VIBOA F8: Een prachtig stel meiden!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

VIBOA kent als vereniging een zeer succesvol seizoen. Kampioenschappen, periodetitels, gewonnen beslissingsduels waren nog maar een paar van de hoogtepunten voor de Winsumers.

 Een ander hoogtepunt was echter dat het groot aantal jeugdteams nog verder werd uitgebreid. Want in de voorjaarsreeks kwam VIBOA voor het eerst in de historie met 8 F-junioren-teams in competitieverband uit. De F8 was een speciaal team want de selectie van VIBOA F8 bestaat namelijk alleen maar uit meisjes. Vanuit de kaboutergroep van Kees Pol kwamen een tiental meiden over naar de F-junioren waar Jessica Kloosterhof- Spijk het tiental verder ging begeleiden. Gezien het unieke van dit team besloot Puurvoetbalonline om een portret van VIBOA F8 te maken waarbij de foto’s door de voor onder andere Voetbal International werkzaam zijnde Bart Oosterveld uit Eenrum.

Hechte groep

Een hechte groep meiden is het eerste wat opvalt wanneer ik het sportcomplex aan de Schouwerzijlsterweg oploop en iedereen al bijna aanwezig is en met nadruk op bijna want gek genoeg, zo vertelt trainster Jessica Kloosterhof-Spijk, die is altijd als een van de eersten aanwezig. Dat mag de pret niet drukken en we besluiten een kleedkamer op te zoeken waar de meiden een voor een aan een interview meewerken.

1337335983N DSC3781

 Lisa Postema

De eerste in de rij is ook direct de jongste van het team want Lisa Postema is met haar 6 jaar de benjamin van F8. Lisa speelt bij voorkeur op het middenveld en vind voetballen erg leuk. Haar vader, Harrie Postema ziet ze als haar favoriete voetballer waar ze, ondanks dat haar teamgenootjes haar op andere gedachten probeerden te brengen, niet van afweek.

1337336171N DSC3785

 Annicka Dohmeijer

Annicka Dohmeijer is twee jaar ouder dan Lisa en is een voetbalster die of in de verdediging speelt. Op deze trainingsavond viel Annicka op door haar stoere roze voetbalsokken maar zo vertelde ze, in de wedstrijden heb ik gewoon mijn blauwe Viboa-kousen aan want die vind ik ook mooi.

1337336347N DSC3788

 Bo Kloosterhof

Bo Kloosterhof is een van de allrounders in het team want naast aanvaller is de 8-jarige Bo in sommige wedstrijden ook keepster. Verder is het een echte ‘linkspoot” wat in het voetbal niet onbelangrijk is. Verder vind ze haar vader Dennis een fantastische voetballer.

1337336419N DSC3791

 Anna Postema

Anna Postema is het zusje van Lisa en is met haar 8 jaar twee ouder dan Lisa. Anna vindt het spelen van wedstrijden het leukste aan het voetballen. Anna is middenveldster in de F8 en ziet ook haar vader Harrie als haar grote voorbeeld. Verder is ze van mening, en wat ze erg leuk vind, dat de F8 een super gezellig team is.

1337336513N DSC3795

 Jamie van der Wijngaard

Jamie van der Wijngaard is 9 jaar en had bij VIBOA F8 de primeur. In het eerste competitieduel scoorde zij namelijk het eerste officiële doelpunt voor VIBOA F8. Jamie speelt zowel op het middenveld als in de aanval en geeft aan dat haar favoriete speler Wesley Sneijder is.

1337336592N DSC3798

 Lijchenne Dijkstra

Lijchenne Dijkstra is 8 jaar en is verdedigster in de F8 maar heeft op het moment van het interview al drie keer gescoord. Een uitstekende prestatie voor een verdedigster want er zijn genoeg verdedigers die daar in het betaalde voetbal nog niet eens aan toe komen. Maar ook in verdedigend opzicht staat ze haar mannetje wat tegen een team met bijvoorbeeld alleen maar jongens wel handig is.

1337336744N DSC3800

 Nina Sijbolt

Nina Sijbolt is naast voetbalster ook korfbalster wat het weleens lastig maakt als ze voor allebei de verenigingen moet uitkomen. De 7 jarige Nina is de beschikt over heel veel loopvermogen en daarom is het ook niet verwonderlijk dat ze bij VIBOA F8 op het middenveld speelt.

1337336872N DSC3807

 Maran Rispens

Maran Rispens is net als Nina ook 7 jaar oud en is de spits van het team. Wedstrijden spelen heeft haar voorkeur hoewel ze het niet vervelend vind om te trainen. Om haar favoriete voetballer te zien spelen moet Maran volgend seizoen naar de Grolsche Veste waar Dusan Tadic volgend seizoen te bewonderen zal zijn.

1337336977N DSC3809

 Lieke Danhof

Lieke Danhof is een grote fan van Arjen Robben hoewel ze zelf in de verdediging speelt. Naast Robben vindt ze ook haar vader Onne een prima speler maar als ze tussen deze twee moet kiezen krijgt de Bedumer in Duitse dienst toch de voorkeur.

1337337168N DSC3812

 Eryn Jonkhoff

Eryn Jonkhoff is de vaste keepster van VIBOA F8 en komt met een opmerkelijke reden waarom ze het keepen leuk vind: ‘Je mag soms lekker even stilstaan als keepster en dat is wel leuk.” Hoewel ze zelf dus graag stilstaat, heeft ze een favoriete voetballer die wel veel in beweging is namelijk Luis Suarez, de oud-speler van FC Groningen en Ajax, van Liverpool.1337337246N DSC3817

 Jessica Kloosterhof- Spijk

Tot slot de trainster van dit ‘sterrenensemble” Jessica Kloosterhof-Spijk. Zelf is Jessica al jarenlang aan VIBOA als speelster verbonden en nu dus ook actief als trainster van VIBOA F8. Een ware ambassadrice van het dames/meisjes voetbal bij VIBOA die met haar enthousiasme en kennis de meiden van F8 verder helpt in het mooie  voetbalwereldje.