Jelmer Meinardi(CVVB): Een voetbaldier die geniet van alles wat hij doet

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jelmer Meinardi genoot met volle teugen tijdens het KNVB-voetbalkam in Gasselte. Jelmer geniet tijdens de trainingen van de D1 en D3 van SJO Bedum en Jelmer geniet van zijn wedstrijden en trainingen met CVVB4Bier en is dus een echte liefhebber die met alle plezier de onderstaande stellingen en vragen beantwoordde.  

 1347254748N598520 314330898654350 972648527 n

Wat doe jij in het dagelijks leven Jelmer: Op dit moment studeer ik aan de Pabo op de Hanzehogeschool in Groningen. Naast het leven als student start ik dit seizoen aan mijn 7e jaar als jeugdtrainer.

Dit jaar starten jullie in Bedum een samenwerking tussen Bedum en CVVB. Dat had veel eerder moeten gebeuren: Met terugkijken verander je daar natuurlijk weinig aan  maar ik heb nooit begrepen waarom de ene jeugdspeler  in het blauw moest voetballen, en de andere jeugdspeler in het rood terwijl je op hetzelfde sportpark zit binnen een dorp.

Jij was een van de trainers die dit jaar actief was tijdens het KNVB-voetbalkamp. Wat heeft op jou de meeste indruk gemaakt in die week: Je hoort mensen wel eens zeggen dat de jeugd van tegenwoordig alleen nog maar bezig is met hun telefoon, computerspelletjes en de televisie, maar ik heb toch echt 130 kinderen op het kamp gezien die vrijwillig vijf dagen lang aan het voetballen zijn geweest, en waarbij ik je voor gek zou verklaren als je niet had gezien dat ze alleen maar bezig waren met het genieten van het voetbalspel.

FC Groningen gaat een loodzwaar seizoen tegemoet: Hangt natuurlijk af van de doelstelling die is gesteld. Mocht de doelstelling play-offs voor Europees voetbal zijn dan zie ik het een lastig seizoen worden voor Maaskant en zijn mannen.

CVVB4 werd vorig seizoen kampioen. Wat is jullie doelstelling richting het nieuwe seizoen: We gaan voor een plek bij de eerste 3. Klinkt misschien raar na het kampioenschap en de promotie van vorig seizoen, maar in de beker hebben we terecht gewonnen van de kampioen van vorig seizoen in de klasse waar we nu terecht zijn gekomen.

 

Het Nederlands Elftal wordt ververst door van Gaal, wie had jij er nog meer naast gezet en waarom: Ik vind Joris Mathijsen op dit moment niet goed genoeg meer voor het Nederlands elftal. Ik vond Joris op het EK niet goed spelen en ook bij Feyenoord heeft hij dit seizoen nog weinig indruk op mij gemaakt. Ik zie de jonge linkspoot Bruno Martins Indi als een goede vervanger. Indi is natuurlijk wel een vervanger die nog meer ervaring nodig heeft om een goed WK te kunnen spelen.

Jij bent ook jeugdtrainer bij de samenwerkende jeugdorganisatie Bedum. Welke teams train jij: Dit seizoen ben ik trainer / coach bij SJO Bedum D1, daarnaast train ik ook de D3.

Wat is volgends jou de kracht van CVVB4Bier: De kracht van CVVB4 is dat we al jaren samenspelen. We kennen onze kwaliteiten en tekortkomingen. Daarnaast is respect voor elkaar een grote kracht binnen het team. We hebben geen ‘echte’ trainer of leider. Dit betekent dat jongens uit de groep deze functies bekleden. Ruben Volders maakt bijvoorbeeld onze opstelling. Op de training en in de wedstrijd moet je hem zien als teamgenoot, maar wanneer hij de opstelling voorleest is hij even de coach. Alleen als je respect voor iemand hebt kan je zijn keuzes accepteren. Daarnaast is niemand in het team bang om zijn handen eens uit de mouwen te steken. Zo hebben we een materiaal commissie voor de ballen, doppen, hesjes en de bidons en ook een feestcommissie die zorgt voor leuke uitjes tijdens het seizoen. In het begin waren we een grote groep jonge jongens met nog kleine groepjes binnen het team. Dankzij de teamuitjes en het jarenlang samenspelen is deze groep een echt team geworden.

Jan ten Caat: Een uniek maar geweldig persoon die je eerst even moet leren kennen voordat je oordeelt. Kinderen zeggen vaak dat Jan een strenge trainer is, maar wanneer kinderen ouder zijn hoor je ze altijd over de goede jaren waarin ze training hadden van Jan. De kreet,  goh.. wat hebben ze toen veel geleerd, en wat was het leuk, hoor je dan veel. Zowel kinderen als trainers weten bij Jan gewoon precies waar ze aan toen zijn. Daarnaast heb ik in de loop der jaren ook een andere Jan leren kennen, als Jan de voetbalgek! Naast de trainingen hebben we besloten wat vaker met de trainers bij elkaar te gaan zitten buiten het voetballen om. Jan nam hierin het initiatief door alle jeugdtrainers van de D, E en F afdeling uit te nodigen met kerst. Hoewel Jan natuurlijk wel een trainingspak aanhad was het enorm gezellig. Nu hebben we ongeveer 4 uitjes per jaar…..

Wat wil je verder nog kwijt: Leraren van de Pabo in Groningen, ik hoop dat jullie naast onderwijs het sporten voor kinderen ook belangrijk vinden. Het kan eens zijn dat ik hierdoor een uurtje mis. Excuses alvast!