Nico de Vries: Er zit nog veel rek in Rood Zwart Baflo

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Nico de Vries keerde voor aanvang van het seizoen 2011-2012 terug bij Rood Zwart Baflo nadat hij enkele jaren voor VIBOA had gespeeld. De reden van zijn terugkeer, de toekomst van Rood Zwart Baflo en de kansen van Nederland op het komende EK zijn nog maar enkele onderwerpen die in onderstaand vraaggesprek aan de orde komen

 1339051574N388751 112537775527800 350662751 n

  Nico de Vries(links op de foto) samen met teamgenoot Melvin Folkerts

 

Nico jij keerde dit seizoen weer terug naar Rood Zwart Baflo nadat je enige jaren voor VIBOA uitkwam. Waarom deze terugkeer: Heb de overstap in de C'ers gemaakt richting VIBOA. Hier heb ik de jeugd doorlopen. Vervolgens heb ik nog 1 jaar in het 2e gespeeld.
Vanwege mijn studie wou heb ik ervoor gekozen om weer terug te gaan naar Baflo. Dit omdat het minder tijd kost als op en neer na Winsum. Heb vorige jaar mijn opleiding Sport en Bewegen afgerond. En wou graag door na de fysiotherapie. Helaas is dit een loting opleiding en ben ik niet ingeloot, desondanks baal ik er niet van dat ik terug ben gegaan.
Het is een leuke groep, waar nog veel rek in zit. En het zijn allemaal bekende voor me.

Met Rood Zwart Baflo mistten jullie op een haar na de nacompetitie. Waar ging het volgens jouw fout: Helaas is het niet gelukt om de nacompetitie te halen. Dit hebben we aan ons zelf te danken. Een aantal wedstrijden hebben we dure punten laten liggen. De wedstrijd uit bij Engelbert 2-2. Hier maakten we zelf de kansen niet af en kregen we in de laatste minuten de 2-2 om onze oren. VAKO hebben we het ons zelf te moeilijk gemaakt 2x verloren. We lieten ons de kop hier gek maken. SIOS 1-1, waar we de 2e helft de kansen niet wisten te benutten. Daarnaast hebben we ook blessures gehad gedurende het seizoen. En de nodige schorsingen. Zo konden we niet altijd in de sterkste opstelling beginnen. Buiten al deze punten is het toch knap dat we dit gepresteerd hebben. Er zijn 4 spelers uit de A'ers gekomen, aantal spelers van buiten af. En midden in het seizoen zijn we spelers kwijt geraakt. Maarten Gieling die in het buitenland ging werken en doelman Marko Stoepker die vanwege werk het laatste gedeelte van het seizoen mistte. Zo hebben we ook enkele blessures gehad. Dat maak je ieder seizoen mee, maar het blijft wel zuur.

Op jouw Facebook zag ik staan KNVB-pupillen trainer. Doe je dat bij Rood Zwart Baflo of ben je ergens anders actief: Deze heb ik gehaald op mijn vorige opleiding. Ben training gaan geven bij Viboa. Eerst de E junioren vervolgens de D3 en daarna nog 2 jaar de B2. Nu ben ik terug bij Baflo en had ik dus extra tijd voor mijn studie, helaas ging dit niet door zoals hiervoor te lezen was. Dus heb ik gekeken om nog wat trainingen te geven hier in Baflo. Uiteindelijk ben ik beland bij de D1 en D2. Deze geef ik nu training. Later wil ik wel verder in het voetbal en ook daarbij mijn trainingspapieren halen om standaard teams te kunnen begeleiden.

Nederland raakt langzamerhand in de ban van Oranje. Begint het bij jou
 ook al te kriebelen:
Overal waar je komt is het Oranje, oranje en nog eens oranje. We hebben het WK in 2010 bij mij thuis in een tuinhuisje gekeken. Dit is ook de planning voor dit jaar. Het kriebelde nog niet echt, maar nu de 23 namen bekend zijn komt het wel.
Helaas miste Robben de penalty om zo Bayern de Champions League te bezorgen. Dus hopen we maar dat hij nu nog gemotiveerder is op het EK.

