Niels Bosma(v.v. Warffum): Om uit de vijfde klasse te komen is lastig

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Niels Bosma voetbalt voor de voetbalvereniging Warffum en komt al sinds zijn 15e jaar uit voor het eerste team van de Warffumers. De verdediger is een liefhebber van het voetbal in Engeland en denkt dat Gregory van der Wiel dit jaar de stap moet maken naar een andere club. Dat, en nog veel meer vertelt Niels in onderstaand vraaggesprek voor Puurvoetbalonline.nl.

niels1

 Niels Bosma met op de achtergrond het stadion van Newcastle United

Niels jij voetbalt voor het derde jaar in de hoofdmacht van Warffum volgens www.voetbalnoord.nl. klopt dat: Vanaf mijn 15e maakte ik al wel invalbeurtjes en sprokkelde ik wat minuten bij elkaar, maar ik geloof wel dat dit mijn derde jaar is dat ik vast bij de selectie zit ja.

Verdediger die regelmatig scoort is dat een typering die bij jou past: Het is niet een typering waar ik naar streef, maar als de ruimte er is dan laat ik het niet na om mee op te stomen, als ik dan een doelpuntje mee kan pikken is dat mooi meegenomen.


Jullie doen het dit seizoen uitstekend met Warffum maar dreigen de boot te missen omdat er in zondag 5 E maar twee periodetitels te verdelen zijn: Klopt, de 5e klasse blijft nou eenmaal een klasse die lastig is om uit te komen, terwijl wij voetballend gezien echt wel beter kunnen. Dat er maar twee periodetitels te vergeven zijn maakt het er niet bepaald makkelijker op nee. Maar wij hebben de hoop voor dit seizoen zeker nog niet opgegeven, en anders is het een mooi leerjaar voor het volgende seizoen geweest. 


FVV wordt terecht kampioen bij jullie in de klasse wordt er gezegd. Denk jij er ook zo over: Als ik even cliché mag doen, dan is degene met de meeste punten op het eind van het seizoen altijd de terechte kampioen. Maar ik denk ook dat FVV het meest constant heeft gepresteerd van alle clubs en dat ze aanvallend mooi voetbal spelen. Dus ik vind het wel terecht ja.

Jij bent een liefhebber van het Engelse voetbal. Wat maakt het Engels voetbal voor jou bijzonder: Het hoge tempo, de vele technisch begaafde voetballers, de fysieke duels die daar wel worden toegestaan en de hele ambiance natuurlijk. Plus de onvoorspelbaarheid, er zijn veel onderlinge concurrenten elk jaar om zowel het kampioenschap als degradatie.  

Gregory van der Wiel moet na dit jaar een transfer maken: Ja, anders loopt hij het seizoen daarop transfervrij de deur uit. Ook staat in Van Rhijn al een prima vervanger klaar. Ben benieuwd of hij een niveautje hoger aan kan, hij heeft niet het beste seizoen van zijn carrière achter de rug straks, en ik ben bang dat hij nog een beetje op zijn succes van het afgelopen WK teert. 

FC Groningen komt op 30 juni naar Warffum om tegen het RWE-Eemsmondteam te spelen. Welke drie nieuwe aankopen hoop jij vanuit de eredivisie te verwelkomen in Warffum: Goeie vraag.. Eriksen, Sightórsson en Guidetti? Nee, ik denk dat het wel tijd wordt dat al die verdiende miljoenen van transfers eens geïnvesteerd gaan worden. In plaats van een talent mag er best eens een directe kwaliteitsinjectie komen, dat kan de huidige selectie wel gebruiken. Te beginnen met een rechtsback, als Bacuna daar al moet beginnen..

Frank de Boer is een toptrainer in spé die volgens jou de stap naar Barcelona kan maken: Dat denk ik wel. Hij beheerst het Barcelona spelletje natuurlijk al, ik denk dat als hij wat ervaring op doet bij een Europese-subtopper dat het zou maar eens goed uit kan pakken voor Barça.

Jullie hebben in de persoon van Marnix Bakker een jonge trainer die heel goed bij Warffum past. Wat is de kracht van Marnix: Op die vraag zoeken we nog steeds een antwoord. Gekheid, ik denk dat hij door zijn voetbalverleden op hoog niveau zich als trainer goed in kan leven in een speler. Hij kent ook de kwaliteiten en verbeterpunten van zijn spelers, wat hij goed weet te reflecteren op de uiteindelijke opstelling.

Ik denk nog regelmatig terug aan de eerste drie wedstrijden van het
seizoen die we helaas verloren: Tja, anders hadden we die periode nu al in de pocket. Het enige wat ik er nu nog over kan zeggen is dat we het daarna gewoon goed opgepakt hebben. Sindsdien hebben we er nog maar eentje verloren, alleen beetje jammer dat net die ene verliespartij uitgerekend tegen Engelbert was, waardoor zij nu de beste papieren voor de tweede periode hebben.

Nederland maakt zich op voor een hete sportzomer met het EK-voetbal en de Olympische Spelen. Ben jij een sportliefhebber over wordt het alleen het EK wat je intensief gaat volgen: Ik zal wel met een schuin oog een beetje mee kijken, maar een echte fan van de Olympische Spelen en de meeste bijbehorende sporten zal ik niet worden. 

Wat doe je in het dagelijks leven Niels: Naast voetbal ben ik bijna klaar met mijn opleiding als bewegingsagoog, Verder ben ik een van de trainers bij Kids United, werk ik in de Spar en lust ik op zijn tijd wel een pilsje. Of twee.