Daniel Dijk (sv de Heracliden): Actie spieren voor spieren is een win/win situatie voor iedereen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Daniel Dijk is binnen de Heracliden ondermeer actief als trainer/coach van de Heracliden2.

1329916352N298310 1878732108085 1834763460 1288022 797376004 n

Daniel Dijk, heel af en toe niet met voetbal bezig

Daarnaast traint hij de A-junioren en is lid van de technische commissie. De voetballiefhebber verwacht richting de toekomst dat de Heracliden op termijn de stap naar de tweede klasse kan maken. Verder hoopt hij op een Europese titel voor Oranje zodat Daniel een duik in de grachten van Amsterdam tijdens de huldiging een reële optie vindt. Dit en nog veel meer vertelt hij in onderstaand vraaggesprek voor Puurvoetbalonline.

Daniel, jij bent actief binnen de Heracliden. Waar bestaan jou activiteiten uit: Dat zijn er nogal wat. Mijn hoofdtaak op dit moment is Trainer/Coach van Heracliden 2. Daarnaast train ik de A1 die ik als het in het schema past ook tijdens de wedstrijden begeleid als coach. Ook zit ik naast hoofdtrainer Jeroen de Munck op de bank als assistent. Verder hou ik me bezig met het technisch plaatje van de jeugdafdeling, sinds dit jaar hebben we een Technische Commissie voor de jeugd waar ik dus onderdeel van uitmaak.

Jij bent een echte liefhebber want vrijdag trof ik jou in Winschoten bij het duel WMC- Futsal Winsum. Bezoek je vaker duels van andere verenigingen in de provincie: Ik ben inderdaad een echte voetbal liefhebber. Vorig jaar ben ik, samen met een aantal vrienden, een paar keer bij WKE in Emmen geweest. Ook mag ik wel graag een amateurwedstrijdje in de provincie meepakken als ik daar tijd voor heb. 

Nederland wordt op zeker finalist op het EK: Ik hoop het zeker, maar heb er een zwaar hoofd in. De oefeninterland tegen Duitsland vond ik toch wel wat zeggen, op het eerste kwartier na hadden we daar niets in te brengen. Ook acht ik Spanje, Portugal, Engeland en Italië landen die ver kunnen komen. Overigens is het wel nu of nooit! Antwoord op je vraag? Zeker ben ik er dus alles behalve van.

Wat doe je in het dagelijks leven: Op dit moment doe ik de BBL opleiding Transport en Logistiek en wacht ik op mijn examens om deze opleiding af te ronden.

Ik zag jou op de elftalfoto van zaterdag1 staan. Denk jij dat het eerste op termijn de stap naar de tweede klasse kan maken: Dat denk ik zeker. Als je kijkt naar de gemiddelde leeftijd van de groep is dat nog geen 24, Als deze groep bij elkaar kan blijven en daar ga ik vanuit dan zie ik ze binnen 3 jaar een poging doen om te promoveren Het gaat nu zoals met een jonge ploeg logischerwijs met ups en downs, voetballend zit het er zeker in. Ik hoop dat een groot aantal spelers zich fysiek blijft ontwikkelen en dan gaan wij binnen 3 jaar een niveautje hoger! 

Frits Tiekstra wil het niveau van Futsal de Heracliden graag naar een hoger niveau brengen. Waarom is hij daar de juiste persoon voor: Frits is de juiste persoon om dit te doen, hij is super gedreven en zijn hart zit er vol van. Ook wil hij door middel van de zaal trainer/coach cursus zich verder ontwikkelen als echte Futsal Trainer/Coach, er zijn maar weinig mensen die dat zien zitten, zich elke vrije vrijdagavond keihard inzetten voor een club.

Futsal krijt te weinig aandacht in de landelijke media: Is ook wel logisch denk ik, als je kijkt waar we staan op de Fifa wereld ranglijst (22e) en er zelden bij zijn op een groot toernooi vind ik dat niet gek, Zolang we in Nederland niet met full profs werken gaan we het gat met de andere Europese toplanden niet dichten. Het is een aantal jaren wel uitgezonden door SBS 6 op de zondagmorgen. Ik denk dat de kijkcijfers niet voldoende waren, maar kom op, zondagmorgen?!

Wie vind jij een overgewaardeerde voetballer in de Eredivisie en waarom: Christian Eriksen. Hij blijft in mijn ogen een eeuwig talent, Natuurlijk heeft hij zijn momenten maar als ik kijk naar andere spelers van Ajax die daar gespeeld hebben vind ik hem nog ver weg van een echte topper zoals Litmanen, Van der Vaart en Sneijder. Met zijn nonchalante, arrogante speelstijl die hij nu heeft komt hij niet bij een topclub in Europa.

Suk wordt/is de nieuwe cultheld van FC Groningen: Hij speelde tegen PSV echt super, Willems wist niet waar die het moest zoeken. Laten we het hopen voor de FC dat hij nu het verschil gaat maken, in ieder geval in de uitwedstrijden! Maar goed, een zwaluw.............  Af wachten! 

Spieren voor Spieren: Dit initiatief is echt een win win situatie geworden, Wij steunen deze prachtige stichting en de club komt enorm bij elkaar. Doordat alle teams een activiteit moeten organiseren zie je dat we een hechte vereniging zijn, met als super afsluiter het 24 uurs toernooi!

Kunstgras is in deze voetballoze periode weer een belangrijk gespreksonderwerp. Moeten niet alle clubs de beschikking hebben over een kunstgrasveld: Als dat zou kunnen? Je zag nu ook weer tijdens deze winterperiode dat trainen haast onmogelijk is. We hebben gelukkig de beschikking over een sporthal en een sportschool waar we gebruik van kunnen maken, maar gewoon lekker buiten bezig zijn wil niet. Ik weet dat de kosten voor  kunstgras niet mals zijn en het dus lastig wordt om echt alle clubs te voorzien van een kunstgrasveld. Voor Heracliden is het wel een volgende stap om te professionaliseren ook omdat de ambitie toch wel is om binnen een aantal jaren voor promotie te gaan.

Een Feyenoord-supporter hoorde ik deze week zeggen dat hij drie weken dronken zou zijn als zijn club kampioen zou worden. Hoelang ben jij dronken als Nederland Europees Kampioen wordt: Ik snap die Feyenoord supporter helemaal, als je lang wacht op een prijs en je speelt sinds jaren weer een beetje mee om die prijzen zou ik ook helemaal gek worden. Mochten we Europees Kampioen worden zal ik zeker wel die avond en dag erna behoorlijk onder invloed zijn jah. Een tripje naar Amsterdam om in een gracht te springen zal zeker wel door mijn hoofd spoken!