Ramon Bolt: CVVB4Bier is een echte vriendenteam

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Ramon Bolt voetbalt in CVVB4Bier en kan zaterdag tegen de reserves van FC LEO kampioen worden als er minimaal gelijk gespeeld wordt. Wat  ondermeer de reden van het succes is en wat CVVB4Bier daadwerkelijk vertelt Ramon in onderstaand vraaggesprek met Puurvoetbalonline.

ramon

 Ramon jij voetbalt voor CVVB4Bier dat is een bijzonder team: Dat klopt, het is vooral een bijzonder team omdat we allemaal goede vrienden zijn die al een lange tijd samen spelen en in het veld voor elkaar in duel willen gaan. En dat je al lange tijd met elkaar samen speelt maakt de band in een team even iets anders als de meeste teams lijkt mij.

Jij bent een van de verdedigers van het team. In de statistieken van jullie las ik dat jij geen geel en rood hebt ‘gepakt” dit seizoen of zijn de statistieken niet bijgewerkt: Ook dat klopt, de kaarten zijn inderdaad bij de scheidsrechter op zak gebleven. En dat is al wel een prestatie op zich, er zijn seizoenen bij geweest dat ik er een paar heb gepakt. 'Even afkloppen' maar tot dusver gaat het nog goed.

Het trainen in Onderdendam heeft zeker bijgedragen aan het succes van dit seizoen wat CVVB4Bier betreft: Ja dat zeker, hoewel ik er zelf 1 avond in de week niet bij kan zijn in verband met avondscholing. Het is mooi dat we dat veld tot onze beschikking hebben aangezien we in Bedum pas tegen half 10 's avonds op de velden konden meende ik, dan is dit zeker een uitkomst.

 Jullie voetballen sinds de B-junioren al samen begreep ik van Jeroen Mulder. Wat seizoen zie jij tot nu toe als het hoogtepunt van jullie als team:Tot nu toe zie ik het laatste seizoen in A2 zeker als 1 van de hoogtepunten aangezien we toen ook kampioen zijn geworden, mocht dat komende zaterdag weer gebeuren dan is dit seizoen absoluut ook een echt hoogtepunt!

Jij werkt als storingsmonteur en hebt daardoor niet alle wedstrijden kunnen spelen. Hoeveel wedstrijden heb je dit seizoen gemist:Helaas wel maar werk is ook belangrijk en er moet toch geld verdiend worden. De wedstrijden die ik heb gemist zijn er ongeveer een stuk of 6 a 7 meende ik zo, het kunnen ook 1 of 2 meer of minder zijn maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen, wat voor mij telt is de wedstrijden die ik er wel bij ben en dat ook de wedstrijden waar ik niet bij kan zijn worden gewonnen. Gelukkig ben ik komende zaterdag tegen FC Leo wel van de partij!

Jullie gaan zo vertelde jij het kampioensfeest uitgebreid vieren waarbij ook de binnenstad van Groningen onveilig wordt gemaakt. Moet de horeca extra fusten aanrukken denk je:Ik kan het de horeca niet afraden in ieder geval, als er een compleet voetbalteam op pad is dat net het kampioenschap hebben binnengesleept word er vaak wel een aardige slok gedronken. Maar het kan natuurlijk twee kanten op gaan, we kunnen al wel zoveel hebben gedronken in de kantine dat we in de stad aan de frisdrank moeten als we gaan hoewel ik dat niet echt zie gebeuren haha.

Dé discussie richting het EK. Van Persie of Huntelaar of samen: Dan ga ik toch voor samen, ze zijn de laatste tijd alle twee behoorlijk in vorm en het zou zonde zijn als daar geen gebruik van word gemaakt. Maar die beslissinglaat ik over aan Bert van Marwijk, die heeft er denk ik een iets betere kijk op als dat ik heb haha. Ramon Bolt is iemand die het EK rustig thuis voor de buis volgt:De wedstrijden waar Nederland niet in voor komt wel, de Nederlandse wedstrijden worden uiteraard in de kroeg gekeken onder het genot van een glas bier en hoopgezellige mensen, dat is het aller mooiste.

Een verdediger speelt niet op voetbalschoenen die alle kleuren van de regenboog hebben: Het maakt mij niet uit wat voor voetbalschoenen iemand aan heeft, als ze lekker zitten en de gene die ze aan heeft voelt zich er prettig bij dan mogen ze van mij hun gang gaan. Persoonlijk ben ik er niet zo van. Ben zelf meer van de zwarte of witte schoenen.

Vaak wordt er gezegd dat Nederland geen echte verdedigers heeft. Deel jij die mening: Nee die mening deel ik niet, als ik kijk hoe Nederland afgelopen WK heeft gepresteerd ook verdedigend gezien dan vind ik dat we een behoorlijke verdediging er hebben staan. De ene wedstrijd gaat het natuurlijk wel eens iets minder als de andere maar dat zijn incidenten.

Wordt jij weleens moe van jullie coach Ruben Volders of is het een relaxt type:Dat valt best mee, er zijn in elk team natuurlijk wel eens wat onenigheden en dat moet ook kunnen. Binnen de lijnen of in de kleedkamer in de rust loop je weleens wat op elkaar te schelden maar na de wedstrijd moet dat weer vergeten zijn er een rustig een biertje gedronken kunnen worden.

Zaterdag het uitduel in Leens tegen FC LEO. Waarom moet de echtevoetballiefhebber naar dat duel komen: Omdat FC Leo ons niet zomaar de titel in de schoot werpt en het daarom nog wel eens een zwaar bevochten wedstrijd kan worden, maar als je kampioen wilt worden dan moet je die ook kunnen en willen winnen.