Rinze Boonstra(Futsal Marum/SV Marum): Mijn prioriteiten liggen in de zaal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Rinze Boonstra zijn oudere broer Feico voetbalde enkele jaren voor The Knickerbockers en zijn jongere broer Marc komt uit voor Grijpskerk. Zelf speelt Rinze in het tweede team van SV Marum en in Futsal Marum1. Het komend jaar zal voor Rinze in het teken staan van zijn opleiding tot hoofdagent. Verder vertelt hij wie hij wel een keer wil uitnodigen voor een avondje stappen en heeft hij een verrassende mening over de ambities van SV Marum.

Rinze Boonstra zijn oudere broer Feico voetbalde enkele jaren voor The Knickerbockers en zijn jongere broer Marc komt uit voor Grijpskerk. Zelf speelt Rinze in het tweede team van SV Marum en in Futsal Marum1. Het komend jaar zal voor hem in het teken staan van zijn opleiding tot hoofdagent. Verder vertelt hij wie hij wel een keer wil uitnodigen voor een avondje stappen en heeft hij een verrassende mening over de ambities van SV Marum.

302275_165892933504528_100002514680533_317456_370900672_n

 Rinze Boonstra(rechts op de foto) in actie voor Futsal Marum1

Rinze jij voetbalt voor Futsal Marum en SV Marum. Waar ligt jouw prioriteit: Mijn prioriteiten liggen  momenteel vooral in de zaal. We hebben dit jaar een prachtig team met het eerste van Futsal Marum en gaan dan ook vol voor het kampioenschap. Bij SV Marum speel ik in het tweede elftal en ook daar stevenen we af op het kampioenschap dit seizoen!

Snap jij dat jouw broer Marc enkele jaren geleden naar Grijpskerk gegaan is: Ja dat vind ik een hele begrijpelijke keuze. Grijpskerk speelt twee klassen hoger dan SV Marum en heeft een hoop ervaren spelers waar Marc een boel van kan leren. Voor de ontwikkeling van een voetballer is het goed om op een zo’n hoog mogelijk niveau te spelen en daarnaast is v.v. Grijpskerk een erg mooie club.

Jij hebt nog een broer, Feico, die voetbalt. Wie van de drie is de betere voetballer: Klopt, Feico heeft een behoorlijk aantal jaren in het eerste van de Knickerbockers gespeeld en speelt nu bij een club in Amsterdam. Twee jaar geleden waren Feico en Marc nog elkaars opponenten in de eerste klasse. Hoewel beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden eindigden de Knickerbockers toch iets hoger op de ranglijst. Helaas heeft er in mijn voetbalcarrière nooit een trainer verteld dat ik eigenlijk links ben. Ik vrees dus dat ik de top met SV Marum 2 wel bereikt heb!;)

Jij hebt een studie in het buitenland gevolgd, klopt dat: Geen studie, wel een stage. Ik heb voor mijn opleiding aan de ALO een stage ontwikkeld in Zambia. Voor de KNVB en de Kalusha Bwalya Foundation heb ik in de townships van Zambia voetbaltrainers mogen bijscholen over jeugdvoetbaltraining. Een fantastische ervaring die ik zo weer overnieuw zou doen! Afgelopen zomer heb ik jeugdtraining gegeven in Amerika. Een hele andere wereld maar ook schitterend om mee te maken.

Ron Jans is volgend seizoen geen trainer van Heerenveen meer: Persoonlijk denk ik dat Ron Jans er nog best een seizoen aan kan plakken. De resultaten zijn momenteel uitstekend en hij heeft de ploeg weer goed aan het voetballen gekregen.

Futsal Marum moet promoveren: Zeker weten! De club heeft dit seizoen de doelstelling uitgesproken dat zowel het eerste als het tweede team van Futsal Marum moet promoveren. Twee jaar geleden zijn we door een gebrek aan kwaliteit binnen de club helaas gedegradeerd uit de hoofdklasse. Dit seizoen zijn er enkele goede zaalvoetballers uit Marum van onder meer Leekster Eagles en Avanti overgekomen naar Futsal Marum. Met zoveel kwaliteit in de ploeg moeten we gewoon volgend seizoen weer in de hoofdklasse terugkeren. Ook heeft Futsal Marum dit seizoen voor het eerst in de jonge geschiedenis van deze club trainingen ingevoerd. Trainer Rutger Jan Buys (keeper Drs. Vijfje 1) is bereid gevonden om de twee wekelijkse trainingen bij zijn oude club voor z’n rekening te nemen.

SV Marum is rijp voor de tweede klasse: SV Marum 2 is rijp voor de reserve tweede klasse zou ik liever willen zeggen! Ik denk dat de doelstelling van SV Marum om te promoveren naar de tweede klasse en op korte termijn naar de eerste klasse niet realistisch is. Naar mijn mening is er onvoldoende kwaliteit aanwezig om op dat niveau te kunnen acteren. Er speelt momenteel een hoop ‘Marums talent’ elders, waardoor het denk ik niet mogelijk is. Uiteraard ben ik wel van mening dat je altijd moet gaan voor het hoogst haalbare, dus wie weet!

Ik begreep dat jij een opleiding gaat volgen tot hoofdagent. Waarom deze verandering qua beroepskeuze: Een baan bij de politie of defensie heeft mij altijd al zeer getrokken. Doordat mijn vader politieagent is, heb ik natuurlijk wel het een en ander meegekregen over het vak. De man gaat altijd fluitend van huis en komt s ’avonds ook weer fluitend binnen. Vooral het buiten zijn en het dienstbaar zijn voor je medemens lijken mij fantastische facetten van het beroep. Mijn opleiding aan de ALO is ook zeker niet voor niets geweest. Ik heb er een hoop geleerd en een hoop ervaring opgedaan.

Nederland wordt Europees Kampioen omdat: Nederland nog wat heeft recht te zetten van het Wereldkampioenschap! Ik ben dagen in diepe rouw geweest na het zure verlies. We hebben zoveel goede voetballers rondlopen die bij de beste clubs van de wereld spelen dat we bijna verplicht zijn om dit te tonen met een Europees kampioenschap.

Jij bent ook niet vies van een avondje stappen. Welke Nederlandse Sportvrouw zou je daar voor willen uitnodigen: Dan mag Annelies Zondag van AZ een avondje mee! Ik heb afgelopen zomer samen met Annelies training gegeven in Amerika en dat was een prachtmens. Ze is heel laat in haar jeugd pas begonnen met voetballen en heeft het binnen een paar jaar tot het Nederlands vrouwen team geschopt, daar heb ik erg veel respect voor. En nee… het vooroordeel over dikke benen bij vrouwelijke voetballers gaat niet altijd op!;)

264px-Zondag

Oud-AZ speelster Annelies Zondag

Ajax-AZ was een dieptepunt en wat niet hoort op een voetbalveld. Dertig jaar stadionverbod is geen straf:

Zulke mensen mogen zichzelf geen supporter noemen van een club. De belachelijke actie van die persoon kan Ajax nog erg veel problemen op gaan leveren. Dertig jaar papiertjes prikken in het plantsoen lijkt mij een nuttigere oplossing!