Dolf Werkman(VIBOA): Ik ben geen voorstander van een fusie in Winsum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Dolf Werkman( CVV VIBOA) is een van de duizenden vrijwilligers die iedere zaterdag of zondag bij de wedstrijden van de lagere teams actief zijn als scheidsrechter. Puurvoetbalonline legde Dolf enkele vragen en stellingen voor en waar vrijwilliger van VIBOA een paar hele duidelijke en verrassende antwoorden op gaf.

1352885038N296212 270324156323316 1761256944 n

Dolf kun jij in het kort iets vertellen over jou eigen voetbalcarrière: Op mijn 40e begonnen bij Viboa wel wat laat he? Lopen en verdedigen was geen probleem, maar geen technische voetballer maar leverde alle ballen in bij de mensen die wel kunnen opbouwen. Mijn gevleugelde uitspraak "als iedereen zo simpel speelt (dus naar zijn mogelijkheden) als Dolf Werkman winnen wij veel meer wedstrijden"

Jij bent regelmatig als clubscheidsrechter bij VIBOA actief maar is dat jouw enige activiteit bij VIBOA: Naast het fluiten van wedstrijden van de lagere teams ben ik verantwoordelijk voor de contributie van 653 leden (dit is inclusief niet spelende leden en donateurs).

Wat doet Dolf Werkman in het dagelijks leven: Vanaf mij 15e tot mijn 59e was ik werkzaam in de bankwereld. Door de fusie tussen ABNAMRO en Fortis Bank kwamen een groot aantal arbeidsplaatsen te vervallen. Ik had vanwege mijn leeftijd 57+ (bescherming) de keuze om te mogen blijven of te vertrekken. In juli 2012 gekozen voor vertrek met een goede regeling. Ik heb echter nog wel de verplichting om te solliciteren. Als vrijwilliger doe ik verder werkzaamheden voor de Stichting Vluchtelingenwerk Noord Nederland. Dit is het begeleiden van asielzoekers. Daarnaast ben ik actief bij de Stichting. Humanitas. (thuisadministratie en Budgetbegeleiding). Ook ben ik werkzaam als vrijwilliger bij de Stichting Exodus. Dit is een stichting die zich bezig houdt met ex-gedetineerden. Ik heb hier een maatje waar ik om de twee weken en afspraak mee heb.

Het eerste team van VIBOA is op dit moment de trotse lijstaanvoerder in de eerste klasse E. Hoe schat jij de kansen in richting de hoofdklasse: Ik schat de kans in op 80%.

Maandag stond in het DvhN dat Nijland tevreden is over Maaskant maar hoe denk jij daarover: Schreeuwlelijk, maar ja de kwaliteit van de spelers is middelmatig, dus ik zie niet in dat een andere trainer hier verbetering in kan brengen.

De betaalde clubs presteren dit seizoen matig in Europa wat een logisch gevolg is van het feit steeds sneller naar het buitenland verdwijnen: Helemaal mee eens!

In Bedum staat men aan de vooravond van een eventuele en ook jij denkt dat een fusie ook in Winsum zo snel mogelijk moet plaats vinden: Nee voel ik persoonlijk niets voor en om de volgende redenen:

1. De club wordt veel te groot

2. Verschillende culturen.(hier heb ik ook met de penningmeester en voorzitter van Hunsingo over gesproken)

3. Daarnaast is het  praktisch gezien niet mogelijk  wij voetballen, zoals bij Bedum, niet op 1 complex. En dat is in Winsum financieel niet haalbaar

4. En er is ook geen kunstgrasveld wat Gemeentebelangen wel graag wil.

Laat ik over een ding duidelijk zijn, ik heb niets tegen Hunsingo, mijn zoon heeft zelfs 2 jaar in het 1e gevoetbald en ik heb met veel mensen binnen Hunsingo goede contacten. Ik fluit ook bij hun op de toernooien

Binnen het amateurvoetbal wordt betaald dat is iets wat algemeen bekend is en waar jij je in sommige gevallen wel iets bij kan voorstellen: Nee geen denken aan!!!!!!

FC Groningen zou de eigen jeugd meer kansen moeten geven: Natuurlijk maar zou iedere club moeten doen

Vanavond, 14 november) wordt Nederland-Duitsland gespeeld, een duel waarbij ik mij afvraag, waar gaat dit over. Deel jij mijn mening: Absoluut, dit is een farce

Jij bent clubscheidsrechter dus de vraag is gerechtvaardigd, wie is in jouw ogen de beste scheidsrechter in het betaalde voetbal en waarom: Flauw ,maar als je de laatste weken ziet hoeveel fouten er worden gemaakt......................... Nee, sorry geen voorkeur (iemand die er echt uitspringt)