Steven de Blok(v.v.Actief): De voetbalwereld kent teveel beleidsbepalers zonder voetbalverstand

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Steven de Blok is geen speler die een blad voor zijn mond neemt als het gaat over de beleidsbepalers in de voetbalwereld. Dat en nog veel meer komt aan de orde in onderstaand het vraaggesprek met Puurvoetbalonline, waarin hij ook een duidelijke mening over de FC Groningen in uitwedstrijden heeft.

1331212184Nwkebabberich11  1

Steven de Blok(nummer 9) in de wedstrijd WKE-Babberich met zijn toenmalige ploeggenoot Peter van der Slot waar hij mee op wereldreis gaat 

Steven, jij mag sinds enkele weken voor tweede klasser Actief uitkomen. Hoe bevalt de terugkeer bij je oude vereniging: Het bevalt me super goed. Het is een super leuke groep en we hebben zeker potentie. We hebben nu net twee mindere wedstrijden gespeeld helaas. We moeten zorgen dat we de komende wedstrijden geen punten laten liggen als we mee willen doen om promotie.
 
Actief toont met het aantrekken van Johan Pitstra als trainer aan dat de club ambitieus: Persoonlijk ken ik Johan Pitstra niet en ik weet ook niet hoe hij het bij ACV heeft gedaan. Dat iemand die vanuit de hoofdklasse komt, trainer bij v.v. Actief wordt zegt toch wel iets over de groei die een club als Actief mee maakt. Ik hoop dat het van beide kanten goed gaat bevallen.
 
Jij was een van de spelers die het slachtoffer werd van het terugtrekken van DIO Groningen uit de hoofdklasse. Zijn jullie als spelers niet te naïef geweest wat de financiële situatie binnen de club betrof: DIO heeft ons allemaal voor de gek gehouden. Laat ik het zo zeggen de beleidsbepalers bij DIO hadden totaal geen verstand van wat ze deden. Sterker nog ze hadden 0,0 voetbal verstand. Wat dat betreft zijn we misschien wat naïef geweest dat we hadden moeten zien dat alle beloftes niet meer waren daar maar één grote leugen.
 
Je hebt ook bij Emmen gevoetbald. Verbaast het jou dat ook die club op het randje van de afgrond staat: Het verbaast me niet. Het is een zooitje daar. Tegenwoordig zitten in de voetballerij teveel mensen zonder voetbalverstand die een beslissing moeten nemen over zaken waar ze geen verstand van hebben. Ik vind het persoonlijk wel heel erg omdat ik het een fantastische club vind met een mooie achterban. Ik ben en zal Joseph Oosting altijd dankbaar blijven dat hij mij daar heeft heen gehaald.
 
Deze week staan er voor de drie Nederlandse clubs, FC Twente, PSV en AZ weer Europese wedstrijden op het programma. Dat is gunstig voor Ajax: ·Ze hebben wat meer rustdagen en kunnen dus wat beter herstellen voor aankomend weekend. Aan de andere kant zitten FC Twente, PSV en AZ al in een soort flow. Denk niet dat het heel erg veel uitmaakt. Ajax is toch kansloos voor de titel.
 
FC Groningen zit mede in een dip omdat volgens de geruchten Tadic al aan Twente verkocht is: Nee onzin. Het is gewoon geen team. Ze hebben ook niet genoeg kwaliteit en zijn nog te afhankelijk van een aantal individuen. Talent is zeker aanwezig! Persoonlijk lijkt Pieter Huistra me ook niet de juiste man voor deze groep.

Wat is als spits jouw grootste voorbeeld en waarom: Zlatan vind ik op het moment echt geweldig. Ik heb eigenlijk nooit echt een voorbeeld gehad. Was vroeger wel een groot fan van David Beckham. Stiekem kan ik ook heel erg genieten van Balotelli!
 
Jullie aspiraties richting de nacompetitie heeft door de nederlaag tegen GOMOS een beste tik opgelopen: We moeten inderdaad aan de bak komende wedstrijden, maar we hebben er als team veel vertrouwen in. We hebben de juiste trainer met Jacob Bosman in huis om ons ervoor te motiveren. We hebben in principe alles nog in eigen hand. Ik ben er ook van overtuigd dat het gaat goed komen!
 
Emotie hoort bij sport en in het betaalde voetbal gaat het om veel geld. Snap jij dan dat Gertjan Verbeek naar de tribune gestuurd wordt door scheidsrechter Bossen: Ik ben het wel vrij vaak eens met Gertjan Verbeek. Door zijn fysieke gesteldheid oogt het vaak ook dreigend als hij boos word. De scheidsrechters van tegenwoordig vinden zichzelf maar al te populair. 
 
Niet al jouw oud-teamgenoten van DIO voetballen alweer in competitieverband. Dat vind ik vreemd maar hoe kijk jij daar tegenaan: Ik vind het schandalig en neem het DIO Groningen ook heel erg kwalijk dat ze er niet alles aan doen om die jongens te helpen. De KNVB doet ook belachelijk wat betreft deze zaak. Wij hebben er toch niet voor gekozen om ermee te stoppen? Dat heeft het bestuur gedaan. Je kunt niet van deze jongens verlangen dat ze nu in het 2e elftal van DIO Groningen of in het zaterdag elftal van DIO Groningen gaan voetballen. Dat is wat de KNVB wou terwijl het zaterdag elftal in de 5e klasse speelt? Dat is toch te zot voor woorden.
 
Velen denken dat DIO doorgaat als zaterdagclub wat steeds meer de tendens wordt. Ben jij het eens met de stelling dat er over 10 jaar bijna niet meer op zondag gevoetbald wordt: Hier durf ik geen uitspraak over te doen maar misschien is het wel goed.
 
Wat doet Steven de Blok in het dagelijks leven: Momenteel doe ik niet heel erg veel. Ik wil volgend jaar weer beginnen om mijn studie op te pakken en ik ga op zoek naar werk. Ik weet nog niet precies wat ik wil doen. Dat ga ik de komende tijd allemaal even uitzoeken! Ik wil eigenlijk voordat ik ga beginnen met mijn studie nog op wereldreis met een vriend van mij met wie ik samen voetbalde bij WKE.