Antonie Buist(v.v. Noordwolde):Robben en Van Persie moeten bij Oranje het verschil maken

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Antonie Buist voetbalde vorig seizoen in het eerste van Noordwolde. Dit seizoen speelt hij voor het tweede elftal van Noordwolde en wat daar de reden van is verteld hij in onderstaand vraaggesprek. Verder snapte de aanvaller/middenvelder wel dat de Feyenoorders helemaal uit hun dak gingen toen ze vorige week van Ajax wonnen en denkt hij dat, mits Robben en van Persie spelen, Nederland goed zal presteren op het EK.

Antonie Buist voetbalde vorig seizoen in het eerste van Noordwolde. Dit seizoen speelt hij voor het tweede elftal van Noordwolde en wat daar de reden van is verteld hij in onderstaand vraaggesprek. Verder snapte de aanvaller/middenvelder wel dat de Feyenoorders helemaal uit hun dak gingen toen ze vorige week van Ajax wonnen en denkt hij dat, mits Robben en van Persie spelen, Nederland goed zal presteren op het EK.

Antonie_Buist

Antonie Buist in het seizoen 2010-2011 samen sprintend met de pupil van de week

 

Op de website www.voetbalnoord.nl zag ik jou naam wel bij de selectie van Noordwolde staan maar zaterdag speelde je niet tegen Glimmen. Waarom speelde jij niet: Ik speel sinds het begin van het seizoen voor het 2e van Noordwolde. Een beetje een erg lang verhaal, maar ik had in het begin van het seizoen aangegeven dat ik klaar was met het team, het beleid en hoe het er verder allemaal aan toe ging. Daarom besloot ik een stapje terug te doen en met vrienden te gaan voetballen om zo weer mijn plezier in het spel terug te vinden. Ik heb 1 keer gescoord voor Noordwolde 1, vandaar dat mijn naam op www.voetbalnoord.nl staat, anders stond mijn naam er niet tussen. 

Noordwolde is aan een teleurstellend seizoen bezig is. Mag ik in alle eerlijkheid zeggen dat aan de komst van Daniel Postema te hoge verwachtingen zijn gekoppeld: Ik ken Daniel Postema niet goed, ik heb maar een kleine tweede helft met hem samen gespeeld. Natuurlijk hoor je van mensen om je heen wie Postema precies is en wat hij allemaal kan. Hij kan beslissend zijn in de wedstrijd. Maar hoe goed iemand ook kan zijn, uiteindelijk moet het hele team ervoor zorgen dat het goed draait. Natuurlijk, als je hoort van zijn komst, dan ga je toch automatisch denken dat het nu wel eens beter kan gaan bij Noordwolde. Te hoge verwachtingen… Nee ik denk het niet. Niemand had kunnen voorspellen hoe het zou gaan dit seizoen.  

FC Groningen is in tegenstelling tot andere jaren de wintertransferperiode ongeschonden door gekomen. Had jij dat verwacht: Ik had eigenlijk helemaal niets verwacht. Om eerlijk te zijn volg ik al het gedoe buiten het veld niet. Ik kijk liever de wedstrijden zelf.

Veel spelers van het Nederlands Elftal zijn bij hun club geen basisspeler waardoor ‘we” niet door de poule des doods komen: Tja, goede vraag. Ik zie eerlijk gezegd Nederland er wel door heen komen, want we hebben gewoon een erg goed team. Mits de betere spelers, zoals Robben en Van Persie, wel spelen. Uiteindelijk gaat het om het team zelf die goed presteren moet. Iedereen van het Nederlands Elftal is goed, anders speelden ze er niet bij. Zolang het een team is en er een team staat op het veld dat er alles aan gaat doen om de punten te pakken, dan zie ik ze echt wel winnen van Duitsland bijvoorbeeld. Ze zijn natuurlijk niet voor niets tweede van de wereld.  

Jij studeert aan het Hanze Instituut Sportstudies. Kun je uitleggen wat dat precies betekent: Zoals de naam het eigenlijk al zegt, het is een instituut voor sportstudies. Ik zit nu in mijn 1e jaar Sport, Gezondheid, Management. Uiteindelijk kom je voor een keuze te staan. Of je kiest ALO, Sport Gezondheid of Sportmanagement. Ik wil later mensen helpen bewegen en sporten die door omstandigheden dat niet meer kunnen. Uiteindelijk kies je voor deze opleiding als je iets met de sport in de maatschappij wilt gaan doen.

