Willem Huisman(teammanager CVVB2) Een club ben je met zijn allen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Willem Huisman was zeven jaar lang wedstrijd secretaris bij CVVB. Sinds dit seizoen is hij teammanager van het tweede elftal van CVVB. Een functie die hij ook volgend seizoen vervult als de reserves van CVVB volgend seizoen zo goed als zeker uitkomen in de reserve hoofdklasse. Verder bracht hij zijn voetbaljeugd door bij Zeester waar hij op de vrijdag voor Pinksteren mee zal spelen in de ‘Rommie Dijkstra Memorial.”

1330678882Nwillem Huisman

Willem, jij bent actief binnen CVVB als teammanager van het tweede elftal. Doe je verder nog iets binnen CVVB: Ik ben in november 2010 na bijna 7 seizoenen gestopt als wedstrijdsecretaris bij C.V.V.B. Geweldig om te doen maar ook heel tijdrovend. Sinds dit seizoen ben ik teammanager bij C.V.V.B. 2 geworden en dat blijf ik ook het volgende seizoen. Voor de rest voel ik me nog steeds betrokken bij het bestuur en wil altijd adviseren indien nodig. Ook heb ik een band met de 1e selectie waar ik zo nu en dan hand-en spandiensten verleen. Tevens behoor ik bij de sponsorgroep rondom C.V.V.B.

Met het tweede team zijn jullie nog zonder nederlaag en staan een straatlengte voor op de concurrentie. Wanneer kunnen jullie kampioen worden: Dat hangt ook af van de concurrentie. Op dit moment staan wij 9 punten voor op de nr. 2 Urk 3 en 14 punten op de nr. 3 Viboa 2. Ons 1e doel is om promotie naar de reserve hoofdklasse voor elkaar te krijgen, en ik verwacht dat dit op 24 of 31 maart zal gebeuren. Samenhangend met de uitslagen in de komende weken zal het kampioenschap dan ook heel dichtbij zijn.

Vaak wordt er gezegd dat teams geen zogenaamde ‘klootzakken” in het team hebben die de rest scherp houden. Heeft CVVB2 dat wel: Klootzakken is misschien een groot woord, maar ik denk wel dat wij bij C.V.V.B. 2 een hele goede mix hebben van ervaren voetballers en jonge zeer goede talenten. Een groot aantal spelers weet wat er verwacht en gevraagd wordt dus loopt het redelijk vanzelf.

Jij bent zelf nog actief als zaalvoetballer. Nog een beetje op niveau of meer derde helft: Wij zijn C.V.V.B. 8 en spelen met ons team in de 4e klasse. De 3e helft is zeker heel belangrijk maar in het veld zijn we met zijn allen ook nog heel fanatiek. De meesten van ons team kunnen een aardig balletje trappen en hebben een bloedhekel aan verliezen. Vorig seizoen zijn we kampioen geworden en op dit moment staan we weer mee bovenaan. Ik ga voor de dubbel dit seizoen.

FC Groningen uit en thuis is een verschil van dag en nacht. Er klinkt al wat onvrede door richting Huistra. De waan van de dag of wel een beetje logisch: Voor zover ik me kan herinneren heeft FC Groningen het al jaren lastig in uitwedstrijden en is dat probleem niet van het laatste jaar. Blijkbaar is het lastig te keren, maar volgens mij is het vooral een mentaal probleem. En volgens mij zijn daar wel mensen voor die daarbij kunnen helpen. De trainer heeft in het 2e seizoen altijd lastiger maar paniekvoetbal heeft niemand wat aan. De verwachtingen zijn misschien ook wel iets te hoog bij de FC, dan ligt de kritiek op de loer als het wat minder gaat.

Arjen Robben liet in het duel tegen Engeland zien dat hij veel beter is dan Wesley Sneijder en trok een lange neus richting zijn critici: Ik vind Robben en Sneijder niet echt vergelijkbare spelers en beiden kunnen ze gewoon heel goed voetballen. Beiden hebben dit seizoen een boel met blessures te maken gehad en dan duurt het gewoon wat langer voor je weer op topniveau bent. Door weer veel te spelen komt het vast weer helemaal goed met allebei.Klasse en kwaliteit komen altijd weer bovendrijven.

