Voor Natasja Langedijk (Lycurgus dames) zijn twee wedstrijden op zaterdag geen probleem.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Een toevallige ontmoeting tijdens de wedstrijd Lycurgus-Loppersum leidde tot het onderstaand vraaggesprek met Natasja Langedijk speelster van Lycurgus uit Groningen
Een toevallige ontmoeting tijdens de wedstrijd Lycurgus-Loppersum leidde tot het onderstaand vraaggesprek met Natasja Langedijk speelster van Lycurgus uit Groningen.
 
fotonatasjalangedijk

Natasja Langedijk op de foto met haar idool ,Borrusia Mönchengladbach-speler Marcel Meeuwis.

 

 

Je voetbalt bij Lycurgus en in welk team en op welke positie/

Ik voetbal bij Lycurgus dames 2, en dan het meest als rechtsback.

Het komt regelmatig voor dat je op zaterdag meer dan 1 wedstrijd speelt, omdat er niet altijd voldoende dames aanwezig zijn op de zaterdag klopt dat?

Ja ik speel ik regelmatig mee bij dames 3 en dan vaak als laatste man of midmid wat ik ook een mooie positie vind.

Train je regelmatig en wie is je trainer.

Ja, wij trainen 2x in de week. Elke maandag en woensdag van 20.00 – 21.30 uur. Uiteraard kunnen wij nog nieuwe leden gebruiken, dus lijkt het je leuk kom dan vrijblijvend eens meetrainen plaats een berichtje in ons gastenboek, en dan is er altijd wel iemand met wie je kunt meefietsen!  Zie ook: www.lycurgusdamesvoetbal.nl .Begin van het seizoen was Rudie Pattiselanno onze trainer, maar om privéredenen is hij na de winterstop hiermee gestopt. Wim van Manen traint ons nu de rest van het seizoen, wij trainen dan waarschijnlijk gecombineerd met dames 2 en 3.

 Heb je ook bij een andere vereniging gevoetbald?

Ja, een paar jaar geleden ben ik een half jaar naar CSVH geweest in Hoogkerk. Om uiteenlopende redenen vond ik het daar niet leuk, en ben ik weer teruggekeerd op het oude nest bij Lycurgus.

Wat is Lycurgus voor een vereniging vind jij

Lycurgus is een leuke, gezellige en grote vereniging. We hebben ongeveer 11 herenteams, 5 damesteams en een groot aantal jeugdteams.

Hoe lang voetbal jij al en heb e wel eens vervelende blessures gehad?

Ik voetbal al ongeveer 12 jaar en heb gelukkig nog nooit ernstige blessures gehad. Wel heb ik eens last gehad van mijn hamstring, kuit en knie. Maar dit waren gelukkig geen vervelende en lange blessures.

Kunstgras of gewoon gras waar kies je voor en waarom.

Het liefst gewoon gras, omdat voetbal gewoon gespeeld moet worden op gras. Heerlijk die geur! Kunstgras heeft een te harde ondergrond en ook rolt de bal hier veel sneller. Ook is de kans op blessures hierop groter. Als je ter val komt op kunstgras heb je vaak vervelende schaafwonden wat niet fijn is.

Wat voor werk doe je in het dagelijks leven en hoewel het je dames niet behoort te vragen hoe oud ben je.

In het dagelijkse leven ben ik apothekersassistente binnen de ziekenhuisapotheek van het UMCG op de afdeling distributie. Ik werk hier al vanaf november 2005, en het bevalt mij goed. We hebben veel afwisseling, en het werk is totaal niet te vergelijken met de openbare apotheek. Ik ben op 1 november 1984 geboren in Groningen en nu dus 25 jaar.

Wat vind jij ervan dat FC Groningen geen dameselftal heeft

Op zich is het wel jammer dat FC Groningen geen dameselftal heeft. Maar ik snap ook heel goed dat FC Groningen hier (nog) geen behoefte aan heeft. Er moet natuurlijk ook geld voor zijn! Persoonlijk vind ik het erg jammer dat er niet zoveel aandacht voor de eredivisie voor dames is in Nederland. Als dit meer gepromoot wordt, gaan er vast nog veel meer meisjes en dames voetballen!

Wie is jou idool?

Ik heb niet echt een idool. Ik kijk graag naar het spel van Granqvist, geweldig hoe hij de laatste tijd speelt bij FC Groningen.verder kijk ik naar spelers die op dezelfde posities als mij spelen, zo heb ik 2 jaar geleden een heel seizoen als midmid gespeeld. In die tijd heb ik Marcel Meeuwis (ex-Roda JC, nu Borussia Mönchengladbach) en Ibrahim Affelay veel gevolgd.

Waarom moeten meisjes volgens jou gaan voetballen?

Omdat voetbal tegenwoordig helemaal geen jongenssport meer is! Voetbal is hartstikke leuk, en ook meiden kunnen het!