van het 1e elftal van Be Quick 1887 trainer van Dames2 van Oranje Nassau. Aron leerde ik kennen tijdens mijn bezoeken aan de KNVB-voetbalkampen in Gasselte waar de jonge trainer iemand was die serieus met het trainerschap omging maar die niet vergat dat gevoel voor humor ook een belangrijk onderdeel van het trainersvak is.

532096 354962151258053 734092551 n

 AroN Strengholt (Be Quick)

Aron, kun je precies vertellen wat jij in het dagelijks leven doet: Ik ben 4e jaars sportmanagement student aan het Hanze Instituut voor Sportstudies. Daarbij voetbal ik bij Be Quick 1887 en ben ik trainer van CVV Oranje Nassau Dames 2. Verder volg ik nu de TC3 cursus en buiten het voetbalseizoen om ben ik trainer op het KNVB Voetbalkamp in Gasselte.

Jij voetbalt voor Be Quick. In welk team speel jij en wat is jouw positie: Ik speel in het1e zondagteam en sta op het middenveld. Deze positie wil nog wel eens wisselen maar vaak ben ik de controleur.

Vorig seizoen was Be Quick dichtbij promotie naar de hoofdklasse maar won FC Chabab na strafschoppen. Hoe schat jij jullie kansen nu in: Dit jaar gaan we wederom voor het kampioenschap en met ploegen als Alcides en ROHDA Raalte is het een mooie uitdaging om kampioen te worden. Ik schat onze kansen hoog in, we hebben een heel mooi team en een goede technische staf.

Het laatste gerucht is dat FC Chabab uit de competitie gehaald wordt omdat het complex topklasse onwaardig en de vorige hoofdsponsor achter de tralies zit i.v.m. een zwart geld affaire. Dat is slecht voor het imago van de topklasse: Tsja, dat had de KNVB van te voren kunnen weten en dan hadden ze ons prima in de topklasse kunnen laten voetballen. Ik vind dat het niet het imago van de topklasse hierdoor naar beneden gaat maar wel die van de KNVB.

Veel Jupiler League clubs zouden jaloers zijn op de accommodatie van Be Quick: Klopt, plaats voor 10.000 man en een goede bereikbaarheid.

Enige weken geleden kreeg ik een mail waar in stond dat bij Be Quick scheidsrechters in hun burgerkloffie liepen te fluiten. In mijn beleving is dat niet juist. Wat is jouw mening: Dat heb ik bij de club nog nooit gezien. Normaal gesproken is een scheidsrechter gekleed in gepaste outfit. Maar nogmaals, ik heb dit nog nooit bij Be Quick gezien.

 Ik heb je twee keer meegemaakt tijdens de KNVB- voetbalkampen in Gasselte. Wat maakt Gasselte zo speciaal voor jou: De sfeer, de staf, de kinderen die trouw elk jaar weer komen en de humor.

We moeten stoppen met die onzinnige vriendschappelijke duels van het Nederlands Elftal: Eens, kost alleen maar geld.

De jeugd is moeilijk wordt er vaak gezegd maar waarom deel jij die mening niet: Het wordt vaak voor de jeugd te lastig gemaakt. De trainer bepaalt of een groep lastig is of niet. Dat ligt vaak niet aan de kinderen zelf.

Kleedkamerhumor: Heel erg belangrijk in een team sport en onmisbaar in het voetbal.

Jij bent actief als trainer in het vrouwenvoetbal. Leg jij nu eens uit aan al die criticasters die damesvoetbal niets vinden dat ze absoluut ongelijk hebben: Vrouwen pikken veel sneller dingen op dan mannen. Wel kost het meer tijd om ze te ontwikkelen. Als je dat weet dan weet je ook dat het vrouwenvoetbal over 5 jaar al zoveel meer ontwikkeld is dan nu. Let maar op, vrouwenvoetbal wordt heel erg populair in Nederland...

PSV wordt landskampioen omdat: Ajax het dan gelukkig niet wordt.....

Wat heb ik niet gevraagd maar wil jij nog wel kwijt: Dank voor de vragen!