Roel Boer(v.v.Ezinge): Wij horen in de vierde klasse thuis

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Roel Boer voetbalt voor de v.v.Ezinge en studeert Bewegingswetenschappen aan de RUG in Groningen. Met de Ezingers bezet hij de laatste plaats in de vierde klasse C waar hij geen specifieke verklaring voor heeft. Verder werkt Roel in de Kokomo Beach Club waar hij wel een bekende zwemster zou willen ontmoeten. Wie dat is en wat hij nog meer te vertellen heeft lezen we in onderstaand vraaggesprek.

Roel Boer voetbalt voor de v.v.Ezinge en studeert Bewegingswetenschappen aan de RUG in Groningen. Met de Ezingers bezet hij de laatste plaats in de vierde klasse C waar hij geen specifieke verklaring voor heeft. Verder werkt Roel in de Kokomo Beach Club waar hij wel een bekende zwemster zou willen ontmoeten. Wie dat is en wat hij nog meer te vertellen heeft lezen we in onderstaand vraaggesprek.

                                         1327055573Nroel_baalt

                              Roel Boer in actie voor Ezinge tegen VVK   foto: Ite Wiersema Ezinge

Roel jij voetbalt voor de v.v. Ezinge en jullie draaien op dit moment niet echt goed in de competitie: Nee, helaas gaat het op dit moment niet goed in de competitie. Ik kan ook niet echt zeggen waar dat aan ligt. De wedstrijden die ik gezien of gespeeld heb vond ik dat wij geen slecht voetbal hebben gespeeld. Ik denk ook dat we genoeg strijdlust hebben laten zien en elke wedstrijd gemotiveerd beginnen. We hebben in enkele wedstrijden ook meer verdiend dan gekregen en nog weinig mazzel gehad. 

Jij werkt in de Kokomo Beach Club in Groningen. Is dat je volledige baan of doe je er verder nog wat naast: Ik werk in de Kokomo Beach Club wat inhoud dat ik bijna alle dagen dat de club open is achter de bar sta, maar dit zijn doorgaans alleen de donderdag en de zaterdag en elke maand één vrijdag als er een feest wordt georganiseerd. Daarnaast studeer ik Bewegingswetenschappen aan de RUG.

Nederland heeft op het EK geloot tegen Denemarken, Duitsland en Portugal. Hoe groot schat jij de kans dat Nederland de volgende ronde bereikt: Ik acht de kans dat we doorgaan niet heel groot we zitten in een hele zware poule met tegenstanders waar Nederland op de toernooien het altijd moeilijk mee heeft. Ik heb weinig vertrouwen in de wedstrijd tegen Portugal, omdat we nog nooit goed hebben gepresteerd tegen Portugal op een groot toernooi. Duitsland kunnen we verslaan als we een goede dag hebben. Denemarken moet je normaal gesproken gewoon met 3/0 van winnen maar dan moeten we de Denen niet onderschatten

Ben jij verder ook nog actief binnen de v.v. Ezinge of ben jij er alleen om te voetballen: Ik ben alleen actief als voetballer en dat is de afgelopen 2 jaren ook minder dan ik graag zou willen door blessures en gezondheid.

Welke Nederlandse sportvrouw heb jij weleens in de Kokomo Beach Club getroffen of zou je er weleens willen ontmoeten: Ik zou graag Ranomi Kromowidjojo weleens willen zien in de Kokomo Beach Club, omdat zij ook uit Sauwerd komt net als ik en ik het fantastisch vind dat zij het zo goed doet in haar tak van sport dat ze zelfs sportvrouw van het jaar is geworden.

Welke voetballer is in jouw ogen een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie: Moeilijke vraag ik weet er zo snel niet een waarvan ik denk die wordt heel erg ondergewaardeerd misschien Aisati maar dat komt ook door zijn blessures. Toch denk ik dat hij veel meer kan dan de meeste mensen van hem vermoeden ik hoop dat hij zich snel kan ontwikkelen tot een basisspeler  van Ajax.

Velen zien in de Duitsland, na de 3-0 overwinning op Oranje, de gedoodverfde favoriet voor de Europese titel. Deel jij die mening: Ik vind Duitsland elk toernooi weer één van de titelkandidaten Duitsland kan zich altijd heel erg opladen voor het toernooi en kan eigenlijk van iedereen winnen, maar dat geld ook voor Nederland

Jij hebt vorig seizoen niet voor Ezinge gevoetbald zag ik op www.voetbalnoord.nl. Wat was daar de reden van: Ik heb vier jaar geleden mijn kruisband afgescheurd waardoor mijn linkerknie gevoeliger is voor blessures dan daarvoor. In het seizoen 2009/2010 kreeg een scheurtje in mijn knieband, van diezelfde knie dus duurde het lang voordat ik herstelde en de eerste training na mijn blessure kreeg ik weer een scheurtje in mijn knieband waardoor ik voor mijzelf de keuze heb gemaakt om pas dit seizoen weer rustig te beginnen.

Waarom gaat volgens jouw Ezinge zich handhaven in de vierde klasse: Omdat ik vind dat wij daar tussen kunnen horen niet als topper, maar ik vind ik dat Ezinge 1 in de vierde klasse hoort. Daar hebben we in de voorgaande jaren heel hard voor gevochten en een aantal keren net niet gehaald nu we er zijn moeten we er ook alles aan doen om er te blijven.

Overal om je heen hoor je dat men tegenwoordig minder geld te besteden heeft. Merken jullie dat bij de Kokomo Beach Club ook of valt dat allemaal wel mee: De jaren dat de uitgaansgelegenheden in Groningen als paddenstoelen uit de grond schoten is nu wel voorbij dat merk je wel. Veel tenten hebben het moeilijk: kijk naar de Drie Gezusters in de tijd dat ik net op stap ging in Groningen gingen we daar altijd heen, daar was het altijd druk. De barretjes waar wij altijd stonden zijn nu al 2 jaar niet meer open geweest. Dus de horeca merkt het wel, maar gelukkig blijven mensen altijd de gezelligheid opzoeken alleen moet je nu veel harder ervoor werken om mensen in je club te krijgen. Het publiek is kritischer geworden.