Job Tigelaar: Trots op Futsal Winsum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Job Tigelaar is trots op de prestaties van Futsal Winsum dat in negen jaar tijd vanuit de tweede klasse nu op de drempel van de eredivisie staat. Verder is hij een grote fan van FC Liverpool en zit hij regelmatig ’s avonds om 18.00 uur naar een aflevering van The A-team te kijken.

 1332307562Nfutsal winsum friesland

 Job Tigelaar in actie voor Futsal Winsum met in zijn nabijheid  Rob Medema, Ulco Brinkhuizen en doelman Mark Kruger. 

 

Job jij voetbalt in de zaal voor Futsal Winsum. Waar ging het voor
jullie fout in de halve finale van het bekertoernooi tegen ONR:
Bij ons misten we de scherpte voor de goal en de echte wil om te winnen. De week ervoor wonnen we nog vrij gemakkelijk van hetzelfde ONR en nu merkte je toch wat onderschatting bij onze ploeg. Ook moet gezegd worden dat de keeper van ONR een fantastische partij speelde.
 
Jij voetbalt ook nog op het veld of is alleen in de zaal: Op dit moment voetbal ik alleen in de zaal, dit is mijn elfde seizoen alweer in de zaal. Eerst had je Viboa zaal en Hunsingo zaal en die zijn toen samen gegaan en daaruit is de mooie club Futsal Winsum ontstaan. Daarvoor altijd in de jeugd bij Viboa gespeeld en tussendoor ook nog een jaar veld en zaal samen gedaan, maar dit was moeilijk te combineren voor mij.
 
Ik kwam jou laatst tegen bij Vishandel Van der Veen. Dat is jou dagtaak: Op dit moment werk ik 20 uur in de week bij Vishandel van der Veen, dit doe ik alweer 2.5 jaar. Erg leuk werk om te doen!
 
FC Liverpool. Verklaar je nader: Al jaren ben ik fan van Liverpool, het publiek het stadion geweldig! Nu moet er weer worden aangehaakt bij de echte top van Engeland, dit zal niet gemakkelijk worden maar ik heb er alle vertrouwen in en de 1e  prijs van het seizoen is al binnen! De Carling Cup en we strijden ook nog mee voor de FA cup, dus kan nog een heel mooi seizoen worden.
 
FC Groningen zit in een neerwaartse spiraal waar pas een einde aankomt als: Sparv weer op de bank gaat zitten en Texeira weer gaat scoren.
 
VIBOA is al bijna zeker van de nacompetitie: Ja, ze verkeren in goede vorm, ook mindere wedstrijden winnen ze. Ze krijgen nog wel een moeilijk programma maar ik zie ze wel de nacompetitie in gaan. Hopelijk vindt de topschutter van Viboa ook weer het net, dan komt het helemaal goed!
 
Ik had vrijdag 16 maart een afgeladen volle Ripperdahal verwacht: Nee eigenlijk niet, die week ervoor hadden we natuurlijk al een sponsoravond georganiseerd en daar kwam heel veel publiek op af. Dan is het logisch dat die week erna iets minder publiek aanwezig is. Maar het viel me niet tegen, ik ben in de afgelopen jaren in veel sporthallen geweest en dan zie je soms maar 15 man op een tribune zitten, dan mag Futsal Winsum echt niet klagen waar altijd veel publiek op af komt!
 
David Hiariej: Een sociaal goede trainer die ervaring heeft in het zaalvoetbal en dit goed kan overbrengen op de groep. Tijdens wedstrijden moet hij misschien iets rustiger zijn en zich meer richten op eigen spelers, qua coaching en wisselen.

Het Futsal moet zelf beter voor zijn PR zorgen richting de media: Dat is altijd goed, alleen denk ik dat de media altijd meer aandacht zal blijven geven aan het veldvoetbal. Daarom is het belangrijk om je eigen club te blijven promoten zodat het steeds meer aandacht krijgt.
 
Nederland+Robben worden Europees kampioen maar Oranje- Robben niet: Nee ben, ik het niet mee eens. Robben verkeerd natuurlijk op dit moment weer in bloedvorm, maar iedereen weet hoe kwetsbaar deze jongen is. Je bent in een team niet afhankelijk van 1 speler. Als Robben niet fit genoeg is dan moet er iemand anders opstaan om daar te spelen.
 
De beste speler van de laatste twintig jaar is Zidane: Onder anderen, het was altijd een genot om naar te kijken. Hoe gemakkelijk hij een speler kon uitkappen en iemand vrij voor de keeper kon zetten echt genieten. Helaas herinneren we bij Zidane altijd nog de kopstoot die hij uitdeelde, maar dat verdient deze grote speler niet.
 
The A-team is en blijft een spektakel: Geweldige serie, heb ze bijna allemaal gezien, maar zit nog regelmatig om zes uur voor de tv. Vooral Murdock speelt een fantastische rol.
 
Futsal Winsum speelt volgend seizoen in de eredivisie: Ja, daar gaan we nu keihard aan werken om dat waar te maken. 9 jaar geleden begonnen we in de 2de klasse bij Futsal Winsum, wie had kunnen denken dat we zoveel jaren later op het punt staan om te promoveren naar de eredivisie? Komende vrijdag wacht ons de echte test, wij spelen dan uit bij Drs. Vijfje, huidige nummer 2 op de ranglijst en de nog enig overgebleven concurrent. Hier kunnen we een gat slaan en ervoor zorgen dat het kampioenschap weer een stap dichterbij is.