Lex Stok en Bert Mennes( v.v. Kloosterburen) hadden profijt van de lange winterstop

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Voor Bert Mennes en doelman Lex Stok van de v.v. Kloosterburen kwam het prima uit dat de winterstop deze keer langer duurde dan in voorgaande jaren.

 

Voor Bert Mennes en doelman Lex Stok van de v..V Kloosterburen kwam het prima uit dat de winterstop deze keer langer duurde dan in voorgaande jaren

bert_en_lex

De beide spelers van het eerste elftal van Kloosterburen hadden het in de maand februari namelijk erg druk met in het geval van de 26 jarige Lex Stok als Prins Carnaval en de 30 jarige Bert Mennes als zijn adjudant. Beiden zijn al sinds hun jeugdjaren bevriend met elkaar maar toch had de op diverse posities als voetballer uit de voeten kunnende Bert niet direct aan zijn jeugdvriend gedacht bij de functie van Prins Carnaval toen hij benaderd werd als adjudant. ,, Toen ik door het bestuur van de Carnavalsvereniging gevraagd werd dacht ik in eerste instantie aan twee andere personen met wel Lex als een belangrijke outsider maar gaandeweg begon ik er steeds meer rekening mee te houden dat het Lex zou worden."

De al tien jaar in het eerste elftal keepende Lex Stok werd in september 2009 al benaderd met de vraag of hij de nieuwe Prins Carnaval wou worden van het tijdens het carnaval Kronkeldörp hetende Kloosterburen   Toen ik door de voorzitter van de Carnavalsvereniging Oldeklooster, Jan Hofman, gevraagd werd was ik direct enthousiast. Ik vind het persoonlijk een hele eer als je uitverkoren wordt als je dit voor je dorp mag doen. Als adjudant dacht ik direct aan Bert die ik al sinds mijn jeugdjaren ken en als grote voordeel heeft dat hij ook PSV-supporter is en graag van een feestje houdt,

Als de naam PSV valt komt ook de naam van de oud-doelman van de Eindhovenaren, Heurelo da Silva Gomes ter sprake die de 26 jarige doelman van Kloosterburen als een doelman ziet die bijna alle kwaliteiten bezit die een goede doelman behoort te hebben., Gomes is zeer sterk in de 1 tegen 1 situaties en hoge ballen en heeft formidabele reflexen. Verder heeft hij met zijn uitgooi een uitstekend wapen bij de spelhervattingen. In Nederland werd altijd laatdunkend gedaan over zijn meevoetballende kwaliteiten maar wij zijn daar veel kritischer op dan in andere landen. Daar wordt meer gekeken naar de specifieke keeperkwaliteiten waar de keepers op beoordeeld worden."

Bert is zoals gezegd ook PSV-supporter en je zou hem een beetje met Orlando Engelaar kunnen vergelijken als voetballer. Een allrounder die op meerdere posities in het team inzetbaar is in het team van trainer Willem Pettinga.Ik speel ieder seizoen wel op diverse posities in het team maar mijn voorkeur gaat uit naar de positie van aanvallende middenvelder. Daar heb ik wel de techniek voor al ben ik niet een type zoals good old Henk Korhorn die alles met buitenkantje rechts speelt." zegt hij met een grijns op zijn gezicht als het clubicoon van de v.v. Kloosterburen tersprake komt die binnen de voetbalvereniging zeer gewaardeerd wordt om alles wat hij doet maar wat echter niet geldt voor zijn technische kwaliteiten als voetballer. ,Op dit moment sta ik door de vele blessure,s centrale verdediger wat ook een mooie positie is want van daaruit heb je een goed overzicht waardoor je de jongere spelers in ons team goed kunt sturen." aldus de routinier.

Waar Bert sinds een jaar zijn eigen bedrijf genaamd Hovenier Bert Mennes heeft werkt de doelman in een beroepsector met onregelmatige werktijden. Lex is namelijk al een groot aantal jaren werkzaam als bakker bij Bakkerij Peters in Leens waardoor de vrijdagavondavond training er bij inschiet voor de doelman. Dat is natuurlijk de drukste periode van de week voor ons waardoor ik die avond niet kan trainen. Ik ben er nu aan gewend maar in het begin vond ik dat wel lastig. Ik train graag twee keer per week en heb een aantal jaren specifieke keeperstraining van oud-doelman Han Bos gehad. Nu zorgt trainer Willem Pettinga er op de dinsdagavond trainingen voor dat ik als doelman goed bij de oefeningen betrokken wordt.