Het sportbeleid binnen Bedum blijft de gemoederen bezig houden merk ik aan de reacties op het interview met de oud-voorzitter van DIO Harrie Vos. Deel jij zijn mening dat het allemaal wel wat beter kan: Ik ben net als de heer Vos bij DIO geen bestuurslid meer van C.V.V.B., dus is het ook lastig om een gefundeerde mening te geven als je niet meer alle ins-en outs weet. Ik praat wel regelmatig met Andre van Haag, de voorzitter van C.V.V.B, en weet ik dat er achter de schermen hard gewerkt wordt om toch het kunstgrasveld in Bedum, een absolute must, te krijgen. Natuurlijk wil iedere vereniging ideale faciliteiten maar moet je soms een boel geduld hebben omdat het geld er niet altijd voor is. Ik heb hem in mijn tijd als bestuurslid bij C.V.V.B. niet meegemaakt, maar ik hoor wel hele positieve berichten over de wethouder sportzaken Menne van Dijk. Hij kent de problemen van de voetbalclubs in Bedum, denkt mee en voert regelmatig overleg met de clubs. Dan kom je ook tot oplossingen. Hoe dan ook vind ik wel dat je als de 2 voetbalclubs in Bedum samen telt je het over bijna 1000 leden hebt, een kunstgrasveld echt nodig bent. Er is 1 trainingsveld waarop bijna 40 teams moeten trainen, dat is bijna niet te doen. De afgelopen wintermaanden hebben we ook bijna niet kunnen trainen en ben je de hele week bezig alternatieven te zoeken.

Er zit in de toekomst een fusie tussen CVVB en Bedum aan te komen. Er zitten veel voordelen aan uiteraard maar zijn er in jouw ogen ook nadelen: Nadeel is denk ik vooral dat je de 2 verschillende clubculturen samenbrengt in 1 nieuwe vereniging. C.V.V.B. is toch wat meer prestatievoetbal dan vv Bedum en daar moet een goede modus gevonden worden, zodat iedereen zich thuisvoelt bij de nieuwe vereniging. Praktische zaken worden over het algemeen gemakkelijker opgelost.

Vrijdag voor Pinksteren ben jij in Zoutkamp present voor een jaarlijks terugkerende voetbalwedstrijd. De editie 2012 zal echter anders zijn dan andere jaren: Inderdaad zal de wedstrijd voornamelijk ter nagedachtenis aan Rommie Dijkstra zijn, die kort geleden is overleden. Als je Rommie zegt, zeg je Zeester en andersom. Een bevlogen leider en clubman die je maar zelden tegenkomt. Trots om aan de “Rommie Dijkstra Memorial” mee te mogen doen.

Hoelang heb jij in Zeester gevoetbald en wie waren de drie beste voetballers uit die periode waar je mee samengespeelde: Ik ben geboren in 1966, dus ben ik zo rond mijn 6e jaar begonnen bij Zeester. In 1991 toen ik dus 25 jaar was ben ik naar Bedum verhuisd en naar C.V.V.B. gegaan. Overstap was niet zo lastig omdat ik al een Rood-Wit hart had en heb. De beste voetballers waar ik mee speelde bij Zeester waren Henk van der Veen (begaafde technische  middenvelder), Rob Moes (geldt hetzelfde voor als bij Henk) en Andries Postma (prima aanvaller met veel loopvermogen en heel veel inzet).

1330679315Nwillem 2

Willem Huisman als aandachtig toeschouwer tijdens CVVB2 tegen Genemuiden

Jij hebt je carrière waarschijnlijk voort gezet bij CVVB en zo ja, voor welke teams heb je gespeeld: Ik heb voornamelijk in het 3e elftal gespeeld bij C.V.V.B. Incidenteel heb ik in het 2e gespeeld en 1x heb ik het geluk gehad dat ik nog eens in de laatste wedstrijd van het seizoen onder trainer Rene Wollerich mijn debuut in het 1e maakte. Toen was ik al geen actief veldspeler meer maar wedstrijdsecretaris. Bijzonder om mee te maken.

Het Arjen Robben-cafe of thuis voor de buis: Thuis voor de buis… maar dat doet niets af aan de gezelligheid in het Arjen Robben Café. Me inleven in de wedstrijd gaat me gewoon beter af thuis voor de buis of in een kleiner gezelschap.

Wat doet Willem Huisman in het dagelijks leven: Ik heb een eigen Administratiekantoor, waarmee ik in 1997 voor mezelf ben begonnen. Eigenlijk werk ik al sinds mijn 20e jaar in de accountancy / administratie. Ik verzorg de administratie van bedrijven, verzorg belastingaangiften, begeleid startende ondernemers, stel jaarrekeningen samen enz. enz.

Als jij nu een basisopstelling zou mogen maken voor Bert van Marwijk richting het EK, welke elf zouden er spelen: Stekelenburg, van der Wiel, Matthijsen, Heitinga, Pieters, de Jong, van Bommel, Sneijder, Robben, Huntelaar, Affelay.

De strijd om het landskampioenschap is nog niet gestreden. Wie tip jij als kampioen en waarom: PSV, omdat ik uiteindelijk denk dat zij de meest brede en ervaren selectie hebben om het kampioenschap te behalen.

Wat zou je tot slot verder nog kwijt willen: Een vereniging ben je met zijn allen. Als iedereen een steentje bijdraagt wordt het voor de groep vrijwilligers die er al zijn een stukje gemakkelijker. Zeg niet te snel “ik heb geen tijd”, maar maak er iets meer prioriteit van.

En ik wil jou bedanken voor alle stellingen waarin ik mijn verhaal goed kwijt kon en wil je veel succes wensen met je voetbalsite- en werkzaamheden.