Silvio Belga(CVVB): Voetbalclubs worden steeds meer een bedrijf

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Silvio Belga maakt onderdeel uit van de jeugdcommissie van SJO Bedum, de samenwerkende jeugdopleiding Bedum. Daarnaast is hij ook nog actief als voetballer bij OZW in Groningen. Daar, en over nog veel meer zaken, vertelt hij over in het onderstaand vraaggesprek dat Puurvoetbalonline met Silvio had.

 1351146932N377724 401907363208276 1978057220 n

  Sivio Belga

Silvio kun jij in het kort wat vertellen over jouw eigen voetbalcarrière: Ik voetbalde bij meerdere clubs tegelijk ha ha. Op het veld voetbalde ik bij Hellas VC en bij v.v. de Vogels. Dat betekende dinsdag en donderdags trainen. Daarnaast speelde ik en speel ik nog steeds bij OZW. Deze trainden en trainen op de woensdagavond. In de zaal speelde ik o.a. bij de Leekster Eagles en zondagavond speelde ik zaalvoetbal in een bedrijvencompetitie. Op 19 jarige leeftijd brak ik mijn been op het voetbalveld, dit als keeper. Ik stond op het punt om over te stappen naar Appingedam dit omdat Henk Bodewes mij hiervoor had gevraagd, deze kende mij vanuit mijn Hellas tijd. Henk en ik hadden een goede band en hij was een echte top trainer. Het herstel van mijn beenbreuk heeft een kleine twee jaar geduurd en helemaal 100% is het nooit meer geworden. Daarom bel ik later gaan voetballen. Het kiezen, voor mij, tussen voetbal en keepen is altijd lastig geweest maar door de beenbreuk kon keepen niet meer zo goed en ging ik voetballen.

Jij bent een voetballiefhebber die het amateurvoetbal verkiest boven het betaald voetbal: Dat klopt wel, vooral het jeugdvoetbal vind ik erg leuk. Dit glimlachjes op de gezichten van de kids is toch geweldig.

Arjen Robben wordt door velen, de man van glas’ genoemd. Deel jij die mening of weet men niet waar ze over praten: Arjan is naar mijn mening in potentie de beste aanvaller die we hebben, niet omdat hij de grootste technicus is of de beste voetballen maar er gaat de meeste dreiging van uit en hij scoort ook met regelmaat. Helaas is hij vaak geblesseerd. Topvoetbal is zwaarder dan mensen wel eens denken is mijn mening. Het is niet alleen een kwestie van talent en inzet, de lichamelijke gesteldheid en manier van bewegen speelt ook een grote rol.

Wat doe jij in het dagelijks leven: Ben assurantietussenpersoon. Ik heb samen met Wilhelm Dijk een assurantiekantoor. Leuk en boeiend vak waarbij je veel ziet, hoort en leert en goed met mensen om moet kunnen gaan.

De Bedumer voetbaljeugd gaat nu als SJO Bedum door het leven. Wat zie jij als het grootste voordeel van de samenwerking: Natuurlijk was het voetbal voor vele de hoofdmoot. Uiteindelijk brengt het ons verder is mijn overtuiging. Maar daarnaast vind ik het mooi dat de scheidslijn welke in ons dorp aanwezig was toen wij hier kwamen wonen langzamerhand verdwijnt.

Het Nederlands elftal kende met de komst van Louis van Gaal een prima start. Is Van Gaal de man die Nederland wel wereldkampioen kan maken: Van Gaal is een hele goede trainer maar scoort op omgaan met media een onvoldoende. Verder is hij volgens mij beter met jeugdige spelers dan met de wat oudere vedetten en daar hebben wij wel wat van rond lopen. Deze vraag doet mij dus twijfelen. Kies dan toch voor nee.

FC Groningen heeft gaat de Play offs halen: Nee, dat gaat met dit elftal niet lukken, elftal is te beperkt en te weinig creatief.

Als je tegenwoordig niet onder de tattoos zit tel je niet meer mee in het betaalde voetbal: Vind al die tattoos en andere opvallende zaken wel wat storend. Het lijkt er haast op dat je zonder dit soort zaken niet meer meetelt. Is het nu meer opvallen of vindt men het echt leuk vraag ik mij wel eens af. Voor het overige is in de basis iedereen gelijk voor mij en kijk ik niet naar kleur, kleding, tattoos, enz.

Jij was ook aanwezig op de sponsorbijeenkomst van enkele weken geleden die door CVVB en Bedum gezamenlijk georganiseerd werd. Wat vond jij daar de meest opvallende uitspraak: Sponsors werden op deze avond voorgelicht over de samenwerking van de jeugd tussen CVVB en vv Bedum en de mogelijke fusie tussen beide clubs. Ik heb geen opvallende uitspraken gehoord. Het meest opvallende was naar mijn mening dat er nagenoeg geen vragen werden gesteld vanuit de zaal.

Steeds eerder zijn er al clubs zijn die aan trainers vragen wat ze na het seizoen gaan doen. Sommige vinden dat te gek voor woorden maar hoe denk jij daar over: Weet niet precies wat je met deze vraag bedoelt. Als je een club als een bedrijf ziet en dat is het bijna, dan denk ik dat het goed is dat men zich op tijd voorbereid op het nieuwe seizoen. Dit is dan de bedrijfsmatige benadering. Qua prestatie kun je er nog niet veel van zeggen daar is het nog te vroeg voor. Dit dan als sportieve benadering.

, Klokje Rond” in Bedum: Brengt veel glimlachen op de gezichten van de kinderen en dat is altijd goed. Klasse trouwens van al die vrijwilligers die dit met zijn allen klaren.