Alwin Zwerver(v.v: Middelstum): Je moet je materiaal nooit de schuld geven van slecht presteren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Alwin Zwerver keerde voor aanvang van het seizoen 2011-2012 terug in het eerste elftal van Middelstum nadat hij enkele seizoenen in het tweede en derde had gevoetbald. ‘Schroever’ pakte de draad echter weer op een fantastische manier op en groeide weer uit tot een stabiele factor in het team van trainer Frank Konneman.

 419803 144703475651788 1247057373 n

  Alwin Zwerver stijlvol in actie voor Middelstum. foto Jan Lüürsen Middelstum

Alwin, jij keerde vorig jaar terug in het eerste elftal na een afwezigheid van drie seizoenen. Moest jij erg aan het niveau wennen als doelman: Nee niet echt heb drie seizoenen als veldspeler gespeeld in het 2e en 3e heb daar ook af en toe wel een wedstrijd gekeept moest alleen conditioneel en lichamelijk wennen.

Alwin Zwerver is een doelman die graag netjes gekleed in het doel staat: Ja hoort erbij vind ik je moet je materiaal nooit de schuld kunnen geven en daarbij komt dat ik het mooi en netjes vind staan.

Middelstum nam na afloop van het vorig seizoen afscheid van Leon Milkovic. Betekent zoiets dat jullie nu anders zijn gaan spelen: Nee denk ik niet het systeem is niet veranderd alleen staan er nu andere spelers en daarbij komt je moet met de spelers spelen die je hebt.

In de reacties die volgen op de Sterrenteam die op Puurvoetbalonline verschijnen zit veel humor. Was er vroeger meer kleedkamerhumor dan tegenwoordig: Nee, denk ik niet als ik kijk naar 10 jaar terug en nu valt dat genoeg mee alleen de humor is anders geworden, toen was ik de jongste nu ben ik de oudste daar zal het verschil wel in zitten.

Ik ben niet erg onder de indruk van de huidige doelmannen uit de eredivisie behalve Jeroen Zoet. Deel jij mijn mening: Ik denk dat er wel meerdere keepers zijn die opvallen door hun goede spel Tyton, Vermeer, Mulder, Jeroen Zoet is een goede doelman hij heeft er denk ik goed aan gedaan om bij RKC te blijven om nog meer te leren.

Nog een keer Jeroen Zoet, die van Veendam komt, waarbij ik van mening ben dat het scoutingsapparaat van FC Groningen heeft zitten slapen: Zoet was 15 toen hij Veendam naar PSV ging weet niet of FC Groningen toen ook contact met hem heeft gehad in de tussentijd had Groningen al lang 1 of 2 betere keepers kunnen aantrekken dan dat ze nu hebben denk ik.

Ik sprak dit weekend een doelman, Ivan Landlust van ONS Sneek, die is per seizoen acht paar handschoenen nodig. Hoe is dat bij jou: Haha ik weet niet wat Ivan er mee doet zal wel van het kunstgras komen bij ONS Sneek maar nee verder als 3 paar voor de wedstrijden en 2 paar voor de trainingen kom ik niet.

SV Onderdendam moet volgens het gemeentebestuur van Bedum maar verdwijnen in het kader van de bezuinigingen. Een volledig dwaze beslissing omdat: Ja dat gaat nergens over om een voetbalclub zo weg te saneren. Je kunt ook een andere oplossing zoeken, als ze dan ook een kunstgrasveld willen aanleggen van een half miljoen en wat een half ton aan onderhoud nodig heeft per jaar dan weet ik het wel. Kijk eerst naar andere oplossingen waardoor de SV Onderdendam behouden blijft en waar CVVB en v.v. Bedum van kunnen blijven mee profiteren.

Velen denken dat Ajax met nul punten roemloos uit de Champions League verdwijnt. Denk jij dat ook: Voorop gesteld dat ik absoluut geen Ajacied ben denk ik dat ze wel een puntje kunnen snoepen her en maar dat ze 4e in de poule worden is wel duidelijk denk ik.

Keeperstraining is bij veel verenigingen niet iets wat goed verzorgd is. Hoe is dat in Middelstum: In het verleden heb ik dat wel gehad maar op dit moment niet meer, er is wel over gesproken maar toen heb ik aangeven dat dat voor mij persoonlijk niet meer hoeft maar voor de jeugd binnen de club eigenlijk wel een must is als je jongens enthousiast wilt maken voor het keepersvak.

Was jij verbaasd toen Stekelenburg vervangen werd door Tim Krul: Ja ik snapte de gedachte erachter van Louis van Gaal ook niet helemaal en ik vond Krul ook niet echt een sterke indruk maken tegen Turkije.

Moet jij ook bij trainer Frank Konneman melden hoe laat of jij vrijdagavond gaat slapen of laat hij jullie met rust: Haha nee hoef me niet af te melden bij Frank.

Met wie zou jij wel een dag willen ruilen Alwin en waarom: Pepe Reina, het lijkt me geweldig om een keer een wedstrijd te spelen op Anfield Road.

Schoerver staat voor: Dat is gekomen door een wedstrijd een jaar of 12 á13 geleden uit tegen Anjum (Friesland). Voor de wedstrijd werden de namen en rugnummers opgenoemd toen wij aan de beurt waren zei de omroepster, onder nummer 1 in het doel Alwin Schurver’. Iedereen lachen natuurlijk dit werd al snel verbasterd tot “Schoerver” en vanaf die tijd heb ik die bijnaam meegekregen.