Chris ten Boer wil volgend seizoen met Rood Zwart Baflo oogsten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Chris ten Boer voetbalt voor Rood Zwart Baflo en hoopt met zijn club in het  seizoen 2012-2013 te promoveren naar de vierde klasse. Wat Chris betreft mag Silvie van der Vaart dan de denkbeeldige ‘kampioenschaal” wel komen overhandigen en mocht Silvie verhinderd zijn heeft hij wel twee andere kandidaten.

chris 1

Chris jij voetbalt voor Rood Zwart Baflo en jullie zijn uitgeschakeld voor de nacompetitie na de nederlaag tegen Noordpool: Ja dat klopt, dat was een hele zure nederlaag want we waren niet minder dan Noordpool. 1e helft waren wij niet al te best, maar 2e helft begonnen we goed en drukte Noordpool terug. Helaas konden we niet scoren, een schot op de paal en een paar goede reddingen van de keeper waren ons fataal. Die week daarvoor hadden we ook al een soort gelijke wedstrijd. Maar ja het blijft voetbal en zo kan het ook gaan helaas.

Jij hebt tot nu toe vijf keer gescoord voor het eerste team. Voor een voorhoedespeler niet veel of ben jij geen basisspeler: In het begin van het seizoen zat ik zo nu en dan nog wel eens op de bank, dat kwam voornamelijk door blessures. Maar nu sta ik eigenlijk elke wedstrijd wel in de basis, meestal achter de spits op 10 maar laatste tijd ook wel in de spits doordat Dennis Tromp jammer genoeg geblesseerd is geraakt. En ik zeg je eerlijk ik sta liever achter de spits en dat ik de assist geef dan dat ik moet scoren.

Rood Zwart Baflo had hoger gestaan als Dennis Tromp tegen SIOS niet geblesseerd was geraakt: Ja denk het wel, Dennis is echt een speler die de bal vast kan houden voorin waardoor het middenveld weer kan aansluiten. Je ziet nu veel bij ons de lange bal die eigenlijk gewoon bij de tegenstander eindigt. En Dennis kan uit het niets toch langs de verdediging glippen en de bal erin schieten. Op termijn moeten we doorgroeien tot een stabiele vierdeklasser: Ja dat in ieder geval, we hebben de klasse wel voor een stap hogerop! Helaas komt dat er nog niet altijd uit. Maar we hebben zeker de kwaliteiten om te promoveren, Reinout Geuze zei nog na afloop van het duel tegen Noordpool in de kleedkamer; 'dit seizoen hebben we de wortels gelegd, volgend seizoen gaan we oogsten'! En daar ga ik ook wel vanuit, volgend seizoen moet het gebeuren!

Tegenwoordig stappen steeds vaker spelers over naar een andere club. Wat vind jij daarvan: Tja vind het wel jammer, maar als je echt boven de rest uitsteekt kan ik het wel begrijpen dat je een stapje omhoog wil. Dan heb je toch weer betere spelers om je heen, waardoor jezelf ook beter gaat presteren. Vaak zie je jonge spelers van Rood Zwart Baflo naar Viboa of Hunsingo verhuizen, dat vind ik een goede zaak. Jammer voor Rood Zwart natuurlijk maar vaak spelen die jongens van Viboa toch wat hoger, zodat je die jongens van jongs af aan op hoog niveau kan laten spelen en trainen.

Heb jij jouw vader, oud- Marciaan Hilbrand ten Boer, nog zien spelen bij Marcia: ja volgens m'n vader wel, alleen daar kan ik me er helemaal niks meer van herinneren dat is al zolang geleden!

Vaak worden voetballende zoons vergelijken met hun vader die ook heeft gevoetbald. Wat zijn de overeenkomsten tussen jullie twee: Nou ze zeggen dat ik wel de snelheid en het schot heb van m'n vader. En ik sta af en toe voor de lol op doel en ze zeggen dat ik ook de keeperskunsten van m'n vader heb.

FC Groningen moet nog uitkijken anders konden het weleens verkeerde Play off’s worden: ja dat is inderdaad waar helaas. Ik ga elke thuis wedstrijd heen maar er zit helemaal niks in, helemaal geen strijd; het lijkt gewoon of ze niet willen winnen. Misschien is het wel goed om ze te laten spelen voor degradatie/promotie dan kunnen ze zien waar ze staan, en hopelijk worden ze dan weer eens wakker en gaan ze er voor vechten.

 Nederland wordt Europees Kampioen omdat: nou dat wordt nog een lastige opgave! Ze zitten in een lastige poule maar als ze die doorkomen geef ik ze een goede kans. Je ziet Arjen Robben in vorm bij Bayern, Van Persie bij Arsenal en De Hunter bij Schalke. Ik denk dat deze spelers heel belangrijk gaan worden voor ons Oranje. Als Wesley nou ook nog eens fit wordt. Dat is wel een speler die je erbij moet hebben vind ik. Sneijder is een type speler die net dat beslissende passje kan geven en hij heeft natuurlijk ook een prachtig schot. Maar zoals ik al zei Europees Kampioen wordt wel een lastige opgave vrees ik.

Wie vind jij in de eredivisie een overgewaardeerde spits en waarom: Ik vind Guyon Fernandez een overgewaardeerde speler, bij Excelsior heeft hij 2 goede seizoenen gedraaid en ik had veel meer van hem verwacht toen die naar Feyenoord verkaste.

In jouw Facebook account las ik dat jij van vrouwen houdt. Wie moet jullie na afloop van het seizoen 2012-2013 de ‘kampioenschaal" van de vijfde klasse komen overhandigen: Sylvie van der Vaart mag mij de kampioenschaal wel overhandigen, helemaal na het zien van die leuke Hunkermöller reclame! En als ze niet kan mag je Naomi van As of Arantxa Rus ook wel sturen hoor..