Thijs Heemstra(CSVH 2) Voor mij is Edwin van der Sar een held!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Thijs Heemstra voetbalde elf seizoenen voor de v.v.Ezinge maar stapte aan het eind van het seizoen 2010-2011 over naar CSVH waar hij met zijn broer in het tweede team ging voetballen. Toch volgt hij Ezinge nog steeds wat in onderstaand vraaggesprek aan de orde komt.

thijs

Thijs Heemstra tijdens het nacompetitieduel Ezinge-Meeden( seizoen 2010-2011) in gesprek met scheidsrechter Jan Venema uit Winsum  foto: Ite Wiersema Ezinge

Thijs jij voetbalt dit seizoen voor CSVH, voor welk team kom je uit: Het tweede elftal (reserve tweede klasse)

Vorig seizoen voetbalde je voor de hoofdmacht van Ezinge. Waarom ben je daar vetrokken: Na elf seizoenen vond ik het wel mooi geweest. Ik wou altijd nog een keer met mijn broertje in één team voetballen. Ik heb nog geprobeerd om hem naar Ezinge te halen, maar hij is een echte clubman, dus daarom ben ik naar CSVH gegaan, waar hij voetbalt. Verder was het ook wat dichterbij voor mij. Daar komt bij dat mijn zoontje bij de Held voetbalt dus het is allemaal wat makkelijker.

Ezinge staat op dit moment onderaan, wat doet dat met jou als oud-speler: Ik heb nog veel contact met enkele spelers waardoor ik nog goed op de hoogte ben. Dat Ezinge onderaan staat doet mij wel pijn en ik hoop echt dat ze in de vierde klasse blijven

FC Groningen mist teveel karakterspelers, spelers die altijd voorop gaan in de strijd deel jij die mening: Mee eens, ze moeten een voorbeeld aan Virgil van Dijk nemen. Dat is wel een die voorop gaat in de strijd maar een is wel te weinig inderdaad.

Had Marcel Brandts niet solidair moeten zijn met Fred Rutten: Nee, maar dat Cocu blijft vind ik wel raar: die was er toch ook bij.

 Arjen Robben komt weer in vorm richting het EK. Dat is maar goed ook want teveel spelers van Oranje zijn dat juist niet: Op een EK of WK groeien spelers ook al waren ze niet in vorm. Ik denk dat je daar naar toe leeft en dat het iets met je doet, dat je dat van je af kan gooien en weer lekker kan gaan voetballen. Maar ik ben wel erg blij dat Robben weer lekker in vorm is, daar kan ik echt van genieten, en hij maakt telkens het verschil.

CSVH is als vereniging rijp voor de tweede klasse: Ja. Vorig jaar had het al gemoeten maar toen hebben ze het in de nacompetitie verspeeld. Dit jaar met een nieuwe superspits en een terug gekomen topmiddenvelder mag het geen probleem zijn en dus zeg ik, ja ze zijn rijp voor de tweede klasse.

Ynze Prins wordt de nieuwe trainer van Ezinge. Jij kent hem persoonlijk, een prima keuze van Ezinge: Ja een goede keuze. Ynze is een clubman en dat weten ze bij v.v. Ezinge ook. Ik denk dat hij er weer een team van kan maken, dat is namelijk zijn sterke kant. Dat de gezichten weer dezelfde kant op komen. Wat betekent dat je samen wat voor elkaar doet. Met elkaar een biertje drinken na de wedstrijd: erg belangrijk voor het team, wat een reden zal zijn dat ze bij Ynze terecht zijn gekomen.

 Wat doet Thijs Heemstra in het dagelijks leven: Ik ben timmerman en heb samen met mijn broer Gert een montage- en onderhoudsbedrijf en we doen verbouwingen en onderhoudswerk.

 De strijd om de landstitel wordt op de laatste speeldag beslist en gaat tussen: Ajax en PSV

Verklaar eens waarom Edwin van der Sar tot jouw favoriete sporters behoort: Van de Sar is altijd gewoon gebleven. Dat vind ik mooi, en is daarnaast de beste keeper ter wereld geweest. Ik ben bij zijn afscheidswedstrijd geweest. Iedereen die hij had gevraagd om mee te doen was aanwezig en dat zegt genoeg. Voor mij is Edwin van der Sar een held.