 Zestien miljoen bondscoaches in Nederland dus je komt er niet onderuit, wat zou jouw favoriete basiselftal voor het EK zijn: Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Anita; Van Bommel, Sneijder, Van der Vaart; Robben, Huntelaar, Afellay. Dit zou mijn basis 11 zijn. Op de goal is geen twijfel mogelijk Stekelenburg is nummer 1. Achterin was het wel wat lastiger, maar ik verwacht dat Van der Wiel en Heitinga een zekerheidje zijn. Mathijsen en Anita verwacht ik op de andere 2 posities achterin. Het is niet Anita zijn plek, maar door de ervaring die Anita heeft zal hij deze plek prima kunnen invullen Willems zie ik er nog niet meteen staan op een dergelijk groot toernooi. Op het middenveld lopen veel prima spelers rond. Ik zou met deze 3 spelen Van Bommel als stofzuiger en daarnaast Sneijder en Van der Vaart als regisseurs die de passjes geven naar de spitsen. En een Strootman zal dan na een uur Van der Vaart vervangen verwacht ik. Deze is ook iets meer controlerend en heeft al laten zien bij Nederland dat hij goed kan voetballen. Dan hebben we nog de voorhoede, wat gewoon een probleem is tussen Huntelaar en Van Persie. Ik kies voor Huntelaar omdat er op de zijkant
spelers lopen die een goede voorzet in huis hebben en Huntelaar ik meer in het systeem vind passen als Van Persie die zich nog wel eens weg laat zakken en dan loopt hij de ruimtes dicht voor Sneijder en van der Vaart Huntelaar is een echte spits die bijna elke kans in de 16 meter gewoon afmaakt.

 Reinout Geuze had na de wedstrijd tegen Noordpool de volgende uitspraak, dit seizoen zaaien, volgend seizoen oogsten. Deel jij zijn mening: Deels heb ik die mening ook inderdaad. Alleen doordat we er nu al zo dichtbij zaten en door de knullige wedstrijden waar we punten hebben laten liggen vind ik wel dat er meer in had gezeten als nu. Natuurlijk is dit het 1e seizoen met nieuwe spelers. Van het vorige seizoen waren er nog maar 4/5 basisspelers over. .Dus er is wel wat veranderd qua samenstelling. Het is een jeugdige groep die als het 2/3 jaar bij elkaar zit mee moet kunnen in de 4e klasse. Als je ziet dat we tegen een Stedum met 3-0 winnen en je heer een meester bent dan zie ik zeker kansen om door te groeien als club. Het belangrijkste is wel dat het compleet blijft en men er ook voor wil gaan.

 Jij werkt bij Fysio aan ’t Wad las ik. Is dat een fulltime baan: Mede door mijn keuze om fysiotherapeut te worden heb ik als eindstage van Sport en Bewegen gekozen om bij Fysio aan't het wad mijn eind stage te doen.
Dit was gelukkig allemaal mogelijk en doordat er een grote drukte was, vernieuwingen, vakanties enz. was er een mogelijkheid om wat structureel uren
op te pakken. Na mijn stage kon ik dan ook als zomerbaantje actief zijn bij de fysio. Zo ben ik dus gebleven en heb ik er de zomervakantie gewerkt.
Tot het moment dat ik weer naar school moest. Helaas pakte dit dus anders uit en heb ik gevraagd of ik er niet vast een aantal uren kon werken.
Of bij springen als het nodig was. Dit was allemaal mogelijk en ben ik op de maandag en de vrijdag van 09:00 - 17.00 te vinden in Baflo.
Daarnaast ben ik ook op de dinsdag en donderdag middag in Warffum. Hier zit ook een vestiging. Zelf ben ik geen fysiotherapeut, maar ik begeleid groepen of
individueel mensen die bij de therapeut zijn langs geweest en nog wat oefeningen moeten doen. Het gaat dus meer over fitness alleen met beperkingen.

