Anton Mulder(De Heracliden): Dat onze supporters meereizen naar uitduels is geweldig

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Dat er bij iedere uitwedstrijd supporters van De Heracliden meereizen, stelt Anton Mulder zeer op prijs. De 22 jarige verdediger, die al sinds zijn 16e in het eerste elftal speelt, is verder van menig ‘Hera” in de toekomst de stap naar de tweede klasse kan maken .

AAAM1

Anton Mulder(rechts op de foto) in de wedstijd tegen HS'88

Anton ik zag op www.voetbalnoord.nl dat jij al vijf keer gescoord hebt dit seizoen voor het eerste elftal van De Heracliden. Dat is een unieke prestatie voor jou: Ja dat klopt. Ik voel me dit jaar prima en voel vertrouwen. Dan speel je altijd lekkerder. En de ballen komen goed voor. Dat is ook belangrijk want ik moet het voornamelijk van het koppen heb.

Volgens dezelfde site speel jij vanaf je 16e in het eerste elftal: Ook dat klopt. Je moet altijd een beetje geluk hebben om je eerste minuten te maken. In die tijd waren er veel geblesseerde verdedigers. Dan wordt je er bij gehaald, en ik ben blijven plakken.

Dit seizoen middenmoot voor De Heracliden moet volgend jaar minimaal subtop worden: Wij hebben een jonge selectie met veel potentie. Dat moet er in de komende jaren uitkomen. We zijn als vereniging 2 keer gedegradeerd en zijn met een jongen selectie ook weer 2 keer gepromoveerd. Het spreekwoord zegt dat je soms een stap terug moet doen om 2 vooruit te gaan. We hebben er nu 1 gemaakt denk ik. In de komende jaren moet de 2e stap komen.

Wat heb jij met Hertha BSC: Afgelopen zomer ben ik met een aantal vrienden bij de wedstrijd Hertha BSC - Real Madrid geweest. In uitverkocht Olympisch stadion met 80.000 mensen heb ik een geweldige dag gehad. We hadden het geluk op de Ostkurve te zitten. Dat is de fanatieke aanhang daar. Een geweldige sfeer! Sindsdien ben ik Hertha BSC wat meer gaan volgen.

We hebben in Nederland sinds Jaap Stam geen echte verdedigers meer: Jaap Stam was een bikkelharde verdediger! Daar keek je echt tegenop. Die sloopte je helemaal wanneer het moest. Tegenwoordig hebben we meer voetballers achterin staan. In het Nederlands elftal missen we wel een verdediger die de boel even op scherp zet en zegt nu is het genoeg geweest. De verdedigers zijn tegenwoordig anders.

Kun jij mij uitleggen wat je precies studeert: Ik volg een studie Kunstmatige Intelligentie. Die studie houdt zich bezig met het onderzoeken naar vormen van intelligentie. Hoe kan het dat wij taal produceren? Hoe verwerken onze hersenen alles?. Dit wordt dan geprobeerd te simuleren met behulp van computers om er nog meer over te weten komen.

Jou twee broers Siemen en Christian fluiten op hoog niveau. Heb jij geen ambitie richting het scheidsrechtersvak: Haha nee dat is mij vaker gevraagd, maar dat trekt mij helemaal niet. Ik vind het veel te leuk om 3x in de week op het veld te staan om zelf tegen een bal te trappen.

 Christian Chivu: Een speler die met trots het Ajax shirt droeg. Deinst nergens voor terug, een echte winnaar.  Was op zeer jonge leeftijd al een volwassen voetballer. Er gaan geruchten over een terugkeer naar Ajax. Ik hoop het!

Met De Heracliden zijn jullie met een geweldige actie voor Spieren voor Spieren bezig waarbij het streefbedrag nu al is bereikt. Wat is de nieuwe doelstelling nu: ·Ja een geweldig initiatief. Het leeft binnen de gehele vereniging en ook daar buiten. Er zijn mensen die zich spontaan aanmelden voor acties. De doelstelling was €10.000 daar zijn wel al ruim overheen. Ik weet niet wat precies de nieuwe doelstelling is, maar zeker is wel dat het voor spieren voor spieren is.

Tijdens het komende EK ben jij dezelfde ‘koele kikker” als in het veld of kijk je rustig je wedstrijdjes: ·Ik ben niet echt een koele kikker in het veld volgens mij. Ik leef helemaal mee met de wedstrijd en scheld dan ook wel eens wat af. Voetbal kijken zal dit EK niet veel verschillen denk ik.

De, onrustige” maand mei komt er weer aan wat de overschrijvingen betreft. Snap jij dat spelers dan van club naar club hoppen: Wanneer iemand een mooie sportieve verbetering (4e klasse naar 2e klasse bijvoorbeeld) kan maken, kan ik daar mee leven. Maar de "voetbal zigeuners" die elke keer weer andere club zoeken snap ik niet. Er is toch niets mooier dat je op je oude dag bij je oude vereniging langs gaat en met anderen herinneringen ophaalt over die mooie jaren.

Wat wil jij verder nog kwijt maar heb ik niet gevraagd: Waar wij ook onze wedstrijden afwerken, altijd zijn er mensen die ons achterna reizen. Fantastisch vind ik dat altijd! Top!