De trainingsvelden in Bedum en Noordwolde zijn al jaren een drama. Denk jij dat belabberde trainingsomstandigheden er toe bijdraagt dat de jeugd een andere sport kiest: Ja, de trainingsvelden zijn bij ons wel een probleem. Ik zou niet weten dat belabberde trainingsomstandigheden echt een reden is voor de jeugd om toch maar een andere sport te kiezen. Toen ik een klein jochie was wilde ik gewoon voetballen. Dan maakt het mij niks uit of het op een knollenveld is.  

Wat is in jouw ogen een overgewaardeerde voetballer: Iemand die voor veel geld gekocht is en veel media-aandacht gekregen heeft, maar uiteindelijk niks waarmaakt. Ik vind Carroll van Liverpool bijvoorbeeld een overgewaardeerde voetballer. Met veel poeha en geld aangetrokken maar hij maakt er niets van waar.Ik zei laatst nog tegen een goede kameraad van mij: Zo, die Carroll is echt een overgewaardeerde voetballer.”En mijn kameraad zei: “Ja.” Dus hij was het daar wel met mee eens, denk ik.

Het Tv-programma VI heeft in jou een trouwe volger. Was jij ook verbaasd dat René van der Gijp zolang uit de roulatie was: Haha, een trouwe volger. Ik mis het ook wel eens hoor. Ja, René was lang uit de roulatie. Ik vond het wel raar om te horen dat hij het best moeilijk had met alles. Hij is altijd zichzelf, ook op televisie. Maar iedereen heeft zo zijn problemen, zo ook vrolijke René. Mooi dat hij er nu wel weer bij is. Het mooiste is samen met Johan Boskamp. Die man versta je amper, maar je bescheurt je er wel om. Ten minste, ik vind het geweldig. 

Marinus Siekman vertrekt na een seizoen bij Noordwolde. Wat voor type trainer denk jij dat er nu moet komen om de club weer vlot te trekken: Er worden nu al stappen gezet in de club zelf om de boel weer overeind te trekken. Daar is Marinus nog steeds een onderdeel van. Ik denk dat Marinus wel een type trainer is voor ons 1e van Noordwolde. Alleen heeft hij nog niet goed de kans gehad om het te bewijzen. Dus wat voor type trainer ik denk dat goed is voor de club? Een trainer die niet alleen oog heeft voor het 1e, maar voor de hele club zelf. Die weet waar iedereen speelt, hoe iedereen speelt. Een trainer die controle heeft over zijn team en ervoor zorgt dat iedereen strijd wil leveren. Iemand die communicatief goed overweg kan met het bestuur en de trainers van de lagere teams. Daarnaast ook iemand die het spelletje snapt natuurlijk, maar ja, dat is logisch.

Velen vinden dames/meisjesvoetbal helemaal niets. Hoe denk jij daarover: Waarom is het niks, omdat het geen meisjessport is? Dat vraag ik me wel af. Elke sport is voor jongens en meisjes. Dat veel mensen dames/meisjesvoetbal niks vinden, dat vind ik raar. Waarschijnlijk vergelijken ze het dan met het mannenvoetbal. Ik snap dat niet, ik vind het juist wel leuk. Sport is voor iedereen. Iedereen moet doen wat hij/zij leuk vindt. Maar ja, dat ben ik he… 

De soap bij Ajax duurt maar voort, bij Feyenoord werden ze gek toen ze van Ajax wonnen, en FC Twente stuurde Co Adriaanse na een half jaar al weer weg. Deel jij mijn dat het betaalde voetbal het spoor een beetje bijster is: Elk seizoen is er wel weer een drama bij een voetbalclub in de Eredivisie. Maar ik vind de vraag ook een beetje raar. Dat Feyenoord gek werd is dus bijvoorbeeld ook een voorbeeld dat het betaalde voetbal het spoor bijster is. Het lijkt mij een vrij logische reactie. Feyenoord is hard aan het werk om weer aan te sluiten bij de top. En dan winnen van Ajax, de eeuwige aartsrivaal. Ik zou ook helemaal gek worden. Als ik voor Feyenoord was dan. Het spoor bijster vind ik wat overdreven. Maar het maakt het betaalde voetbal wel aantrekkelijker om naar te kijken, vind ik. Er gebeurt zo nog eens wat. Maar het moet niet te lang duren. Ik ben wel zat van het hele Ajax gebeuren.