Jouw favoriete club is PSV en dan denk ik dat jij geen leuk seizoen  hebt meegemaakt: Haha, daar zit je even helemaal fout. Er staat een logo van PSV op mijn profiel, alleen die is van Theun, dit was mijn begeleider. Dat is een echte PSV fan en ik ben zelf voor Ajax. De laatste thuis wedstrijd Ajax - VVV was ik aanwezig om te zien hoe ze kampioen zijn geworden.
PSV'er ben ik dus niet, maar er zijn binnen de fysiotherapie enkele fans van PSV en dan is het altijd leuk om beetje te ouwe hoeren. Zo was Theun dus naar Eindhoven geweest voor de laatste competitiewedstrijden.

PSV heeft Dick Advocaat aangesteld als trainer, snap jij die beslissing: Denk dat deze vraag niet was gekomen als je wist dat ik niet voor PSV was. Dick Advocaat is een coach die veel ervaring heeft. Hij weet hoe het er in de voetbalwereld aan toe gaat. Zelf is het geen onbekende in Eindhoven want in '95 is hij er al trainer geweest.
Voor PSV is het belangrijk komend seizoen, dat het een geheel wordt en met de ervaring van Dick Advocaat en de komst van Mark van Bommel zit je toch erg sterk. Die spelen net als dit jaar weer mee om de prijzen. De vraag of Advocaat een goede aanstelling is, zou ik dus met een volmondig ja beantwoorden.


Wat is tot nu toe de beste trainer waar jij onder getraind hebt en waarom:
Als klein voetballertje ben ik begonnen bij Marcia daar had ik een trainer Molog.
Dit was de 1e trainer die ik had, waar ik de basis van het voetbal van geleerd heb. Weer of geen weer elke keer wist hij er wat leuks van te maken. Dat vond ik een hele goede trainer. Iedereen vond het geweldig met deze trainer. Enige tijd later toen ik bij Viboa speelde in de B'ers, kwam ik Molog weer tegen bij v.v. Helpman. Hij was daar materiaalman geworden en is altijd actief gebleven in het voetbal.
Naast het voetbalveld kende ik hem ook van het ziekenhuis, hij had dezelfde longarts als ik. Zo ben ik hem ook eens tegen gekomen in het ziekenhuis.
Bij Helpman toen ik hem dus tegen kwam was het wel even raar, dat je een trainer tegen komt, waar je toen der tijd tegen op keek en dat je nu zelf
een kop groter bent als hem. Naast deze trainer heb ik ook meerdere trainers gehad, wat goed verliep maar soms ook minder goed.
Zo heb ik in de A junioren van VIBOA onder Jur Smit gespeeld wat mij ook prima is bevallen. Daar had ik het idee, dit is allemaal wat ik in een wedstrijd ook behoor te doen.
Jur is een trainer die veel vanuit wedstrijd momenten wil trainen. Dus veel met de bal bezig zijn, elkaar scherp houden en plezier in het spelletje hebben. Hij zei nooit veel, maar wat hij zei was strak en duidelijk, de bal moet het werk doen!


 Ik kom jou ook regelmatig tegen bij andere duels in het amateurvoetbal dus Nico de Vries is een echte liefhebber:
Ja, om elke dag maar thuis te zitten en niets te doen is ook niet alles. Als er op tv geen topwedstrijd is dan heb ik genoeg tijd om een wedstrijd te bezoeken.
En het is altijd leuk om even te kijken in een ander dorp hoe daar gespeeld wordt. En als er derby's zijn is het toch altijd wel wat extra's voor de sfeer.
Het zijn niet altijd de mooiste wedstrijden maar strijd is er wel altijd. Zo kom je ook veel bekenden tegen langs de lijn en op het veld.

Wie wordt Europees Kampioen en waarom:
Als Nederlander moet je zeggen Nederland. Ik denk zelf als ze de poule doorkomen dat ze een grote kans hebben om kampioen te worden.
De grootste favoriet voor de titel verwacht ik Duitsland, dit team is 90 minuten lang sterk en slaat toe als je het niet meer verwacht.
Zo hebben ze spelers rondlopen die bij de beste clubs van Europa voetballen. Dus moest ik mijn geld ergens op inzetten zal dit Duitsland zijn.
Spanje en Portugal gaan het ook niet redden. Spelers zijn oververmoeid en er wordt teveel verwacht van bepalende spelers.