Jordi Dijkstra (sv de Heracliden): Jk wil graag eens een seizoen fit zijn.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 Jordi Dijkstra wil eerst eens helemaal fit worden na een periode van blessureleed.

                              jordi warming-up

                                        Jordi Dijkstra

Daarnaast verheugt hij zich nu al op een samenwerking met Marco Consten bij Futsal de Heracliden en nodigt hij iedereen uit om naar Beach Event te komen dat op 14 juli in Uithuizermeeden georganiseerd wordt te komen. Dat en nog veel meer vertelt hij in onderstaand vraaggesprek dat de jonge voetballer aan Puurvoetbalonline gaf

Jordi jij voetbalt zowel in de zaal als op het veld voor De Heracliden. Als jij een keuze moest maken werd het dan zaal of veld: Als ik echt een keuze zou moeten maken zou het de zaal zijn. Gelukkig ben ik nog niet bij het punt beland dat ik moet gaan kiezen.

Het nadeel van zaalvoetbal zijn vaak de onmogelijke tijden, dat er gevoetbald wordt: Ja dat klopt, 22.00 uur is geen leuke tijd voor een uitwedstrijd. Wij spelen met Futsal Heracliden 1 de thuiswedstrijden om 21.00 uur, dat vind ik nog een redelijke tijd. Om het zaalvoetballen meer aandacht te kunnen geven zou het wel mooi zijn als de tijden veranderd worden. 20.00 uur zou een goede tijd zijn voor een mooie avond Futsal Heracliden 1 in de Scherphornhal!

Jij voetbalt op het veld in het tweede elftal van de Heracliden. Waar moet je nog aan werken richting de eerste selectie van jouw club: Ten eerste maar eens een geheel seizoen volledig fit zijn. Ik kamp de laatste tijden met blessures. In het begin van het seizoen speelde weer een oude blessure op, een kneuzing bij het kuitbeen. Ook verdraaide ik mijn rug waardoor ik niet kon voetballen. De afgelopen tijd ging het goed, maar op 8 februari deed ik mee met de wedstrijd Oranje Nassau 21- Futsal Heracliden 4 en scheurde ik binnen 60 seconden mijn enkelband af! Dus vanuit de luie stoel met de laptop op schoot en het pootje in het gips deze rubriek!

Steeds meer clubs, Noordpool, Appingedam en Neptunia zijn daar voorbeelden van, zijn overgestapt naar het zaterdagvoetbal. Denk jij dat er over 10 jaar nog prestatiegericht gevoetbald wordt op de zondag: Het wordt inderdaad steeds moeilijker om leden te krijgen en om leden te houden voor een zondag vereniging. Of er over 10 jaar nog prestatiegericht wordt gevoetbald? Ik durf het niet te zeggen. Maar het is wel mooi om op een zondag een wedstrijd op te gaan zoeken en die te gaan bekijken.

FC Groningen heeft geen echte winnaars in de selectie: Klopt, FC Groningen moet het als een team doen en heeft geen speler die een wedstrijd in zijn eentje kan beslissen. Helaas loopt het vooral in uitwedstrijden voor geen meter bij de FC . Jammer, want anders had de 5e plek er wel ingezeten voor onze Trots van het noorden.

De ene hype, de Elfstedentocht, hebben we net achter de rug of de volgende, het EK-voetbal, komt er alweer aan en dan gaat het ook bijna nergens anders over. Draven we soms niet een beetje teveel door in Nederland wat dat betreft: Of we soms te ver doordraven? Ja maar dat doen Nederlanders, en daar doe je niks aan. Is toch altijd wel leuk zo'n EK? Leuke sfeer, biertje erbij en hopen op een kampioenschap!!

Frits Tiekstra gaat de TC3 voor Futsaltrainer volgen wat een goede zaak is voor Futsal De Heracliden: Absoluut een goede zaak voor Futsal de Heracliden. Ik weet zeker dat als we compleet zijn met Futsal Heracliden 1 dat we mee kunnen komen in onze klasse. Met de Futsal trainingen zouden we het onzelf wat makkelijker kunnen maken en de tegenstander natuurlijk wat moeilijker. Tevens zal het leuker zijn voor het publiek om te kijken. Het is niet alleen goed voor het 1e maar ook voor het 2e. Futsal is Frits zijn ding, dus die trainingen van hem gaan helemaal goed komen!

