Jasper Dijkstra(v.v.Ezinge) terug uit Mexico

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 

 

 

 

Voor spits Jasper Dijkstra van de voetbalvereniging Ezinge duurde de winterstop enkele weken langer dan voor zijn teamgenoten.Voor spits Jasper Dijkstra van de voetbalvereniging Ezinge duurde de winterstop enkele weken langer dan voor zijn teamgenoten

.Voor spits Jasper Dijkstra van de voetbalvereniging Ezinge duurde de winterstop enkele weken langer dan voor zijn teamgenoten.Voor spits Jasper Dijkstra van de voetbalvereniging Ezinge duurde de winterstop enkele weken langer dan voor zijn teamgenoten.

jasper_groen_geel

 

 

 

 

Jasper Dijkstra maakte in de wedstrijd tegen Groen Geel zijn rentree voor de hoofdmacht van de v.v. Ezinge

foto: Ite Wiersema

 

Jasper Dijkstra maakte in de wedstrijd tegen Groen Geel zijn rentree voor de hoofdmacht van de v.v. Ezinge De veel scorende spits vetrok begin maart voor een stage van ruim twee weken naar Mexico. De topscoorder van de Ezingers maakte in de wedstrijd tegen Groen Geel zijn rentree in de plaatselijke hoofdmacht maar vond dat het alles behalve geweldig ging.

,, De scherpte was duidelijk minder dan voor de winterstop en ik heb in het duel tegen Groen Geel zeker twee kansen gemist die ik voor de winterstop wel had gemaakt." Voordat hij in september 2009 aan het seizoen begon had de lange spits er al zes weken voorbereiding opzitten waar uit maar weer eens blijkt dat een gedegen voorbereiding toch van groot belang is.

,, Dat is inderdaad heel belangrijk dat je met een goede voorbereiding aan het seizoen begint en ik moet duidelijk weer in mijn ritme komen.”

Tijdens zijn verblijf in Mexico bleef het namelijk bij een potje voetballen op het strand terwijl de omstandigheden daarvoor in Nederland door de stevige winter ook maar mondjesmaat voorradig waren om te kunnen trainen. Gelukkig waren de omstandigheden voor alle verenigingen dramatisch maar echt veel op het veld was de ploeg van trainer Ruben Muller niet te vinden. Een tweetal oefenwedstrijden werd er gespeeld en daarom is Jasper Dijkstra dan ook blij dat er nu weer volop gevoetbald wordt. We kunnen weer iedere week voetballen en ik hoop dat de scherpte gauw weer een beetje terugkomt maar je merkt aan alles dat het wat moeizamer gaat dan voor de winter."

De Ezingers hebben na de winterstop ondertussen drie wedstrijden gespeeld waarin ze het dus twee weken zonder hun topscoorder moesten doen. Het eerste duel na de winterstop tegen Potetos werd nog verloren  maar de duels tegen Nieuwolda en Groen Geel werden, hoewel beide mager met 1-0, gewonnen door de withemden. Door deze twee resultaten staat Ezinge al bijna met een been in de vierde klasse wat voor de vereniging van voorzitter Wim Berghuis de eerste keer in de historie zou zijn. Jasper Dijkstra is ook stellig van mening dat hij en zijn teamgenoten volgend seizoen een treetje hoger zullen voetballen onder de onlangs aangestelde trainer voor het nieuwe seizoen, Wobbe de Vries.

,,Ik ga er inderdaad vanuit dat wij het volgend seizoen in de vierde klasse zullen uitkomen en ik hoop dat we enkele weken voor het einde van de competitie al gepromoveerd zijn. Want met diverse inhaalduel op doordeweekse avonden weet je het maar nooit wat voor rare uitslagen er kunnen komen. ”