Eventsbureau koppelt het organiseren van ….. aan maatschappelijke betrokkenheid

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Als Eventsbureau organiseren we evenementen op maat, die voor onze klanten betrouwbaar, veilig, aantrekkelijk en sportief zijn.

 logo

In nauw overleg met de klant bespreken we welk aanbod het beste past bij de gedachte van u als klant. Wij streven er naar om dat wat de klant wil te organiseren bij de accommodatie van Eventsbureau of op locatie. Naast het aanbieden van activiteiten aan de reguliere sector, zijn wij tevens erg sterk in aanbieden van activiteiten aan mensen met een ambivalente levensstijl. Voor deze doelgroep hebben wij specialisten in dienst, die op juiste en professionele wijze de belangen van de mensen behartigen en de activiteit(en) begeleiden. De gedrevenheid en het zien dat andere mensen op een leuke sportieve manier in beweging komen heeft voor ons een grote rol gespeeld om te starten met Eventsbureau. Ons team wilt u graag helpen aan een onvergetelijk evenement. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Maatschappelijk 

Bovenstaande is de tekst waarmee Niels van de Weerd, Niels Bouman en Mark Vissers zich voorstellen op de website www.eventsbureau.nl. Vorige week ontmoette ik Niels van de Weerd en Niels Bouman voor het eerst en direct viel op dat het maatschappelijk aspect bij het Eventsbureau hoog in het vaandel staat. Want naast het organiseren van diverse evenementen zoals het AC Milan Junior Camp op de velden van Lycurgus in Groningen, Voetbalverjaardagfeestjes, Voetbalkampen en Zomeravondvoetbal zet het bureau zich ook voor 100% in voor de Dutch Street Cup in Groningen en Assen. Tijdens onze ontmoeting komt de Dutch Street Cup 2012 uitgebreid aan de orde waarbij direct blijkt dat het drietal niet over een nacht ijs is gegaan bij het organiseren van dit evenement.

Trainen

De Dutch Street Cup is een evenement waar Dak en Thuislozen aan meekunnen doen en waarbij er op dit moment iedere maandag in Sporthal de Wijert getraind wordt verteld Niels Bouman die de coördinatie in Groningen verzorgd. ‘In de wintermaanden trainen we in de Wijert maar straks in maart dan zijn we weer welkom op het veld van VVK. De voetbalvereniging fungeert als een prima gastheer want geregeld is er koffie met koek voor de voetballers wat uiteraard zeer op prijs wordt gesteld.”

De trainingen, zo verteld Niels worden serieus aangepakt want voor de mannen valt er ook nog wat te verdienen. ‘De Dutch Street Cup is een landelijk straatvoetbal / participatieprogramma voor mensen die gebaat zijn bij sport als activeringsmiddel. Binnen dit programma werken instellingen uit de maatschappelijke opvang, jeugdzorg, verslavingszorg, etc samen met sportverenigingen waardoor cliënten de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan een laagdrempelig sportaanbod, met alle positieve gevolgen van dien. Gedurende een seizoen vinden er wekelijks toernooien plaats met als klapstuk de finale op de Dam in Amsterdam.

De winnaar van de Dutch Street Cup mag namens Nederland deelnemen aan de Homeless World Cup dat dit jaar in Mexico gehouden wordt. De spelers die vanuit Groningen gaan deelnemen zullen vanaf het nieuwe speeljaar 2012 minimaal 1x per week trainen. Afgelopen jaar hebben beide Groningse teams er een mooi seizoen van gemaakt. Samen met de spelers en betrokken organisaties willen wij er ook dit jaar voor zorgen dat het nieuwe seizoen net zo succesvol verloopt als de editie 2011.”

Toernooien

Voor de spelers is het al snel voetballen geblazen want het eerste toernooi waar ze aan deelnemen staat gepland op 18 februari. Dan zal het overbekende Waagplein in Alkmaar de locatie zal zijn waar de wedstrijden om de Dutch Street Cup zullen losbarsten. Na Alkmaar volgen dan op 24 maart Assen(Koopmansplein, 21 april Leeuwarden(de Oldehove), 12 mei Amsterdam( Westpoort) en 7juli Groningen (Ossenmarkt). Nadat deze cyclus afgesloten is zal op de Dam in Amsterdam in het weekend van 17/18 augustus de finalewedstrijden gehouden worden waarbij de winnaar Nederland zal vertegenwoordigen op het WK in Mexico.

1329921298NP2180019

Niels Bouman(links achterste rij) samen met een van de teams die namens Groningen op het eerste toernooi In Alkmaar in actie kwam

Twee teams uit Groningen

Groningen zal met twee teams vertegenwoordigd zijn waarin spelers tussen de 18 en 65 jaar tot de deelnemers behoren en waar volgens trainer Niels Bouman aardig wat talent tussen zit. ‘Er zijn veel spelers die duidelijk aanleg hebben voor het voetballen of zelf vroeger nog gespeeld hebben. Daar proberen wij op verder te borduren door rond deze spelers een goed team op te bouwen want het sociale aspect is ook heel belangrijk. Voor de instellingen waar wij me samen werken: Open Hof, A-Huis, Kostersgang, Vast&Verder, 12de Huis, Hoendiep, Ommelander en Eemshuis, Lauwershuis, Haddingestraat is dat ook erg belangrijk want die merken ook dat het voetballen voor hun cliënten veel betekend.”

AC Milan

Nadat we hebben afgesproken dat Puurvoetbalonline de Dutch Street Cup uitgebreid gaat volgen komen ook de andere activiteiten van Eventsbureau nog even aan de orde zoals het spektakel dat van 20 t/m 24 augustus op de velden van Lycurgus zal worden gehouden. Daar zal namelijk het wereldberoemde AC Milan een trainingsstage verzorgen voor kinderen tussen de 6 en 15 jaar waar alles over te lezen is op www.eventsbureau.nl. Een stunt van jewelste waar Niels, Mark en Niels terecht trots op zijn want de jeugdopleiding van Milan staat zeer hoog aangeschreven weet Niels van der Weerd. ‘AC Milan is in alles een topclub die het beste van het beste wil. Dat zie je onder andere terug in de oefenstof die door de trainers, in samenspraak met de clubartsen wordt samengesteld. Voor alle leeftijdsgroepen wordt dat tot in de finesses bepaald. Je ziet dat ook terug binnen de eerste selectie van Milan waar Clarence Seedorf op 35 jarige leeftijd nog steeds een van de bepalende spelers is. Dat komt ondermeer door trainingsprogramma, die op de persoon Seedorf gemaakt worden. Niet voor niets wil Milan ook nog een jaar door met de bijna 35 jarige Mark van Bommel omdat die ook nog steeds van grote waarde is voor de ploeg. Trainingen die op die werkwijze berusten worden in augustus door twee officiële jeugdtrainers van Milan op het complex van Lycurgus gegeven wat in mijn beleving een unieke ervaring is voor jonge voetballers.”

Beeld

Zo krijgen we een beetje een beeld van Eventsbureau wat in Assen gevestigd is en al een aardige reputatie heeft opgebouwd bij instanties als de Gemeente Groningen en Assen en Stichting van de Straat. Een bureau wat verder kijkt dan alleen maar het organiseren van evenementen maar ook maatschappelijk betrokken is. Een betrokkenheid die in ons gesprek duidelijk naar voren kwam en daarom alle lof verdiend.