Roy Reininga: Corenos kan binnen drie jaar terugkeren in derde klasse.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Roy Reininga speelt al een groot aantal jaren voor het eerste elftal van Corenos. De linkspoot gaf voor Puurvoetbalonline antwoord op een aantal vragen en stellingen zoals zijn mening over de selectie van Twente-speler Douglas en de stelling dat de jeugd te weinig voor het voetbal over heeft.

 

DSC08413

 Roy Reininga in actie voor Corenos tegen HS 88. Foto: Antje ter Arkel-Meijer

Roy je bent niet iemand die als een scorende speler bekend staat. Dit seizoen heb je er al drie inliggen. Een beetje geluk of een andere positie: Ik denk een beetje van beiden. Er zat een penalty tussen en verder sta ik in de meeste wedstrijden wat dieper dan in de jaren hiervoor waardoor ik wat vaker in scoringspositie kom.

Corenos heeft absoluut de potentie om binnen drie jaar weer in de derde klasse te spelen: Dat denk ik wel, we zijn heel knullig en ook onnodig gedegradeerd. Maar we hebben een redelijk goede lichting vanuit de jeugd en ook een bredere basis als vorig jaar, dus ik hoop dat deze spelers zich ook blijven ontwikkelen en dat we binnen 3 jaar weer een klasse hoger spelen.

Wat doet Roy Reininga in het dagelijks leven: Ik houd me bezig met in en - verkoop van smeerolie van schepen.

Jij was een van de spelers die met het RWE-team tegen FC Groningen speelde. Wat is jou het meest bijgebleven van dat duel: Dat het erg warm was en dat we eigenlijk geen enkele kans hebben gehad.

FC Groningen krabbelt weer een beetje op maar denk jij dat ze de kwaliteit hebben om de Play offs te halen: Ik denk dat een positie rond plek 8 wel mogelijk moet zijn. Ze spelen steeds iets beter, maar de echte overtuiging mist een beetje. In drie wedstrijden waarin ze een groot gedeelte tegen 10 man spelen hebben ze het twee keer niet af kunnen maken, dat zegt denk ik ook wel iets.

Een derby tegen De Heracliden zit er dit seizoen niet in. Hoe jammer vindt Roy Reininga dat: Op zich wel jammer natuurlijk, maar er staan genoeg leuke andere derby's op het programma.

Rond Twente-speler Douglas is de nodige commotie ontstaan nu hij geselecteerd is. Wat vindt jij daarvan: Hij heeft een Nederlands paspoort en is in ieder geval beter als Mathijsen, dus ik heb er geen problemen mee dat die geselecteerd is.

Vaak wordt er gezegd dat de jeugd steeds minder voor zijn sport over heeft. Hoe ervaar jij dat als routinier binnen Corenos: Ik denk dat de jeugd steeds meer alternatieven heeft om wat naast het voetbal te doen, waardoor de prikkel om te trainen of te presteren misschien minder is als vroeger. Uiteindelijk zullen toch de echte liefhebbers doorgaan. Als ik dit seizoen kijk bij Corenos dan is de opkomst (inclusief nieuwe jeugdspelers) echter prima en heb ik wel het idee dat genoeg spelers de ambitie hebben om in het eerste te komen spelen.

Corenos ken ik als een vereniging waar vrijwilligers al jarenlang aan de club verbonden zijn. Ben jij verder ook nog actief binnen de vereniging: Ik ben een aantal jaren jeugdleider geweest, maar de laatste jaren richt ik me alleen op eigen trainingen en wedstrijden.

De frisse wind die Louis van Gaal doorgevoerd heeft is de redding van Oranje geworden of is dat onzin: Er moest denk ik wel iets veranderen, maar in grote lijnen is de basis nog steeds hetzelfde, dus het is altijd de vraag hoe het zou zijn geweest als Van Marwijk nog bondscoach zou zijn geweest. Wedstrijden worden wel gewonnen, maar de wedstrijden die ze gespeeld hebben zouden ook wel met een andere coach gewonnen zijn.

Er wordt beweerd dat ook in Nederland wedstrijden verkocht worden aan goksyndicaten. Onzin of een kern van waarheid: Kern van waarheid, er zullen altijd spelers zijn die voor het geld zwichten. Dat is in andere landen gebeurd dus waarom ook niet in Nederland.

Wat zijn jou drie meest memorabele wedstrijden tot nu toe en waarom: Laat ik dan heel standaard m'n debuut noemen, ik kwam in het veld uit tegen Wagenborgen waarbij we al met 7-0 achter stonden. M'n eerste goal was tegen t ‘Zandt in de 4de klasse, waar ik in de laatste minuut de 1-1 maakte (was wel een lucky trouwens). Laat ik dan ook de derby thuis tegen De Heracliden noemen van twee jaar geleden. Toen speelde ik erg goed als linkshalf en waarbij we (uiteraard) met 3-0 wonnen. Verder waren de promotiewedstrijden in de nacompetitie super om mee te maken.