Geen The Knickerbockers 14 meer voor PWC

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De v.v. P.W.C. Pieterburen/Westernieland hield vrijdagavond 22 juni een tweede extra ledenvergadering in kantine “De Westerwinning” te Westernieland om de eindresultaten mede te delen van de mogelijkheid om als slapende vereniging verder te gaan en mede het veld te kunnen behouden voor het dorp Westernieland.

naamloosVoorzitter Miranda Schutter kon in totaal (inclusief 4 bestuursleden) 11 leden verwelkomen wat een kwart van het totale ledenbestand bedroeg. Het onderzoek gaf als eindresultaat dat PWC niet als slapende vereniging onder de vlag van de KNVB mag blijven vallen. Verder zou ook nog een statutenwijziging met de nodige kosten nodig zijn. Ook zou de veldhuur verdubbeld worden daar het geen sportveld meer zou zijn en zou PWC zelf alles moeten doen zoals maaien, snoeionderhoud en alle verdere werkzaamheden. Het bestuur gaf te kennen dat dit niet op te brengen is. De vergadering stemde er – met smart in het hart – mee in zodat de v.v. P.W.C. officieel is opgeheven. Wel zal de vereniging als rechtspersoon nog een tijd bestaan om alle zaken af te wikkelen maar na 45 jaar is het over met het voetbal in Pieterburen en Westernieland.

Bovenstaande tekst zal de voetbalwereld niet doen opschudden van schrik maar jammer is het wel. Vijfenveertig jaar voetbal in Pieterburen en Westernieland behoort tot het verleden en zal ook niet meer terugkeren. Geen wedstrijden meer tegen teams als Loppersum 3, The Knickerbockers 14 of bijvoorbeeld De Heracliden 4. Het opheffen van PWC zat er al een tijdje aan te komen want bijna structureel werd er een beroep gedaan op spelers van de voetbalvereniging Kloosterburen om op de zaterdagmiddag een representatief elftal in de wei te krijgen. Dat was een situatie die natuurlijk niet door kon blijven gaan en wat het bestuur van PWC uiteraard ook niet wilde. Jammer dat een voetbalclub als PWC geen bestaansrecht heeft maar begrijpelijk is het wel want het voetbal leefde niet meer in Pieterburen en Westernieland. Met spelers, die overal woonden behalve in de beide dorpen zelf, werd het voortbestaan steeds weer met een jaar verlengd wat prijzenswaardig was. Maar in de trouw opgestuurde verslagen van Jitse Drent konden we de laatste maanden al lezen dat het richting het seizoen 2012-2013 nog een hele strijd zou worden wat het voortbestaan van PWC betrof.

Op 22 juni viel dus definitief het doek voor de Pieterburen Westernieland Combinatie. Vijfenveertig jaar PWC heeft veel documentatie geven wat door Jitse Drent bijna allemaal bewaard is, zo vertelde hij vorige zomer tijdens het interview dat ik namens de Ommelander Courant met de secretaris/penningmeester en verslaggever van PWC had. Mooi dat er veel over de geschiedenis van PWC bewaard is gebleven maar jammer dat er niets meer bij zal komen over de voetbalvereniging die in het grootste gedeelte van haar 45 jarige bestaan in het maagdelijk wit, waar ook Real Madrid om bekend stond, in de diverse competities uitkwam.