Arno Mollema in zijn element bij FC Omniworld

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Dat een appel niet ver van de boom valt is een gezegde die iedereen wel eens heeft gehoord. Deze spreuk is ook van toepassing op Arno Mollema die de kunst van het materiaal verzorgen dermate goed van vader Jenne Mollema heeft afgekeken dat hij nu de materiaalverzorger is bij de FC Omniworld uit Almere.
Dat een appel niet ver van de boom valt is een gezegde die iedereen wel eens heeft gehoord. Deze spreuk is ook van toepassing op Arno Mollema die de kunst van het materiaal verzorgen dermate goed van vader Jenne Mollema heeft afgekeken dat hij nu de materiaalverzorger is bij de FC Omniworld uit Almere.
foto_arno

Toen Arno Mollema zijn huidige vrouw Jolanda leerde kennen was deze woonachtig in Almere waardoor de Zoutkamper vertrok naar de nieuwste stad van Nederland. Het was eerst wel wennen maar het is prima wonen in Almere-Buiten .

Een vervelend punt was er wel voor Arno dat de rugklachten die hem op 28 jarige leeftijd al dwongen tot het stoppen met voetballen hem nu ook al drie jaar thuis houden voor wat betreft zijn werkzaamheden. ,,Ik zat in de binnenvaart wat ik met geweldig veel plezier deed maar drie jaar geleden ging het niet meer waardoor ik nu helaas niet werk op dit moment."

Maar niets doen is iets wat niet in het woordenboek van Arno Mollema voorkomt en hij besloot dan ook op een advertentie te reageren waarin de FC Omniworld een teammanager zocht voor hun beloftenteam. ..Toen ik reageerde waren ze wat die functie betrof al voorzien maar was de functie van materiaalverzorger/leider bij het team nog wel vacant. Ik heb deze aanvaard en heb het enorm naar mijn zin. Ik verzorg alles wat er rond het team gebeurt op gebied van kleding tot aan drinken voor de terugreis en het is zeer afwisselend. En op deze manier blijf ik bij het voetballen betrokken wat ik prachtig vind"

Bij het beloftenteam is de oud-prof van onder andere PSV, Edwin van Ankeren trainer en met hem heeft Arno een prima contact.,,net als met hoofdtrainer Henk Wisman en andere medewerkers, . Wat dat betreft is Omniworld een warme gezellige vereniging.Die warmte doet hem nog geregeld terugdenken aan Zeester en zijn geboortedorp Zoutkamp wat hij nog regelmatig bezoekt.

,,We proberen elke twee maanden voor een weekend naar het Noorden te komen om onze familie en mijn beste vriend Renze van der Veen te bezoeken en dan ga ik ook zeker bij nu VVSV.09 kijken want dat blijf toch trekken. En ook via de clubsite van VVSV'09 en de wekelijkse telefoongesprekken op zondag met mijn vader wordt het wel en wee van de vereniging uitvoerig besproken. Dus wat dat betreft ben ik volledig op de hoogte."

Vader Mollema wordt door zijn zoon ook op de hoogte gehouden hoe het met Omniworld gaat en hoewel de betaalde clubs het steeds moeilijker krijgen kan Arno nog steeds positief over zijn club berichten richting Zoutkamp. ,,Natuurlijk groeien in Almere de bomen ook niet tot aan de hemel maar als ik de geluiden van andere clubs hoor hebben wij geen enkele reden tot klagen.Binnen enkele weken komt de club met een aandelenactie naar buiten  waar men hier in Almere hoge verwachtingen van heeft."

Kortom positieve geluiden uit Almere van een geboren en getogen Zoutkamper die bij FC Omniworld in de praktijk brengt wat zijn vader hem heeft geleerd en waar hij bij de voetbalclub uit Almere erg gewaardeerd wordt namelijk dat hij alles altijd prima in orde heeft voor het beloftenteam. ,,Ik vind dat alles tot in de puntjes verzorgt moet zijn bij welk team dan ook. Wat dat betreft heb ik een prima voorbeeld in mijn vader die er op het complex in Zoutkamp er altijd voor zorgde dat alles er keurig verzorgt uitzag.

Zo wordt het gene wat hij in Zoutkamp leerde in Almere door Arno Mollema in de praktijk gebracht en waarbij de spreuk een appel valt niet ver van de boom voor de volle 100% bewaarheid wordt