Blauw is de kleur waar De Heracliden terecht trots op mag zijn

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Blauw is de kleur van trots. Blauw is de kleur van behulpzaamheid. Blauw is de kleur van inzet, passie en strijd. Blauw is de kleur van bloed, zweet en tranen. Blauw is de kleur van 1 team, 1 taak. Blauw is de kleur van alle leden, 1 familie. Blauw is de kleur van gezelligheid. Blauw is de kleur voor jong en oud. Blauw is de kleur van een hechte vereniging.

1340709131NDSC08081

            Spelmoment uit de wedstrijd tussen De Heracliden en Oud FC Groningen

 Blauw is de kleur waar iedereen trots op kan zijn. Deze kleur blauw is de kleur van SV de Heracliden. Op deze kleur blauw kan iedereen en alles trots op zijn! € 20.631,16 voor spieren voor spieren! Deze kleur blauw heeft het afgelopen jaar laten zien waarom SV de Heracliden de mooiste club van Nederland is. Deze kleur blauw is een voorbeeld voor iedereen #Blue is the colour.

Bovenstaande tekst kwam ik tegen op het Facebook-account van Jordi Dijkstra en ik vond het geweldig. Want in bovenstaande tekst staat precies wat De Heracliden het afgelopen jaar heeft gepresteerd als vereniging namelijk een topprestatie. Een bedrag van 20631,16 Euro bijeenbrengen  waarbij de doelstelling in eerste instantie 10.000 Euro was mag zeker als zodanig beschouwd worden. In een tijd dat door iedereen zo langzamerhand erkent wordt dat het wat minder, maar zeker niet slecht, gaat met Nederland een dergelijk bedrag binnen halen is formidabel. Vrijdag en zaterdag was ik namens de Ommelander Courant aanwezig op sportpark Meij en met wie ik ook sprak iedereen was maar bezig met dat ene doel, het breken van de magische grens van 20.000 Euro. Wat een saamhorigheid onder alles en iedereen binnen De Heracliden en wat een voldoening dat 160 kinderen een mooie dag aangeboden kan worden op zaterdag 11 november.

Een club die trots kan zijn op een prestatie waar een kampioenschap bijna bij in het niet valt zou je  denken. Maar dat is gelukkig niet het geval want ook dat viel te beluisteren in Uithuizermeeden, de voetbalwereld zal de komende jaren nog zeker van De Heracliden horen. Dit jaar, zo vertelde voorzitter Pieter Geert Nicolay, heeft alleen maar winnaars opgeleverd want als vereniging is De Heracliden nog hechter geworden. Dat is, naast het fantastische bedrag, de grootste winst die we gemaakt hebben. Een hechte club nog hechter maken doordat alle geledingen binnen de voetbalvereniging zeer enthousiast hebben meegewerkt is iets waar we samen trots op mogen zijn.”

Dat was ook het beeld dat je als buitenstaander kreeg op de vrijdag en zaterdag tijdens de voetbalmarathon die in zijn totaliteit 24 uur in beslag nam dat de leden trots waren op hun club. Een geweldige happening die werd afgesloten met een mooie 0-0 wedstrijd tussen De Heracliden 1 en oud-FC Groningen.

Een jaar lang acties is bijna niet te bevatten omdat het tegenwoordig steeds vaker gebeurt dat acties van een dergelijke omvang bijna niet meer te realiseren zijn. Maar dat gold niet voor SV De Heracliden dat liet zien dat als je samen iets wil dat zoiets ook te realiseren is.

Voor dit soort acties bestaan uiteraard geen prijzen maar rest er slechts eeuwige roem voor iedereen die heeft meegewerkt aan het slagen van deze actie. Eeuwige roem betekent echter ook dat je tot in lengte van jaren kunt terugkijken op een topprestatie waar je als een van de leden van De Heracliden bij betrokken bent geweest. Een actie die de geschiedenis in zal gaan als een van de hoogtepunten van de zevenenzeventig jaar jonge voetbalvereniging.