Ruben Volders(CVVB4Bier): Ons collectief is ons sterkste wapen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Ruben Volders is naast speler ook de coach van CVVB4Bier dat zaterdag 5 mei in Leens tegen FC LEO2 de titel kan behalen. De speler/coach verwacht echter een pittig duel voor het vriendenteam en hoopt dat er veel supporters naar Leens zullen komen om het team aan te moedigen

1336113740Nruben

Ruben jij voetbalt voor het ‘sterrenensemble” CVVB4Bier en jullie staan op de drempel van het kampioenschap. Dat betekent dat jullie een prima seizoen gedraaid hebben: Klopt. Gedurende het seizoen zag je steeds meer automatismen in het spel komen en toen duidelijk werd dat de titel mogelijk was werd dit gecombineerd met veel werklust. Van te voren wisten we dat een kampioenschap mogelijk zou zijn met deze groep. Maar dat we na 17 wedstrijden pas in 1 wedstrijd punten zouden verspelen (1-2 verlies tegen Gruno) had eigenlijk niemand rekening meegehouden.

Wat is in jouw ogen de kracht van CVVB4Bier: Dat is overduidelijk het collectief. Elke speler in CVVB4Bier maakt het team completer, zowel in als buiten het veld. Daarnaast zijn we ook allemaal goede vrienden die vaak bij elkaar over de vloer komen, dit merk je ook in het veld. Iedereen gaat voor elkaar door het vuur, deze instelling wordt alleen nog maar versterkt door de mooie feesten die de activiteitencommissie een paar keer in het jaar organiseert.

Als middenvelder heb jij, inclusief beker, 21 keer gescoord. Wordt het gezien jou leeftijd niet eens tijd voor een stapje hogerop: Ze gaan er inderdaad wel lekker in dit jaar, normaal gesproken ben ik toch meer een speler van de assist. Een stap hogerop is wel iets waar ik veel over nagedacht heb. In de jeugd was ik al een voetballer die bij de 2e teams vaak belangrijk kon zijn maar bij een selectieteam kwam ik vaak op de bank te zitten. Ik ben een voetballer die eigenlijk altijd wil spelen. Dus als ik moet kiezen tussen spelen in het 4e of op de bank zitten bij een hoger team, dan kies ik er toch voor om lekker in het vriendenteam te blijven voetballen. Komend jaar gaat ons 2e bijvoorbeeld in de reserve hoofdklasse voetballen, het lijkt mij natuurlijk wel heel mooi om eens in een dergelijke klasse uit te komen.

CVVB4Bier heeft veel profijt gehad van het trainen in Onderdendam: Ja en nee. Voor het voetballende gedeelte was het prima, je had lekker veel ruimte op een goed veld om te trainen. Op deze manier konden we in alle rust werken aan varianten in hoekschoppen en vrije ballen (nou is dit niet heel veel gedaan uiteindelijk).Het reizen vind ik wel een nadeel, soms moet je op het laatste moment nog vervoer zien te regelen richting Onderdendam. Dan is het toch prettiger om in Bedum te trainen.

Jullie zullen het kampioensschap stevig gaan vieren vermoet ik. Ramon Bolt dat een bezoek aan de stad Groningen er zeker inzit. Deel jij zijn mening of ga jij na het feest in de kantine naar huis: Haha, het is niet eens denkbaar dat één van de jongens een ander toestaat om naar huis te gaan voordat het weer licht is vrees ik.....

Nederland wordt geen Europees kampioen omdat: Nederland te afhankelijk is van een paar namen. Wanneer Robben, Sneijder, Van Persie en Huntelaar niet in de wedstrijd zitten komt er geen enkel gevaar. Ik heb het gevoel dat een Duitsland en Spanje veel meer kwaliteit in de breedte hebben. Maar, zeg nooit nooit. De bal is rond.

Wat doe jij in het dagelijks leven Ruben: Ik studeer aan de Stenden Hogeschool in Groningen. Hier doe ik de PABO. Het is een opleiding die goed bij mij past want ik vind het leuk om met mensen/kinderen te werken. Verder ben ik op dit moment nog op zoek naar een bijbaantje naast de studie. Ik woon op kamers en dan zijn inkomsten naast de studie wel een vereiste. Verder is voetbal wel iets waar ik veel mee bezig ben, zo trap ik regelmatig een balletje wanneer ik vrij ben, ben ik vaste kijker van voetbal international en speel ik vaak met Remon Westra (huisgenoot en speler van CVVB 4) het spel ‘Fifa 2012’.

