Hessel van der Hoeven(v.v.Bedum): Ik mis het plezier in het spelletje.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Hessel van der Hoeven voetbalt dit seizoen, na een uitstapje naar DIO, weer voor Bedum. De centraal achterin spelende Hessel komt in het onderstaand vraaggesprek uitgebreid aan het woord en heeft opzienbarend nieuws!

hesselbedum

Hessel jij voetbalt na een jaar voor DIO Groningen te hebben gespeeld nu weer voor Bedum. Waarom terug naar Bedum: Ik heb mijn hele leven in Bedum gevoetbald, altijd met heel veel plezier. Ik kon wel weer een nieuw avontuur aan gaan bij een nieuwe club, maar ik had liever weer wat zekerheid en een vertrouwde omgeving. De selectie was nog nagenoeg hetzelfde als toen ik bij Bedum vertrok. Daarom was de keuze voor Bedum snel gemaakt. 

Ik zag jou tegen Hunsingo voetballen en toen dacht ik. Die Van der Hoeven heeft veel meer in zijn mars: Bedankt voor het compliment. Maar, ik heb mijn hele leven puur voor de gezelligheid gevoetbald, nooit gedacht aan een hoger niveau of zelfs 'betaald' voetbal spelen. Het regioteam was voor mij al heel wat, DIO was helemaal geweldig, maar liep uiteindelijk niet zoals gewenst. Ik denk nog steeds dat ik eerste klasse aan kan, maar dan moet ik wel een eerlijke kans krijgen om me te bewijzen, bij DIO was er veel te veel concurrentie van spelers als Danny van Dijk en Roan Hamminga. 

De vierde klasse C is een klasse met veel clubs uit Oost Groningen en daar wordt jij niet vrolijk van: Over het algemeen speel ik liever tegen tikkende, technische teams zoals Hunsingo. Tegen de clubs uit Oost Groningen ging het er aardig hard aan toe, maar hier kan ik ook wel weer van genieten. Ik ben na mijn periode bij DIO een stuk harder en feller geworden, dat kun je tegen deze clubs wel gebruiken.

Jij hebt ook aardig wat interesse in andere sporten welke sporten beoefen jij naast het voetballen: Ik zeil graag. Als het mooi weer is vind ik het prachtig om met wat vrienden een bootje te huren en een paar biertjes op het water te drinken. Daarnaast heb ik heel lang getennist en vind ik skiën echt fantastisch!

De discussie gaat straks weer komen richting het EK, wat moet in jouw ogen de basiself van Bert van Marwijk worden: Stekelenburg, verdediging Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Pieters, middenveld Van der Vaart, Van Bommel, Sneijder, voorin Van Persie, Huntelaar, Robben. Bert mag altijd bellen voor advies..

Vaak hoor je dat in de stad Groningen teveel clubs zijn en dat daardoor het niveau niet erg hoog ligt. Deel jij die mening: Hier kan ik niet zoveel over zeggen. Het zou kunnen. Wel vind ik het jammer dat veel 1e klasse clubs in Groningen zich bijna niet met jeugd bezig houden. Het 1e elftal is het enige wat telt, en elk seizoen wordt er weer met geld gesmeten om een zo goed mogelijk team samen te stellen. Op de lange termijn gaat dit een keer fout, als een geldschieter of sponsor zich terugtrekt. Meer afhankelijk zijn van eigen jeugd is veiliger in mijn ogen. 

Bedum voetbalt al een aantal jaren in de vierde klasse. Is dat het hoogst haalbare denk je: Met het huidige team zouden we in principe de 3e klasse moeten halen, en daar ook redelijk mee kunnen draaien. Maar dit denken we elk jaar weer. Op de één of andere manier komen de kwaliteiten er altijd net niet helemaal uit, en hebben we veel te maken met blessureleed en andere problemen. We zullen echt een seizoen nodig hebben waarin alles meezit, anders zie ik Bedum niet zo snel naar de 3e klasse promoveren.

Jij komt ook voor het Regioteam Noord Groningen uit ben jij het met mij eens dat je tot een beter selectiebeleid moet komen richting clubs en spelers: Gevoelig onderwerp, omdat ik een hele goede bent heb met Torrenga. Wat ik wel kan zeggen is dat ik het vreemd vind dat niemand van de organisatie aanwezig was bij de wedstrijd Hunsingo - Bedum. Dit was een wedstrijd waar 4 à 5 spelers ook voor het Regioteam uitkomen, en het lijkt me dan een mooie mogelijkheid om te zien hoe deze spelers in hun vel zitten. Verder weet ik niet precies hoe het Regioteam hun selectie samenstelt en wat de criteria zijn, maar ik heb alle vertrouwen in de organisatie. 

Ik las in de Voetbal International dat Nederland qua aantal ‘voetbalmakelaars” wereldwijd op de 8e plaats staat. Dat is ook voor het amateurvoetbal een gevaarlijke ontwikkeling: Dat zou zo kunnen zijn als voetballers op jonge leeftijd al naar een BVO worden gehaald, meer als gok of speculatie, in de hoop er in de toekomst een mooie provisie aan over te houden. Het zou ook zonde zijn als bepalende spelers in de hoofd- of topklasse te snel naar een profclub worden gehaald, om vervolgens wedstrijden voor de reserves te spelen, hierdoor daalt het niveau in de amateurs. 

Wat doet Hessel van der Hoeven in het dagelijks leven: Ik studeer Bedrijfseconomie, maar geniet vooral heel veel van de studententijd en de stad Groningen. Ik woon fantastisch, midden in het centrum en zit bij een prachtige studentenvereniging.


Zie jij je in de toekomst nog hogerop voetballen of blijft het Bedum: Het blijft bij Bedum. Sterker nog, de kans is heel groot dat ik na dit seizoen helemaal stop met voetballen. Het is een keer mooi geweest, ik heb niet genoeg plezier meer in het spelletje, dan kun je beter een jaar stoppen en kijken of je het echt gaat missen. Na DIO Groningen heb ik al sterk getwijfeld of ik door moest gaan, dit heb ik toen toch gedaan, maar nu weet ik bijna zeker dat ik er aan het einde van het seizoen mee stop. 

Wat wil je zelf nog kwijt maar heb ik niet gevraagd: Ik wil Bedum bedanken voor een mooi seizoen, en zowel Bedum als het Regioteam heel veel succes en vooral plezier wensen in de toekomst!