Marijn Scheltens(v.v.Hoogkerk) Hoofdklasse is in de toekomst mogelijk in Hoogkerk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Marijn Scheltens is een echte clubman want de 27 jarige voetballer speelt al jaren met veel plezier voor de v.v. Hoogkerk en ziet daar voorlopig nog geen verandering in komen. Dat, en nog veel meer, verteld Marijn in onderstaand vraaggesprek waarin hij alle voetballiefhebbers ook nog eens oproept om zondagmiddag naar de wedstrijd Hoogkerk- Dronrijp te komen.

1337840951Nmarijn

 Marijn Scheltens in actie voor v.v.Hoogkerk

Marijn Scheltens is een echte liefhebber van het amateurvoetbal op zondag: Dat klopt. Zondag is voor mij de dag waarop gevoetbald moet worden. Dit ben ik al gewend sinds ik lid ben van v.v. Hoogkerk. Het is ook jammer om te zien dat de jeugd tegenwoordig de zaterdag verkiest boven zondag. Als de meerderheid van de jeugd blijft kiezen om op zaterdag te gaan voetballen zullen er nog meer 'zondag verenigingen' gaan sneuvelen omdat er gewoon geen degelijk 1e elftal op de been gebracht kan worden. Dat zal enorm zonde zijn.

Jullie moeten tegen Dronrijp een 3-1 nederlaag goed maken wil Hoogkerk promoveren naar de derde klasse. Waarom gaat dat lukken: In de uitwedstrijd verloren we dan wel met 3-1 maar we waren in de 1e helft absoluut niet de mindere. We kwamen op voorsprong maar daarna kwam Dronrijp snel op 1-1. Na de 1-1 kregen wij in de 1e helft nog een aantal opgelegde kansen welke helaas niet benut werden. Het veld in Hoogkerk is iets groter dan in Dronrijp en dat zie ik voor ons als voordeel. Tevens hebben wij geleerd van de uitwedstrijd dat Dronrijp met fysiek voetbal wil winnen en zolang wij ons eigen spel blijven spelen voorzie ik geen problemen aanstaande zondag. Wij gaan aanstaande zondag alles geven om de 3-1 nederlaag weg te poetsen. 

Jij scoorde dit seizoen 21 treffers in competitieverband voor Hoogkerk. Hoe vaak ben jij door een andere vereniging gebeld of je daar wilde komen spelen: Ik ben door geen enkele vereniging benaderd. Heb het trouwens ook prima naar mijn zin bij v.v. Hoogkerk.

Trainer Jur Smit is ook bij Hoogkerk actief geweest en nog steeds zeer gezien bij jullie. Wat maakt de band tussen Jur en Hoogkerk zo bijzonder: Jurrie is als trainer en als mens recht voor zijn raap. Geen poespas of wat dan ook er om heen maar gewoon voetballen. In de tijd dat Jurrie bij v.v. Hoogkerk heeft gezeten als trainer zijn we direct in het eerste jaar gepromoveerd naar de 3e klasse. Jurrie heeft altijd goed contact gehad met iedereen binnen de club en daardoor heeft hij de band met de club opgebouwd die hij nu heeft. Hij komt regelmatig wedstrijden van ons bezoeken en gaat dan ook altijd even langs de mensen binnen de club. Ik kijk er naar uit om in de toekomst nog eens onder Jurrie Smit te kunnen voetballen.

Nederland kleurt langzamerhand oranje want het EK komt er aan. Kriebelt het bij jou al: Om eerlijk te zijn eigenlijk nog helemaal niet, dit zal wel weer komen zodra de laatste oefeninterland gespeeld is. Als we dit jaar maar geen blessures oplopen in de laatste wedstrijden voor het EK. 

Arjen Robben zit er helemaal doorheen, zo vertelde Bert van Marwijk, nadat hij een strafschop gemist had tegen Chelsea en kreeg een paar dagen rust. Onzin of snap jij dat: Ik ken me het wel voorstellen dat je even tijd hebt om dit te verwerken. Toch moet je de knop weer om kunnen schakelen en kijken naar het EK. Het is niet niks als je een 'beslissende' penalty mist in een CL-finale waar miljoenen mensen naar gekeken hebben. Ik ken me de finale van het WK nog voor de geest halen en weet nog steeds dat ik daar dagen lang ziek van geweest ben. Laat staan dat je zelf een beslissende penalty mist in een CL finale.

