Marc Kruger( Futsal Winsum): Een droom wordt werkelijkheid

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Marc Kruger is de doelman van Futsal Winsum die vanavond, samen met zijn teamgenoten, geschiedenis kan schrijven. Nog nooit eerder in het negenjarig bestaan van de vereniging stond de club namelijk op de drempel van de eredivie dat vanavond in een waarschijnlijk bomvolle Ripperdahal, als het aan een van de mannen van het eerste uur gerealiseerd gaat worden.

aamk1

Marc Kruger in actie voor Futsal Winsum

Marc nog enkele uren en dan kunnen jullie geschiedenis gaan schrijven. De stap naar de eredivisie: Inderdaad als we kampioen worden vanavond dan schrijven we zeker geschiedenis en gaan we met Futsal Winsum de eredivisie in.

Een prestatie van formaat en waar je als speler alleen maar van kunt dromen denk ik: Absoluut, als iemand mij negen jaar geleden had vertelt dat we in 2012 met Futsal Winsum naar de eredivisie zouden promoveren had ik eerst gekeken hoeveel bier hij ophad. Want echt, dit had ik nooit durven dromen.

Je zegt net al even dat je al vanaf het begin bij Futsal Winsum betrokken bent. Zijn er vanavond nog meer spelers van het eerste uur van de partij: Job Tigelaar is ook een man van het eerste uur wat het voor ons natuurlijk helemaal bijzonder maakt natuurlijk.

Wanneer dacht jij, dit gaat een leuk seizoen worden: Nadat we een wedstrijd of zeven, we hadden toen nog niet verloren waardoor ik er in begon te geloven.

En dan nu de bekroning in een volle Ripperdahal: Een bekroning in een bomvolle Ripperdahal zal je bedoelen. Die zit in mijn beleving, met 225 mensen op de tribune, helemaal vol.

Iedereen die het Futsal in Winsum een warm hart toedraagt moet er bij zijn vindt jij: Absoluut, dat moet gewoon want dit is een unieke gebeurtenis voor niet alleen de vereniging maar ook voor het dorp en de Gemeente Winsum.

Dat ben ik met je eens want ik neem aan dat er vanavond een afgevaardiging van het gemeentebestuur aanwezig is: Daar ga ik ook vanuit want als alles volgens plan verloopt, heeft Winsum na vanavond een eredivisieclub in de Gemeente.

Marc Kruger stopt op zijn hoogtepunt: Dan moet dat hoogtepunt de komende jaren nog komen want ik stop nog niet. Ik heb wel aangegeven dat als er een betere doelman bij komt ik best bereidt ben om een stapje terug te doen maar stoppen, absoluut niet.

Die beslissing heb je wel genomen richting het veldvoetbal toch I:nderdaad, ik voetbalde de laatste zeven jaar voor Glimmen op het veld maar toen we vorig seizoen promoveerden naar de derde klasse heb ik besloten om er een punt achter te zetten.

De reden was dat de belasting te groot was denk ik: Juist, ik had in het verleden al een keer een kruisband gescheurd en ik wilde dat risico niet weer lopen zodat ik voor het zaalvoetballen gekozen heb.

Zaalvoetbal is jouw ding dus: Klopt, ik loop al vanaf mijn 14e jaar in dat wereldje rond en kwam uiteindelijk via Poel Keukens bij Futsal Winsum terecht.

En met Futsal Winsum ga je nu geschiedenis schrijven: Fantastisch vind ik dat en ik verheug me dan ook echt op vanavond en vind het geweldig om het mee te maken

Trouwens is dat Heerenveen een lastige tegenstander: Als wij geconcentreerd en scherp spelen dan niet. Tegen zwakkere broeders zijn wij vaak minder scherp maar ik ga er vanuit dat vanavond iedereen goed bij de les zal zijn.

Dus de drie punten blijven in Winsum vanavond Marc: Zeker weten vanavond worden we kampioen daarna gaan we feesten en kunnen we ons richten op een mooi avontuur in de Eredivisie.