Jonghaur Chia: FC LEO is mijn club.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jonghaur Chia voetbalt voor FC LEO, is bestuurslid bij de Leensters en houdt van zijn club. Dat, en nog veel meer vertelt de jonge ondernemer in onderstaand vraaggesprek dat Puurvoetbalonline met hem had.

 1333428707N230168 182571718459325 100001194957201 407391 2876374 n

 Jonghaur Chia kijkt toe hoe teamgenoot Eduard Zuidema een duel uitvecht met een speler van SC Scheemda

Jonghaur jij voetbalt al sinds de jeugd voor FC LEO of vergis ik mij: dat klopt helemaal, vanaf de E1 zit ik bij FC LEO, daarvoor woonde ik in Veendam, maar daar heb ik nooit gevoetbald.

Jij bent een van de spelers die een beetje historie heeft geschreven voor FC LEO of zie ik dat verkeerd: Zelf vind ik het woord historie een heel groot woord, maar we hebben met deze jonge groep heel iets mooi’s neergezet, we hebben FC LEO weer een beetje op de kaart gezet.

FC LEO de trots van de Marne is de slogan die op jullie clubsjaal staat. Hoe trots ben jij op FC LEO: FC LEO is mijn club, het klinkt misschien stom maar ik hou van deze club. Als ik zie hoeveel spelers, ouders, leiders, trainers, supporters, sponsoren en niet te vergeten de vrijwilligers voor de club doen dan kan ik alleen maar trots op FC LEO zijn.

Jij bent ook bestuurslid bij FC LEO, wat zijn jouw specifieke taken binnen het bestuur: Mijn taken in het bestuur zijn divers; voetbalzaken voor zowel senioren als junioren, technische zaken zoals de website, Twitter en Facebook maar ook algemene zaken betreffende FC LEO. Eigenlijk wat ieder bestuurslid zich mee bezig houdt en dat is FC LEO.

Jij vertelde dat je in juli 2011 met een eigen bedrijf bent begonnen. Vertel daar eens wat meer over: dat klopt, ik ben al iets langer bezig dan juli 2011, daarvoor werkte ik vanuit thuis. Sinds april 2011 ben ik afgestudeerd en ben daarna eigenlijk “echt” gaan werken voor mijn eigen onderneming, CC Online Concepts. We hebben sinds juli 2011 een eigen kantoorruimte op het Zernike Complex. We bedenken zelf creatieve (online) concepten en zetten deze op de markt, dit doen we doormiddel van (online) marketing strategieën, zoekmachineoptimalisatie en affiliate marketing met als insteek de bezoeker/gebruiken te voorzien van gemakszaken. Een aantal concepten van ons zijn:

www.bezorgmijnbier.nl,

www.bezorgmijneten.nl,

www.dagaanbiedingsms.nl,

www.onlinespijkerbroeken.com

 www.schilderijenatelier.nl.

Het wordt voor FC Groningen een lastig verhaal om de play off’s te halen: Gezien de recente resultaten zie ik het somber in voor FC Groningen, maar goed voetbal blijft voetbal, we zullen het zien.

De gemeente de Marne moet bezuinigen en daar worden de voetbalclubs niet vrolijk van: Absoluut niet, sportverenigingen die hebben het moeilijk de laatste jaren en dan komt dit er ook nog bij. We proberen bij FC LEO in ieder geval er alles aan te doen om het voortbestaan van FC LEO te behouden.

Özil: Nu al een geweldige voetballer. Heeft een geweldige techniek en daarnaast een top overzicht op voetbalgebied, daar zijn er maar weinig van.

Robin van Persie is bij Oranje de dupe van het 1-4-2-3-1-systeem: een beetje wel, bij Arsenal heeft van Persie voorin meer een vrije rol, dat kan met dit systeem minder. Echter vind ik dat hij in de basis-elf hoort. Als je hem elk weekend ziet spelen bij Arsenal dan kan daar geen twijfel over bestaan, maar doordat je met spelers zoals; van der Vaart, Sneijder, Robben en Huntelaar(die nu ook in vorm is) speelt is het lastig om met van Persie in de punt te spelen in dit systeem, het wordt dus nog en lastige opgave voor van Marwijk..

In de toekomst kan FC LEO doorgroeien naar de tweede klasse: Alles is mogelijk, we hebben een hele jonge ploeg maar spelen ondanks dat al wel een aantal jaren samen. We hebben bij FC LEO daarnaast jeugdspelers die er aan komen en dat belooft veel goeds. Daarnaast vind ik het niveau van de 3e klasse meevallen, met uitzondering van een aantal teams. We kunnen goed tegenstand bieden maar kunnen in mijn inziens nog veel meer groeien in ons positiespel. 2e klasse is echter wel een behoorlijke stap hoger vind ik zelf. We speelden in de beker tegen SC Veenwouden en daar zie je dat er echt goed positiespel wordt gespeeld. Voor FC LEO is het denk ik eerst van belang om een stabiele 3e klasser te worden en om vanuit daar door te groeien.

De strijd om de landstitel wordt op de laatste speeldag beslist in het voordeel van: Geen idee eerlijk gezegd, ik vind het zo wisselvallig in Nederland. Iedereen wint en verliest van iedereen. Ik durf niet te zeggen welke ploeg kampioen van Nederland  wordt.

Het Santiago Bernabéu stadion is: Voor mij het mooiste stadion, ik ben er nu twee keer geweest en ik blijf het mooi vinden. De sfeer die er is tijdens de wedstrijden is niet te beschrijven. De eerste keer dat ik naar Real Madrid ging was tegen FC Barcelona, toen ik het stadion binnenliep kreeg ik er kippenvel van.