Spieren voor spieren: Uiteraard een goed initiatief vanuit de organisatie en de club! Er wordt een mooie prestatie neergezet, ik ben benieuwd hoe hoog het uiteindelijke geldbedrag zal zijn. Dat zullen we zien op de laatste activiteit, namelijk het 24 uurs toernooi, waar ik naar uitkijk. Zeg nou zelf, hoe vaak voetbal je om 22.00 uur 's avonds en 04.00 uur in de nacht op het veld?

Er was rond het duel Manchester United- Liverpool weer veel rumoer rond Luis Suarez. Velen vinden dat Suarez door Liverpool ontslagen had moeten worden omdat hij Patrick Evra geen hand wou geven. Hoe denk jij daarover: Ja echt ongelofelijk! Na een schorsing van 8 wedstrijden nog zoiets doms doen. De club heeft ook genoeg tijd gehad om met hem te praten. Eén simpele hand geven en dan was er al minder ophef over geweest. Iemand ontslaan? Tja, moeilijke keuze voor de club natuurlijk. Maar zulke dingen kun je hem niet verleren, die domme aktie’s blijven er inzitten.

De Heracliden heeft qua veldvoetbal de potentie om op termijn richting de tweede klasse te promoveren: Absoluut! Ook dit jaar is weer geïnvesteerd in jong talent, namen als Jeroen Linstra en Frank de Boer zijn vaste krachten in het elftal. Als je zo'n jong elftal hebt en er vanuit gaat dat je bij elkaar blijft, kun je promoveren naar de tweede klasse. Tevens is ons nieuwste talent van Heracliden alweer op komst. Robin Zuidema is zijn naam!

Bij Futsal de Heracliden 1 hebben jullie met veel blessureleed te maken. Met een fitte selectie zouden jullie bij de eerste drie staan vind Frits. Deel jij zijn mening: Ja dat klopt. We hebben een goed elftal. Zonder blessures hadden we dit seizoen veel hoger gestaan op de ranglijst. Wat daarentegen wel mooi is, is dat sommige tegenstanders ons gaan onderschatten. Zo wonnen we laatst nog van ONR 3, die 4 plaatsen hoger op de ranglijst stonden  met 7-0! Dat was een goeie en mooie wedstrijd. Ik wist binnen 15 seconden al de bal achter de keeper te krijgen, lekker begin van de wedstrijd! Met nieuwe aanwinst Peter Heeres en uit eigen jeugd Enno Braam hebben we ons team versterkt dit seizoen. Zoals bekend is zal onze keeper Albert de Jonge niet terugkeren dit seizoen, dit is zeer jammer. Marco Consten is gelukkig weer op de weg terug! Ik keek er naar uit om met hem te voetballen, ik heb veel van hem geleerd en doe dat nog steeds. Hij is bijna fit om te spelen, nu ik nog, dan kunnen we straks samen in de voorhoede spelen.

Met welke Nederlandse sportvrouw zou jij wel een avondje willen stappen: Mmm, normaal gesproken hou ik me niet met zulke dingen bezig, maar ik maak voor deze keer graag een uitzondering. Ik zou wel eens een avondje met Fatima Moreira de Melo op stap willen. Ik denk dat je met haar wel een leuk feestje kan bouwen...!

Leg eens uit waarom het Beach Event in jou lijstje van Facebook staat en wanneer wordt het georganiseerd: Ik zit sinds vorig jaar in de organisatie van het Beach Event. Het Beach Event wordt gehouden op het Johan van Veenplein in Uithuizermeeden. Het plein ligt vol met 250 m3 zand, hierop word het ''Beach Soccer'' gehouden op een veld van 20 bij 30 m. Om het voetbal gedeelte heen wordt het plein opgevuld met ander activiteiten, o.a. een tobbedansbaan en suikerspinkraam. De gehele dag wordt er muziek gedraaid door een DJ. De allerkleinste kinderen kunnen 's ochtends zandkastelen maken. Vanaf 10.00 uur gaat de jeugd tot ongeveer 15 jaar van start en ´s middags is het Beach Soccer aan de volwassenen. Deze mooie dag wordt afgesloten met een enorme Beach party!! Vooraf is er nog een kinderdisco! Ook dit jaar proberen wij er weer een mooi Event van te maken. Dus iedereen noteer in je agenda: 14 juli Beach Event 2012 Uithuizermeeden!