Puurvoetbalonline op bezoek bij GVAV Rapiditas E1

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Enkele weken geleden werd ik door Geert Spaan, v.v. TLC, er op geattendeerd dat GVAV Rapiditas E1 alles met ruime cijfers won. Er kwamen uitslagen van 26-0 voorbij en Geert vroeg zich af of dit betekende dat het E1-team barstte van het talent of dat de tegenstanders zwak waren. We spraken af dat we samen het duel GVAV Rapiditas E1- TLC E1 zouden bezoeken wat ook gebeurde.

teamfoto

    v.l.n.r. bovenste rij: Job van Dijk , Luciano Valente, Jesper de Backer, Fode Fofana, Achraf Charfi

    v.l.n.r. onderste rij: Brian Pattiwael, Romano Postema, Thijs Grave) en Angelo Boonstra

In dat duel werd duidelijk dat GVAV Rapiditas E1 bulkte van het talent wat bevestigd werd door trainer-coach Melvyn Wolthers, met wie ik vanaf het duel van zijn E1-team tegen TLC regelmatig contact had. Want naast dat Puurvoetbalonline de F3 van SJO Bedum de rest van het seizoen 2012-2013 zal volgen is de E1 van GVAV Rapiditas het tweede jeugdteam waar we extra aandacht aan gaan besteden. Doordat een van de voetballertjes van het team, Fode Fofana, door het grote Barcelona wordt uitgenodigd voor een stage kwam alles opeens in een ander daglicht te staan en ben ik eigenlijk wel blij dat ik mijn plannen al enkele weken eerder bij Melvyn kenbaar had gemaakt richting het volgen van zijn team.

Kleedkamer

Zo kwam ik zaterdagmorgen op Kardinge aan om de wedstrijd GVAV Rapiditas- Lycurgus te bekijken en trof ik Melvyn voor de eerste keer persoonlijk omdat de trainer-coach tijdens het duel tegen TLC voor zijn werk in het buitenland verbleef. We raakten in gesprek en ik werd door Melvyn uitgenodigd om de voorbereiding op het duel tegen Lycurgus helemaal mee te maken wat betekende dat ik mee de kleedkamer in mocht. Een uniek iets want bij GVAV Rapiditas E1, wat bij de  andere selectieteams waarschijnlijk niet anders zal zijn, komt er behalve de begeleiding helemaal niemand in de kleedkamer. Geen veter strikkende ouders want dat doen de boys zelf of worden daar door de begeleiding bij geholpen.

Bespreking

Wat vervolgens volgde was een bespreking van de trainer-coach richting zijn pupillen die veel indruk op mij maakte. Zelf heb ik in mijn loopbaan als trainer aardig wat besprekingen verzorgt die nooit lang duurden en dat was zaterdagmorgen ook het geval. Een duidelijke trainer-coach die zijn pupillen op een hartverwarmende wijze toesprak en daar zowel de verbeterpunten als de goede dingen die de boys tijdens de laatste wedstrijd en de trainingen had laten zien benoemde.

Duidelijk

Alles in, Jip en Janneke taal’ wat betekent, geen moeilijk gedoe zorgde ervoor dat de mannen van de E1 wisten wat er van ze verwacht werd en ze vervolgens aan de warming-up konden beginnen.

Een warming-up die helder en duidelijk voor de spelers was en waarbij direct dat GVAV Rapiditas E1 over een prima keeper beschikt. Keepen in een sterk team is lastig voor een jonge doelman en Thijs Grave moet zijn voldoening dan ook vaak halen uit de trainingen en de warming-up voor een wedstrijd. Dat Thijs een prima doelman is was ik al snel van overtuigend want de doelman pakte een paar ballen van zijn teamgenoten die ik al geteld had moet ik eerlijk zeggen. Persoonlijk kijk ik graag naar een warming-up van een team want daar haal je vaak al veel uit.

In de wedstrijd viel mij al snel de nummer 7 van GVAV Rapiditas, Jesper de Backer, op want dat was een speler die om even in het voetbaljargon van tegenwoordig te spreken ,gruwelijk’ goed voetbalde. Alle kwaliteiten om een prima voetballer te worden zijn bij de kleine man uit Zuidhorn aanwezig en zo brak de zon niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk door op Kardinge. Want dat zijn de voetballers waar ik intens van kan genieten, zoals ik een week eerder deed van de zes jarige Roy Leicester van SJO Bedum F3. Voetballertjes, nog half in de dop maar gezegend met een talent waar de voetballiefhebber in mij het water van in de mond loopt.

Mooi team

Een mooi team GVAV Rapiditas E1 maar ook Lycurgus had geen verkeerd team moet ik zeggen. Omdat het iedere zaterdag weer druk is op Kardinge was het duel wat later dan gepland en moest ik na de eerste helft richting Ezinge want voor mij stond richting de Ommelander Courant het duel Ezinge-VVSV’09 op het programma. Vlak voor het duel in Feerwerd had ik nog even contact met Melvyn over het duel van enkele uren eerder en de mediahype rond Fode Fofana. GVAV Rapiditas, Melvyn en de ouders van Fode werden namelijk platgebeld met het verzoek voor een interview waar Puurvoetbalonline niet aan mee zal doen. Fode, zo gaf Melvyn duidelijk aan is namelijk een onderdeel van het team en niets meer. Dat ben ik namelijk helemaal met de sympathieke coach eens want ik ben er van overtuigd dat als er een andere speler van GVAV Rapiditas E1 in Frankrijk de scout van Barcelona was tegen gekomen dat de hype nu rond die speler was ontstaan.