Auke Doornbosch(trainer Noordpool) : Gedrevenheid is zijn handelsmerk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 

Gedreven is de huidige trainer van Noordpool, Auke Doornbosch, tot op het bot. Een gedrevenheid die hem geliefd heeft gemaakt bij alle verenigingen waar hij als trainer actief was of is.

Gedreven is de huidige trainer van Noordpool, Auke Doornbosch, tot op het bot. Een gedrevenheid die hem geliefd heeft gemaakt bij alle verenigingen waar hij als trainer actief was of is.

 fotoaukedoornbosch

Auke Doornbosch geeft de jeugdige Anko Wierema enkele instructies mee in het duel tegen Froombosch.

foto: Herman Spier Bedum 

Kun je in het kort wat vertellen over je loopbaan als voetballer?

 Als jongetje van 8 jaar ben ik begonnen in de jeugd van Niekerk. Niekerk een verenging met zaterdag en zondag.Heb er de jeugd door lopen en op beide dagen in het 1e team gespeeld. 2 seizoenen een uit stapje gemaakt naar Tolbert. En 4 seizoenen in het regio jeugdplan van FC Groningen.

 Hoelang ben je al als trainer actief en bij welke verenigingen?

Op mijn 19e ben ik begonnen als jeugdtrainer bij Niekerk. met het maken van een jeugdplan en het geven van training aan f t/m a.

Na 10 jaar was ik toe aan wat anders en belande bij UVV’70 ( Ulrum) FC Leo(Leens) OKVC(Oldehove) de Lauwers( Warfstermolen) Corenos(Roodeschool) Noordpool(Uithuizen)

 Wat voor type trainer vind jij jezelf?

Dat is moeilijk over je zelf te zeggen Maar veel mensen zeggen vaak dat ik in de groep sta

maar op de goede momenten er boven. En, wat heel belangrijk is, iedereen gelijk behandel.

 Er zijn vele wegen die naar Rome leiden en dat is ook zo met de spelsystemen op weg naar en eventueel goed resultaat.

Welk systeem heeft jou voorkeur en waarom. Gemiddeld speel ik veel met 2 spitsen.Maar tijdens de wedstrijd zit ik altijd te broeden.Voorbeeld daar was je zelf bij is FVV uit. Ze waren voor rust sterker. Na de rust gingen we met 3 spitsen. En we wonnen bijna

 Wat voor type voetballer was jezelf vroeger en zien we dat in je spelopvatting terug  .?

Ik zelf was altijd verdedigend laatste man/ verdedigende middenvelder Ik denk wel dat ik dat nu terug vindt.Vindt dat je het verdedigend voor elkaar moet hebben en van daar uit voetballen. Zeg vaak tegen de jongens een huis moet ook een goede fundering anders stort hij in.

 Wat zijn voor jou de hoogtepunten uit je carrière als trainer?

 Hoogte punten zijn toch wel als trainer promotie met Niekerk in mijn eerste  seizoen als hoofd trainer. Kampioenschap met OKVC en nacompetitie met de Lauwers

 Fanatisme is jou niet vreemd mis je dat tegenwoordig wel een beetje?

Toen ik zelf in 1e speelde 2 keer per week trainen was je er. Tegenwoordig heb ik het gevoel dat min daar makkelijker in is en daar heb ik zeker moeite mee

 Wat zijn jou ambities om evt nog voor een hoger diploma te gaan?

De wil is er wel. En als ik vrijgezel was kon ik er nog eens over denken. Maar de kerk moet wel in dorp blijven.Ik vindt dat je goed voorbereid op een training moet komen. Dus maandag voorbereiden dinsdag training  woensdag voorbereiding donderdag training. Zaterdag met zoon mee. Zondag wedstrijd.Ik kan niet zo als veel trainers doen ( ach pak toch een training van vorige week) nee ik wil dat er variatie is en dat men voldaan van training komt.

 De topklasse komt eraan waardoor jouw huidige vereniging Noordpool zeer waarschijnlijk weer vierde klasser wordt wat vind je van de versterkte promotie regeling?

Het was op papier een mooie regeling maar in praktijk een chaos. Na de winterstop zijn er teams die voor niets voetballen. En door deze winter krijg je ook nog dat veel teams door de week moeten.

 Het betaald voetbal staat, vind ik, steeds meer op instorten deel jij die menig en zo ja waarom?

Ja ik ben met je eens.want het  draait allemaal om geld ( zie Veendam / AZ) er moet steeds weer geld in gepompt worden. Salarissen spelers moeten eerst maar omlaag.