Over hun trainer, Willem Pettinga, die volgend seizoen voor het vierde seizoen actief zal zijn in Kloosterburen zijn zowel Bert als Lex zeer te spreken., Willem is een trainer die hier uitstekend past en duidelijk in zijn benadering is. Problemen gaat hij niet uit de weg en hij heeft uitstekende oefenstof. Als we de groep bij elkaar kunnen houden dan zit er nog genoeg rek in wat het volgend seizoen betreft."Een seizoen waarin de voetbalclub uit het carnavalsdorp zo goed als zeker in de vijfde klasse zal uitkomen hoewel zowel Lex als Bert bij aanvang van het huidige seizoen een goed gevoel hadden bij promotie naar de vierde klasse.We hebben een team die ook in de vierde klasse geen gek figuur zou slaan vind de middenvelder maar de doelman is nog duidelijker in zijn mening. Met ons spelerspotentieel horen wij in de vierde klasse thuis maar dit seizoen lopen we door het groot aantal geblesseerden steeds achter de feiten aan wat echt ongelofelijk jammer is."

Bert Mennes valt zijn doelman bij met de opmerking dat Kloosterburen de laatste jaren steeds bovenin meedraaide en nu de pech heeft dat de smalle selectie Kloosterburen opbreekt., Kloosterburen is als vereniging door de sfeer een in alle geledingen prachtige vereniging maar we hebben helaas geen brede selectie. Dit seizoen breekt ons dat duidelijk op en uitgerekend in het jaar dat je relatief gemakkelijk kan promoveren."Voor wat betreft het volgend seizoen zal voor beide spelers de focus voor het grootste gedeelte op het voetbal liggen als de activiteiten als Prins en adjudant rond de jaarwisseling weer ten einde zullen vertelt de trotse Prins Lex de 1e.,De weken voor het daadwerkelijke carnaval heb je het gewoon druk met ondermeer bezoeken aan de praalwagens in aanbouw en andere activiteiten van de carnavalsvereniging waardoor het eerlijk gezegd in die periode goed uitkwam dat we weinig konden trainen. Maar in de stille periode zoals nu zeg ik wel eens voor de lol dat ik waak over Kloosterburen."Ze hebben het als een prachtige periode ervaren waar ze met veel plezier op terug kijken al is de als adjudant fungerende Bert Mennes wel zo eerlijk om te zeggen dat het lampje wat hem betrof op maandagmiddag aardig uitging.

,,Als je gewoon het carnaval viert dan heb je natuurlijk geen officiële verplichtingen. Die hadden we nu wel. Lex heeft als voordeel dat hij door zijn onregelmatige werktijden daar iets beter tegen bestand was en het mij iets zwaarder viel."Maar samen hebben ze zich er uitstekend doorheen geslagen wat ze zoals gezegd ook al jarenlang bij voor en tegenspoed doen wat het eerste elftal betreft.

Want waar Bert in zijn jeugdvriend een doelman ziet die een meerwaarde voor de ploeg ziet is de doelman op zijn beurt zeer te spreken over de inbreng van zijn maatje. Bert is een belangrijke schakel in ons team en heeft als enige minpunt dat zijn scorend vermogen wel wat beter zou mogen zijn. Maar laten we eerlijk zijn op iedere speler, en dan maakt het niet uit op wat voor niveau je speelt, is natuurlijk wel iets aan te merken."Maar na  het seizoen kijken ze uit naar de tweede helft van 2010 waar ze naast het afscheid nemen als Prins en adjudant zich als doel hebben gesteld om de vereniging waar ze zich allebei thuis voelen naar een hoger niveau te tillen.

Een niveau waar ze de trouwe supportersschare van de v.v. Kloosterburen een groot plezier mee zouden doen. Hetzelfde plezier waar ze, zoals over al te horen was rond carnaval, in het Kronkeldörp ook gedurende de vijf carnavalsdagen ook voor hebben gezorgt.