Nick Kloosterman( Futsal De Pelikanen): 'Regelneef' en sfeermaker bij een vriendenteam

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Nick Kloosterman is naast voetballer van Poolster 3 ook de ‘teammanager van De Pelikanen Futsal. Daar is hij de grote ‘regelneef’ die er voor zorgt dat alles rond het team goed geregeld is. Maar de 23 jarige Nick Kloosterman is ook een man met een duidelijke mening die hij in het onderstaand interview duidelijk laat horen:

 1348985034N20120907 224733

  Nick Kloosterman( Futsal De Pelikanen)

Zelf voetballen: Ik voetbal zelf op het veld voor het derde team van Poolster. Een leuk team waar ik mij prima in thuis voel. Verder is er aan mij geen groot zaalvoetbaltalent verloren gegaan want en beperk ik mij bij Futsal De Pelikanen tot het regelwerk rond het team:

Futsal De Pelikanen: Een vriendenteam die op vrijdag een heerlijk balletje met elkaar trapt waar wel wil winnen. Dat moet ook vind ik want op welk niveau je ook speelt je moet een wedstrijd wel een wedstrijd ingaan om die te winnen. Ik erger mij altijd aan ploegen die op een gelijkspel spelen waardoor het een hele matige wedstrijd wordt.

Werk: Ik ben op dit moment werkzoekende. Ik was werkzaam als installateur van onder andere badkamers en doordat het op dit moment allemaal wat minder gaat in Nederland was er op een gegeven moment geen werk meer. Maar ik hoop echt binnenkort weer aan de slag te gaan want nu iedereen weer aan zijn studie of werk is begonnen is merk je pas wat je mist.

Poolster 3: Een leuk team maar waar helaas weleens te snel door spelers wordt afgezegd. Dat zijn trouwens geluiden die je bij steeds meer verenigingen hoort en daar begrijp ik niets van. Voetballen is je hobby en dan hoor je er zoveel mogelijk te zijn. Ziekte of iets dergelijks oké, maar jij blijft toch niet weg voor een rondje IKEA!

1348984878N20120907 205335 1

 Futsal De Pelikanen: Een echt vriendenteam

Spelers uitlenen: Dat kan wel wat beter bij Poolster vind ik persoonlijk want er zullen bijvoorbeeld nog geen spelers van het derde met het tweede meegaan. Dat vind ik raar want in mijn beleving ben je lid van een vereniging en niet van een team. Een team moet ook niet kunnen bepalen, althans dat is mijn mening, dat er bijvoorbeeld wel spelers van het veteranenteam met het tweede meegaan in plaats van het derde. Daar stoor ik mij weleens aan omdat ik dat geen clubgedrag vind.

Poolster: Hahahaha, als je bovenstaande zo leest zijn er vast mensen die denken dat ik het er niet naar mijn zin heb maar dat is niet waar hoor. Ik vind Poolster een prachtige club en vindt het geweldig dat we nu in de derde klasse uitkomen met het eerste elftal. Ik ben er verder van overtuigd dat het eerste elftal ook in de derde klasse prima zal presteren. Verder vind ik het knap dat wij in totaal nog vier seniorenteams hebben. Want vaak lees je dat clubs qua bezetting een stap terug moeten doen en er regelmatig elftallen verdwijnen.

Verschil Futsal en Veldvoetbal: Het grote verschil zit in de diverse regels die op Futsal van toepassing zijn. Die zijn er bij veldvoetbal natuurlijk ook maar bij Futsal is het zo dat als je hoger komt te spelen de regels ook veranderen. Dat is niet alleen voor de spelers en coaches lastig maar zeker voor het publiek. Wat dat betreft zou dat allemaal gelijk getrokken moeten worden.

Nederlands Elftal: Daar ben ik niet echt kapot van moet ik eerlijk zeggen. Het is het altijd net niet en dat is jammer. Als je nog even terugdenkt aan de WK-finale tegen Spanje, hoe dicht wil je bij de wereldtitel zijn. Een kans zoals Robben toen kreeg moet er gewoon in. Daarom Nederland associeer ik met, net niet!

Johan Cruyff: Johan Cruyff staat voor totaalvoetbal. Ik heb, behalve op beelden via You Tube en via oude beelden in sportprogramma’s nooit zien voetballen uiteraard maar die beelden zeggen mij voldoende. Uniek als voetballer want Cruyff beheerste alle facetten van het voetballen. Hij was veel voetballer dan bijvoorbeeld Messi. Die is anders dominant aanwezig in het veld en dat geldt ook voor een Cristiano Ronaldo. Die zijn als voetballer gewoon minder compleet dan Cruyff in zijn glorietijd. Ik heb heel veel filmpjes gezien en veel gelezen over de beste voetballer die Nederland ooit gehad heeft en ben, en daar wordt ik natuurlijk weleens mee geplaagd, echt idolaat van Johan Cruyff.

Sfeermaker: Dat is wel een typering die bij mij past denk ik want ik ben ‘redelijk’ aanwezig als ik mijn vrienden mag geloven. Ik hou nu eenmaal van gezelligheid en probeer dat, op wat voor manier dan ook, over te brengen op Futsal De Pelikanen wat wel aardig lukt heb ik het idee.

Peter Paul Datema: Perfectionist, voetbaldier, vriend zijn de eerste drie dingen die ik bij Peter Paul vindt passen. Ik vind het nog steeds jammer dat hij er voor koos om naar Loppersum te gaan maar hem kennende begreep ik zijn keuze wel. Hij wou zo hoog mogelijk keepen en bij Poolster koos de toenmalige trainer voor Marcel Werkman en dus besloot hij om elders te proberen om eerste doelman te worden. In ons team is hij veldspeler maar ook daar is hij gedreven in wat overigens geldt voor alles wat hij doet. Hij is ook jeugdtrainer en daar maakt hij ook trainingsschema’s voor die er goed uitzien. En verder is het privé een hele goede vriend van mij.

Ambitie: Natuurlijk hoop ik zo snel mogelijk werk te vinden gekoppeld aan een studie, daarnaast nog jarenlang met Futsal De Pelikanen furore maken in de zaal en verder lekker voetballen in Poolster 3. Ik ben wat dat betreft niet veeleisend want ik zeg vaak, geluk zit in kleine dingen en daar moet je van genieten.

Droom: Misschien is het wel raar voor een jongen van drieëntwintig maar ik zou dolgraag Johan Cruyff eens willen ontmoeten. Want echt Cruyff is voor mij een fenomeen die mij waarschijnlijk nog heel veel kan leren en wat ik van een grootheid als Cruyff is, graag aanneem.