Erik de Vries: SV Marum en Futsal Marum, tweede prachtige clubs met ambitie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Erik de Vries was jarenlang een van de elftalleiders van het eerste elftal van Marum. Die functie heeft hij echter neergelegd maar nog wel is hij binnen SV Marum de vaste grensrechter van Dames 1.

 1347882723N299662 251762184855024 2703164 n

Daarnaast is de Marumer sinds de oprichting van Futsal Marum in 2003 de vaste omroeper in sporthal de Holten, die door de Marumers ook wel’ De Groene Kathedraal’ genoemd wordt. Voor Puurvoetbalonline beantwoordde Erik de Vries enkele vragen en stellingen over Futsal Marum, SV Marum en Spieren voor Spieren.

Erik, jij bent als speaker aanwezig de thuiswedstrijden van Futsal Marum. Ik ken jou echter ook als vrijwilliger bij SV Marum. Ben je ook daar nog steeds actief: Ja momenteel ben ik grensrechter bij SV Marum Dames 1.

Futsal Marum bestaat op 23 januari 2013 precies tien jaar en jij bent vanaf het begin speaker. Wat is daar leuk aan: Het vermaken van het publiek. En dat doe ik door de opstellingen voor te lezen. En enthousiast de doelpuntenmaker om te roepen.

Futsal Marum en SV Marum hebben allebei de ambitie om door te groeien als vereniging. Is dat reëel of denk jij dat het ene(Futsal)ten koste gaat van het andere(veldvoetbal) of andersom: Dat denk ik zelf van wel. Als je namelijk goed met elkaar communiceert, is dat geen probleem. Dat gebeurt gelukkig uitstekend in Marum en daarom zitten ze vaak niet in elkaars vaarwater.

Jij bent ook jarenlang elftalleider geweest bij het eerste elftal. Deel jij de mening van veel voetballiefhebbers dat het amateurvoetbal er qua niveau niet op vooruit gaat: Dat vind ik zelf niet. Meestal zijn de wedstrijden best aantrekkelijk om te zien. En de ontwikkeling van jeugd spelers geeft veel frisheid.

De Groene Kathedraal wordt jullie thuishaven ook genoemd en was vorig jaar vaak tot de laatste plaats bezet. Dat betekent dat Futsal Marum een trouwe aanhang heeft: Ja klopt, het is een mix van jong en oud dat de wedstrijden op vrijdagavond bezoekt en samen er voor zorgen dat er een geweldige ambiance is tijdens de wedstrijden.

SV Marum speelt tussen nu en twee jaar in de tweede klasse: Dat is mogelijk met de jeugd die we op dit moment hebben want daardoor is er een duidelijke sportieve ontwikkeling binnen het 1e elftal.

Futsal Marum neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en steunt in het jubileumjaar de Stichting Spieren voor Spieren. Kun je iets meer vertellen over jullie acties: Dat zijn eigenlijk de eigen feest avonden waarin de opbrengst eerder naar de club ging. Dit is voor het eerst naar mijn weten dat we een goed doel steunen wat ik van harte toejuich.

De eredivisie wordt bedreigd door maatregelen vanuit Den Haag wordt er door onder andere FC Groningen-directeur Hans Nijland geroepen. Deel jij mijn mening dat amateurclubs het door de bezuinigingen minimaal zo lastig hebben: Dat is wel waar. De bureaucratie en regeltjesrichting de amateurclubs mogen wel wat zouden wel wat minder mogen.

Op 10 november wordt er vierentwintig uur gevoetbald in de Groene Kathedraal heb ik begrepen. Wat heb jij ons als speaker te bieden zo dat wij als toeschouwers ook in de nachtelijke uren in sporthal De Holten aanwezig zullen zijn: De voetbalmarathon is verplaatst naar het volgend jaar. Dan zal de voetbalmarathon als afsluiting van het seizoen dienen namelijk. En natuurlijk zal ik daar mijn steentje in bijdragen door te zorgen dat er dan een fantastische sfeer aanwezig is in de ‘Groene Kathedraal’.

Damesvoetbal neemt bij SV Marum een belangrijke plaats in en wat in jouw ogen erg belangrijk voor een voetbalvereniging is: Zeker absoluut, ik vind nog steeds dat het damesvoetbal zwaar ondergewaardeerd word.

Vorig seizoen werden het eerste en het tweede team van Futsal kampioen. Wat was voor jou persoonlijk echter het hoogtepunt in het seizoen 2011-2012. Met vijf taxi busjes naar Harkema om daar het 1e kampioen zien worden. Toen wij daar waren kregen we ook nog eens het grote nieuws horen te horen dat het 2e team zonder te spelen kampioen geworden was.

Wat doe je in het dagelijks leven Erik: Ik ben magazijn medewerker bij De Nieuwe Band Groothandel in Biologische etenswaren.