Rob Groefsema(s.v. Marum/Futsal Marum): Heerenveen is mijn Trots van het Noorden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Rob Groefsema speelt voor de A1 van Marum en voor Futsal Marum 2. De voetballer kwam verder vier jaar uit voor de jeugdopleiding van SC Heerenveen waar hij zijn voorkeur aan overgehouden heeft om Heerenveen de Trots van het Noorden te noemen. Dat vertelt de 17 jarige voetballer in onderstaand vraaggesprek dat hij aan Puurvoetbalonline gaf

1330096032NIMG 6963

 Rob Groefsema (nummer 6) in actie voor Futsal Marum 2

Rob jij speelt voor Marum A1. Heb jij ondertussen al je opwachting in het 1e elftal gemaakt: Ik heb vorig seizoen 2 keer mogen invallen bij het 1e elftal. 

Futsal Marum 1 en 2 doen het uitstekend in de competitie. Worden het twee titels: Ik ben altijd optimistisch ingesteld, dus ik ga er wel vanuit. Futsal Marum 1 moet wat mij betreft met een dergelijk team makkelijk kampioen kunnen worden. Wij met het 2e moeten er nog hard voor werken maar we zijn op de goede weg. Ik heb er vertrouwen in dat we kampioen worden.

Velen vinden dat het niet kan zaalvoetballen op vrijdagavond en zaterdags voetballen. Waarom denk jij daar anders over: Ik vind dat het aan de speler zelf ligt, je moet er beide dagen gewoon met 100% inzet staan. Als je op vrijdagavond in de kantine blijft hangen is het je eigen schuld dat je zaterdag ochtend/middag minder presteert. Als je niet in de kantine blijft hangen zie ik geen problemen met het combineren van zaal- en veldvoetbal.Met de A1 van Marum presteren we uitstekend: Ik vind het niet uitstekend maar ook niet slecht. We hebben in sommige wedstrijden onnodig punten laten liggen en laten niet altijd zien wat we kunnen. Voor de rest doen we het niet slecht en als we elke wedstrijd laten zien wat we kunnen en de koploper laat nog wat punten liggen dan sluit ik het kampioenschap nog niet uit.

Jij hebt enkele jaren voor de jeugd van Heerenveen gespeeld. Hoelang precies Rob: Ik heb twee jaar bij de voetbalschool gezeten, toen trainde je op maandag avond en woensdag avond. Na twee jaar ben ik over gegaan naar de D-Junioren, daar heb ik ook 2 jaar gevoetbald.

Wat is je het meest bijgebleven uit die periode: Dat we de dubbel in 2008 pakten; we werden kampioen en wonnen ook nog eens de beker. Ik heb daar met heel veel plezier gevoetbald ook al waren er soms wat tegenslagen. We hadden dat jaar een zeer talentvol en hecht vrienden team wat we ook lieten zien op de velden.

Clubs trekken steeds vaker spelers van buitenaf aan. Deel jij mijn mening dat iets meer geduld richting de jeugd beter zou zijn: Ja, een speler uit het buitenland halen kost ten eerste aardig wat geld. Dan moet je ook nog maar eens hopen dat die zich thuis voelt en zich kan aanpassen aan de leefomgeving en de cultuur, als dat niet lukt heb je er veel geld in gestoken voor niks. In Nederland loopt genoeg talent rond en die verdienen ook een eerlijke kans. Bij de meeste BVO's train je 5x in de week dus dan heb je genoeg tijd om alles uit die jongens te halen. Het probleem is denk ik dat ze willen dat de spelers op korte termijn al stukken beter moeten worden maar dat gaat bij de ene wat minder snel dan bij de ander, dat moet je dan maar voor lief nemen als BVO vind ik en dan niet direct naar jongens van buitenaf gaan kijken.

Marum heeft de ambitie om een stabiele tweede klasser te worden. Dat is een reële optie: Het zou mogelijk moeten zijn al verwacht ik niet dat ze dit seizoen al promoveren, het zou natuurlijk wel mooi zijn. Volgend seizoen dan moet het gewoon gebeuren wat mij betreft.

Wat zijn op termijn de ambities van Futsal Marum: Kampioen worden met Futsal Marum 1 en Futsal Marum 2.

Jouw vader Gert is zeer betrokken bij S.V. Marum. In het Smoelenboek staat dat hij onderdeel is van de technische staf. Volgens mij doet hij  nog wel een beetje meer binnen Marum: Wat ik weet is dat hij verzorger/hersteltrainer is en ook nog eens trainer is van SV Marum dames 1, hij heeft het goed voor elkaar dacht ik zo. ;)

Heerenveen of FC Groningen: Heerenveen, heel makkelijke vraag. Voor mij is er ook geen andere club dan Heerenveen als de Trots van het Noorden. Gaat dit seizoen eindelijk weer zoals het hoort te gaan, zal mooi zijn als we mee gaan doen om het kampioenschap. Europees voetbal halen moet geen probleem worden voor volgend seizoen. Voor Groningen hoop ik dat ze in de Eredivisie blijven, anders hebben we volgend seizoen geen derby meer.

Nederland wordt Europees Kampioen omdat: Ik van plan ben om elke wedstrijd in Café de Marktzicht te gaan kijken. Bij het WK ben ik daar elke wedstrijd geweest behalve de finale dus aan mij zal het niet liggen.

Yoshua St. Juste is: Een van de betere zaalvoetballers in Nederland en een van de betere praatjesmakers. Ook is hij binnen een aantal jaren ster speler bij Futsal Marum, hoop ik. 

Wat ik verder wil zeggen is dat ik je succes  wens met de site en dat je van harte welkom bent op de Futsal Marum Hawaiian Beach Party in Café de Vlieger op zaterdag 25 februari.