FC Groningen zal de komende dagen wel met nieuws naar buiten komen rond de nieuwe trainer. Wie verwacht jij dat er naar Groningen komt: Het is inmiddels bekend dat Robert Maaskant de nieuwe trainer geworden is. Ik zelf had Foeke Booy verwacht als trainer, dit omdat toen Huistra ontslag kreeg, ook Foeke Booy bij Utrecht wegging. Toen dacht ik: 1+1=2.  Ik denk dat Maaskant een prima trainer voor FC Groningen is en ook de aankopen die ze gedaan hebben zijn goede aanwinsten. Wat mij opvalt, is dat de FC veel investeert in aanvallende krachten terwijl we afgelopen seizoen naar mijn mening verdedigend te kort kwamen. Natuurlijk had dit te maken met blessures maar een extra versterking in de verdediging kan geen kwaad. 

CSVH naar de tweede en Hoogkerk naar de derde klasse en een uitstekende gezamelijke jeugdopleiding betekent dat bij een eventuele fusie de hoofdklasse in de toekomst mogelijk moet zijn: Hoofdklasse is zeker mogelijk in de toekomst. In de jeugd zit enorm veel talent en op dit moment hebben beide clubs goede spelers en een aantal bepalende spelers, wanneer je hier een mix van krijgt zal er een enorm goed team kunnen ontstaan. Natuurlijk heeft dit wel tijd nodig om te groeien tot een hoofdklasse waardig team. Of het ooit tot een fusie komt zou ik niet kunnen zeggen. 

Wat doe je in het dagelijks leven Marijn: Op dit moment volg ik nog een opleiding en zit ik in de afrondende fase van mijn opleiding Multi media design - grafische vormgeving. Daarnaast ben ik met Nico Kranenburg een onderneming gestart welke verenigingen en sponsoren dichter bij elkaar kan brengen doormiddel van een clubkortingskaart. We zullen de clubkortingskaart vanaf juli introduceren bij v.v. Hoogkerk. Op dit moment zijn we ook druk bezig met andere verenigingen en ondernemers. Ons doel is om verenigingen gezond te krijgen en dat sponsoren eindelijk eens wat terug krijgen voor hun sponsorgelden. Door de clubkortingskaart zal een sponsoring namelijk kunnen meten wat zijn of haar investering oplevert. Neem eens een kijkje op www.clubkortingskaart.nl voor meer informatie.

Wie wordt er Europees Kampioen en waarom: Dat worden wij, Nederland. We hebben nog wat recht te zetten met Duitsland en Portugal. Ik verwacht dat wij eerste eindigen in de groepsfase en daarna doorstomen en de titel mee naar huis nemen. Natuurlijk zijn Spanje en Duitsland ook favorieten voor de titel maar toch denk ik dat wanneer het weer gaat lopen bij Nederland wij niet te verslaan zijn. Toch denk ik ook dat Engeland wel eens kan verrassen op het EK. Ze hebben namelijk een erg sterke selectie met spelers als Hart, Cahill, Terry, Lescott, Gerrard, Lampard Rooney en Carroll.

Waarom moet de echte voetballiefhebber zondagmiddagmiddag naar Sportpark Hoogkerk komen: Voetbal wordt vaak in 1 adem genoemd met, strijd en passie. v.v. Hoogkerk heeft een 3-1 achterstand weg te werken en dit zal moeten gebeuren met strijd en passie. Natuurlijk ook met goed voetbal maar tegen clubs uit Friesland weet je dat er ook gestreden moet worden. De echte voetballiefhebber zal een groots feest meemaken wanneer wij deze achterstand weten goed te maken en te promoveren naar de 3e klasse. De wedstrijd zal zondag enorm spannend zijn en wat is er nou mooier dan een wedstrijd waar het er om gaat en waar strijd, passie, goed voetbal en spanning samen komen?