 Jouw vader, Bert Volders is actief als scheidsrechter in het amateurvoetbal en een kei in de spelregels. Geldt dat ook voor jou, een prima kennis van de spelregels:  Mijn spelregelkennis is wel behoorlijk, maar ik ben daar niet zo fanatiek in als Bert. Ik vind het bijna tegen het ongezonde aan als je elke spelregel uit je hoofd kent, en ik heb het gevoel dat dit wel het geval is bij Bert. Hij heeft niet voor niets nu twee keer achter elkaar de spelregelquiz van de scheidsrechtersbond gewonnen. Het is overigens wel handig wanneer je bij een wedstrijd twijfel hebt dat je het altijd even na kan vragen. Ik moet wel zeggen dat ik erg veel respect heb voor scheidsrechters, wij voetballers hebben de neiging om alles wat fout gaat bij de scheidsrechter neer te leggen. Maar zonder deze mannen en vrouwen die op zaterdag gaan fluiten zijn wij ook meteen onze grootste hobby kwijt.

Jij treedt ook op als coach van CVVB4Bier. Wat moet ik mij daar bij voorstellen, speler/coach of sta je dan echt langs de lijn met een lange regenjas aan: Die regenjas zul je mij niet aan zien trekken. Ik ben gewoon de jongen in ons team die verantwoordelijk is voor de opstelling op zaterdag. Vorig jaar hadden we hier wat problemen mee en toen heb ik de taak op me genomen om elke zaterdag een zo eerlijk mogelijke opstelling uit de hoge hoed te toveren. Ik moet wel zeggen dat ik het niet altijd gemakkelijk vind om te doen. Het zijn toch vrienden en leeftijdsgenoten die je er naast zet. Gelukkig wordt hier over het algemeen heel positief op gereageerd!

Wat is in jouw ogen een speler in jullie team die dit seizoen boven zichzelf is uitgestegen op welke manier dan ook: Ik moet zeggen dat iedereen uit ons team het dit seizoen behoorlijk goed doet. Er zijn wel een paar jongens die mij extra verrast hebben. Nico Homan bijvoorbeeld, die tot op heden vaak op goal stond. Dit seizoen is hij door een blessure van onze centrum verdediger Martijn v/d Ploeg centraal in de verdediging gekomen en hij stuurde deze aan als een geboren leider. Verder heeft Joost Durenkamp zich enorm ontwikkelt, hij begon het seizoen wat minder als middenvelder maar is via de rechtsbackpositie doorgegroeid naar een makkelijk scorende spits en een goed aanspeelpunt. Verder vind ik onze aanvoerder Rowan Smit de laatste tijd erg goed op dreef, hij werkt als een paard met 6 longen en pikt regelmatig zijn goaltje mee.

Ik las op jouw Facebook iets waarvan ik dacht Ruben Volders heeft een talenknobbel: Nou dat valt best wel mee hoor! Ik ben al naar veel landen op vakantie geweest en op mijn profiel staat bijvoorbeeld dat ik Deens spreek, eigenlijk komt dit neer op 1 zinnetje: ‘Jeg taler ikke Dansk’ , wat dan weer betekent: ‘Ik spreek geen Deens’. De talen die ik echt machtig ben zijn Nederlands en Engels (vanwege een half jaar reizen in het buitenland). Verder heb ik op de middelbare school wel Frans en Duits gevolgd.

Wat wil jij verder nog kwijt wat ik niet gevraagd heb: Uiteraard dat iedereen komende zaterdag (5-5-2012) naar de kampioenswedstrijd FC LEO 2 – CVVB 4 moet komen om de mannen van CVVB 4 aan te moedigen, deze begint overigens al om 11.00! Verder wil ik nog wel kwijt dat CVVB 4 ook erg actief is op het internet. Zo hebben wij een eigen site: www.cvvb4.webs.com, een eigen Facebook pagina en zetten wij van alle gespeelde wedstrijd een samenvatting op Youtube inclusief interviews van te voren en na afloop!