Een leuk item op Twee Nul

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De voetbalsite www.tweenul.nl heeft een rubriek de Profiel van. In die rubriek mogen personen die in de voetbalwereld actief zijn een aantal vragen invullen waar ik een van was die zich opgaf.

johanfoto

Naam: Johan Staal

Woonplaats: Ezinge

Beroep: Na 31 jaar in het UMCG werkzaam te zijn geweest ben  ik op mijn 55e mijn hart gaan volgen en probeer ik mijn weg te vinden in de sportjournalistiek en verder ben ik eigenaar van de voetbalsite:  www.puurvoetbalonline.nl

Verliefd, verloofd, getrouwd: Gelukkig met Martine

Huidige rol in de voetballerij: Ik schrijf sportverslagen voor de Ommelander Courant en de Oostermoer en heb daarnaast mijn eigen website die over het amateurvoetbal in de provincie Groningen gaat

Hoeveel tijd steek je er per week in: Daar kunnen we het beter maar niet over hebben denk ik maar met 40 uur zit iedereen duidelijk te laag.

Wat zijn je persoonlijke ambities: Mijn persoonlijke ambities zijn om mij nog meer te ontwikkelen in de dingen die ik leuk vind en dat is schrijven over sport en voetbal in het bijzonder

Auto: Fiat maar heb niets met auto, s

Favoriete amateurvoetballer en waarom: Dat zijn er teveel om op te noemen als je al bijna vijftig jaar op de velden rondloopt.

Beste trainer: Tijdens mijn actieve periode bij Eenrum heb ik onder Jan Jeltema, Daan Gonlag en de al op zeer jonge leeftijd overleden Anton de Best mogen trainen. Dat waren toptrainers in mijn beleving..

Favoriete film: Geen idee heb niets met films

Website: www.tweenul..nl, www.voetbalnoord.nl, clubsites en alle andere voetbalsites die ik kan vinden. Op mijn eigen site lees ik nooit wat terug omdat ik vind dat het altijd beter kan maar dan blijf je aan het verbeteren.

Kranten, tijdschriften: Ommelander Courant en Oostermoer als papieren krant, Voetbal international en Hard Gras

Voetbal is geen vrouwensport: De grootste onzin die er bestaat. Ben zelf jarenlang actief geweest als trainer van een damesteam waar ik nog met veel plezier aan terugdenk.

Amateurvoetbal krijgt te weinig aandacht: Vind ik wel hoewel dankzij www.tweenul.nl en www.puurvoetbalonline.nl het amateurvoetbal steeds meer in de belangstelling komt

Ambities: Dat ik nog lang op en rond de velden mag lopen om daar over te schrijven waar mijn passie ligt, het voetbal hoewel ik een uitstapje naar een andere sport ook prachtig vind.

Favoriete TV-programma: Voetbal international maar ik blijf er níet voor thuis

Theater: Niet aan mij besteed.

Favoriete muziek: Dat is heel breed en hangt af van mijn stemming. Mijn vader vond Tsjechische blaasmuziek mooi. Dat wil ik nog weleens opzoeken en dan komen de mooie herinneringen aan mijn trouwste fan vanzelf

Johan Derksen: Geweldig! Niets aantrekken van al dat gezeur en lekker jezelf blijven.

Scheidsrechters hebben thuis niks te vertellen: Natuurlijk wel want in het amateurvoetbal zie ik regelmatig scheidrechters wat zonder uitzondering prima kerels zijn waarvan ik zeker weet dat ze een uitstekend gezinsleven hebben.

Seks voor de wedstrijd: Als het een wedstrijd is die op TV wordt uitgezonden zal het een lastig verhaal worden want dan komt niemand nog bijna aan sex toe. Maar ik denk dat je beter sex voor een wedstrijd kunt hebben dan dat je zo vanuit de kroeg het veld op komt lopen.

Zaterdag of zondagvoetbal: Beide heeft absoluut zijn charme.

Huidige generatie heeft te weinig voor de sport over: Dat wordt er inderdaad gezegd maar, en dat is hier al vaker genoemd, het hangt van steeds meer factoren af. Maar ook bij de jeugd op latere leeftijd meer ouders langs de lijn zou een grote stap in de goede richting zijn.

Vrijwilligers: Onmisbaar en onbetaalbaar voor iedere club!

Mooiste vrouw: Dat is een lastige, want je eigen partner is altijd de mooiste. Verder vind ik de burgemeester van Eemsmond, Marijke van Beek, een leuke vrouw omdat zij een echte voetballiefhebster is die, ook niet onbelangrijk, veel gevoel voor humor heeft.

Irritantste Nederlander (m/v): Teveel op te noemen en werken allemaal in Den Haag

Grootste wens: Dat Jan van Dijken nog heel lang in ons midden mag zijn wat ook voor iedereen geldt die mij verder dierbaar is.

Hoe lang blijft u nog actief binnen het amateurvoetbal: Ik heb in de planning tot 2057 dan wordt het wel wat denk ik.

KNVB is er voor de clubs: Nee helaas niet altijd vind ik en dan denk ik alleen maar even aan de start van de competitie in augustus 2011. Complete jeugdteams waren nog op vakantie maar de ‘show must go on”.

Wat zou u verder nog kwijt willen: Enkele weken geleden ben ik, samen met mijn vriendin Martine, in Gambia geweest waar ik in compounds verschrikkelijk veel talent heb zien voetballen bij een voetbalschool. Een voetbalschool die we de naam Modou Cham Foundation Sports Academy hebben gegeven. Een voetbalschool die helaas niet bij de Gambiaanse bond geregistreerd staat omdat ze geen 15000 dalasi( 400 euro) bezitten om de kosten te betalen. In december gaan we terug naar Gambia en hopen dan genoeg Euro, s mee te kunnen nemen om ze bij de Gambiaanse voetbalbond te kunnen registreren zodat ze aan een mooie toekomst kunnen gaan werken.